Formel E viser næste sæsons bil

ABB FIA Formula E Championship viser næste sæsons bil, som er en opgradering af den nuværende.

Den elektriske serie har kørt den såkaldte Generation 2 bil siden 2018/19 sæsonen, hvilket gjorde at pitstops ikke længere var nødvendige. Det var et stort skidt for serien, hvor kørerne tidligere skulle skifte bil midtvejs, men nu kan køre hele løbet i samme bil.

Gen 2
Photo: ABB FIA Formula E Championship

På den nye bil er de lukkede hjul væk, og i stedet er de fritstående, som på så mange andre formelbilerne. Der er ændring omkring bagvingen, og så er der kommet en haj-finne på, for at forhindre bilerne skal flyve, i tilfælde af de kommer ud i en sideværts udskridning,

Det er rent og skær en opgradering af bodywork på bilerne, udover at holdene får lov til at opgradere deres elektriske motorer, og andre småændringer. Men selve chassiset forbliver det samme.

Gen 1 chassiset blev også opgraderet efter de første to sæsoner, inden den fik yderligere to sæsoner.

Planen for det aktuelle Gen 2 chassis er at fortsætte i 2020/21 og 2021/22 sæsonen, inden der kommer en helt ny bil til 2022/23 sæsonen, ligesom der bliver åbnet endnu mere op for teknologierne på bilerne.

Relaterede nyheder