Magnussen og Rockenfeller afløser hos Corvette

Det er ikke mange måneder siden at Corvette Racing takkede af med Jan Magnussen og Mike Rockenfeller. Nu er de tilbage i den gule ræser.

Makkerparret skal køre Corvette C8.R raceren ved FIA World Endurance Championship løbene på Circuit Of The Americas samt Sebring, hvor det amerikanske hold sætter en bil ind. Efter spekulationer den sidste uges tid har Corvette Racing endelig officielt bekræftet det i dag.

Magnussen havde været hos Corvette siden 2004, hvor han de seneste mange år var fast mand på bilen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Det sæde mistede han til Jordan Taylor, som blev den nye permanent mand ved siden af Antonio Garcia. Det er kun et par måneder siden at Corvette udsendte en pressemeddelelse, hvor de hilste af med Magnussen, efter mange års tro tjeneste.

Rockenfeller har været hos Corvette de seneste sæsoner, hvor han er blevet kaldt ind som en tredje mand, som makker til Garcia og Magnussen ved langdistanceløbene, heriblandt 24 timers løbet på Le Mans. I 2020 har Rocky datosammenfald mellem DTM og 24 timers løbet i Frankrig, så derfor har holdt valget at se bort fra ham, og i stedet valgt Nicky Catsburg som hjælper i #3/#63.

Det er lidt overraskende at Corvette Racing har valgt en 7. og 8. mand til FIA WEC opgaverne. I forgangene FIA WEC sæson fik Oliver Gavin og Tommy Milner opgaven at køre i Shanghai, mens Magnussen, Rockenfeller og Garcia havde dobbeltopgave på Sebring, hvor de både skulle køre 1000 Miles løbet om fredagen, og IMSA 12 timers løbet om lørdagen. Det satte kørerne og mekanikerne under hårdt fysisk pres, med to så krævende løb, to dage i træk, så i stedet har de valgt at splitte programmerne helt op, så der kommer fuldt fokus på FIA WEC for sig, og IMSA for sig.

Mike Rockenfeller, Antonio Garcia, Jan Magnussen
Photo: JJ Media

2020 er debutsæsonen for C8.R raceren, og indtil videre har den kun kørt et løb, nemlig 24 timers løbet på Daytona banen. Her sluttede Garcia, Taylor og Catsburg på 4. pladsen i GTLM klassen, så bilen viste bestemt god fart fra starten af. Holdkammeraterne Gavin, Milner og Marcel Fässler i #4 fik problemer med motoren, og måtte holde i pit i næsten 8 timer, inden de var tilbage på banen.

Da C8.R modellen er en helt ny bil, har ACO og FIA WEC ikke nogle data på bilen, og det vil de helst have, inden den bliver lukket ud på de 13,626 kilometers asfalt i Frankrig, for at undgå overraskelser, med hensyn til bilens hastighed. Derfor kørte Corvette Racing to løb i 2018/2019 med den gamle C7.R model, og skal nu også køre to løb i 2019/20 sæsonen med C8.R raceren.

FIA WEC løbet på COTA banen køres søndag den 23. februar, mens Sebring løbet køres fredag den 20. marts 2020.

Relaterede nyheder