Ginetta kommer ikke til COTA

Team LNT Ginetta kommer ikke til start ved FIA World Endurance Championship løbet på Circuit Of The Americas, som køres om 2 uger.

Det britiske LMP1 hold har sendt en pressemeddelelse ud med følgende ordlyd:

“WEC kalenderen er udfordrerne, især får et hold med en ny bil i dens første sæson, og vi har ikke haft chassis’erne tilbage på fabrikken siden før Silverstone i august.

Aflysningen af WEC løbet i Brasilien, og det nye løb på COTA har gjort det umuligt at udføre planlagt arbejde på vores faciliteter i Virginia, så bilerne er sendt tilbage til Ginetta UK, hvor bilerne forhåbentlig lander på fabrikken i dag.”

Team LNT Ginetta #5
Photo: JJ Media

Det virker lidt mærkeligt, at man ikke har haft tid til at servicere bilerne siden FIA WEC løbet i Bahrain den 14. december, indtil COTA løbet som køres 22. februar. Selvfølgelig tager det noget tid at sejre bilerne hjem fra Bahrain – men hvad så hvis løbet i Brasilien var blevet kørt som planlagt?

Der er stadig tre og et halv uger fra COTA løbet køres i februar, indtil Sebring løbet køres i marts måned. Derfor burde det også have været muligt at køre bilerne via Virginia mellem de to løb, og så servicere bilerne.

De to Ginetta racere har været hurtige over en enkelt omgang, og som regel også gennem de første omgange af løbet. Derefter sker der et eller andet med bilerne, så de taber mere og mere fart henover løbet, så de ender i garagen til langvarige reparationer – eller bare et tab på mange omgange i forhold til konkurrenterne fra Rebellion Racing og Toyota Gazoo Racing.

Ginetta G60-LT-P1 bilen med AER motor har haft en problemfyldt introduktion til LMP1 ræs. Bilen var for første gang på banen i april 2018, hvor det var Manor holdet, som skulle stå for driften. En sponsor som pludselig kom i problemer, gjorde at det program hurtigt blev skubbet i garagen. Herefter overtog Team LNT driften af bilerne til 2019/20 sæsonen. Team LNT drives af Lawrence Tomlinson – som også ejer Ginetta mærket.

Holdet står stadig på startlisten til 1000 Miles løbet på Sebring, så forhåbentlig får de lavet de nødvendige reparationer på bilerne, inden dette løb.

Relaterede nyheder