ELMS startliste uden overraskelser

European Le Mans Series har offentliggjort deltagerlisten til 2020 sæsonen, og det er uden de helt store overraskelser.

Størstedelen af holdene er gengangere fra 2019, men der er også blevet plads til lidt nye, eller klasseskift.

Der er i alt 40 biler tilmeldt hele sæsonen, fordelt på 18 i LMP2 kategorien, 13 i LMP3, og 9 i GTE kategorien.

Blandt LMP2 bilerne er ændringer til 2020 sæsonen at Panis Racing og IDEC Sport er gået fra to til en enkelt bil hver. Inter Europol Competition er gået den anden vej, og sætter en 2. bil ind i LMP2.

Et af de to nye hold i LMP2 klassen er Ultimate, som er skiftet op fra LMP3 til LMP2. De har tidligere flirtet med en LMP2 racer i Asian Le Mans Series, men nu tager de springet op på den europæiske scene.

Det andet hold er Richard Mille Racing Team, som er et helt nyt navn i sporten. Det bliver et rent kvindehold, hvilket er det første i LMP2 kategorien. Holdet er støttet af FIA Women in Motorsport, som også støttede op omkring Kessel Racing i GTE sidste år, hvor de stillede op med et rent kvindehold – mere om dem senere. Katherine Legge bliver den erfarende kører på programmet, mens hun får Tatiana Calderon og Sophia Flörsch med i bilen. Calderon var også holdkammerat til Legge ved løbet på Daytona, mens det er første gang at Flörsch skal forsøge sig med sportsvognsræs. Alle tre har en baggrund i formelbiler, hvor Calderon kørte Formel 2 sidste år, og Flörsch kørte Formula Regional European Championship mod blandt andre Frederik Vesti. Det er det velkendte Signatech hold som skal drive bilen, men det bliver med et ORECA klistermærke på bilen, modsat deres FIA WEC bil, som de kalder en Alpine – selvom det er en ORECA 07 Gibson ligesom alle de andre.

High Class Racing er igen på startlisten med Anders Fjordbach og Dennis Andersen, præcis som holdet annoncerede for et par måneder siden.

Faktisk er 15 ud af 18 LMP2 biler ORECA racere, dog med et Aurus klistermærke på G-Drive Racing bilen. Inter Europol Competition er de to eneste som starter med Ligier biler, mens Thunderhead Carlin Racing er de eneste med en Dallara.

4 Hours of Spa Francorchamps 2019 start
Photo: JJ Media

Et hold som var aktiv i både LMP2 og LMP3 sidste år, men som kun fokuserer på LMP3 i år er RLR MSport. Her blev danske Malthe Jakobsen annonceret for nogle uger siden, men holdet har endnu ikke offentliggjort hans medkørere.

DKR Engineering rykker op fra Michelin Le Mans Cup, efter de har domineret den klasse i flere år. En af deres konkurrenter fra bl.a. LMC er Graff. Udover de har en LMP2 bil med, så stiller holdet også op med en LMP3 bil i 2020. Oregon Team er desværre ikke med længere, men de har desværre heller ikke opnået de helt store resultater, i de sæsoner at de har været en del af ELMS feltet.

Lidt overraskende er sidste års mesterskabshold Eurointernational blevet i LMP3 klassen, og stiller ikke op med en LMP2 bil. Om det betyder at de ikke vil udnytte den Le Mans billet, som de vandt med sidste års titel, kørt hjem af danske Mikkel Jensen og tyske Jens Petersen, får vi først at se når Le Mans startlisten kommer ud i løbet af den næste måneds tid. Værd at bemærke er at Harrison Newey er skrevet på hos Eurointernational.

Mens IDEC Sport gik fra to til en bil i LMP2, er de nu dukket op i LMP3. Deres 2. bil har i flere år været mere gentleman præget, så de passer også bedre ind i LMP3 klassen, som er mere tiltænkt en gentleman line-up, end LMP2, hvor det er toppen af poppen.

M Racing er desværre ikke at finde på listen. Vi har endnu til gode at se, om de i stedet dukker op i Michelin Le Mans Cup, eller om Yvan Müller har opgivet sportsvognsdrømmene, og i stedet fokuserer på hans eget TCR ræs.

I GTE har vi en masse gengangere, og lidt nye navne. Spirit of Race, Kessel Racing, og JMW Motorsport stiller igen op med i alt 4 Ferrari 488 GTE racere, suppleret af en enkelt AF Corse bil, i stedet for Luzich Racing.

Iron Lynx stiller op med to biler, hvor de har præcis de samme startnumre som Kessel Racing havde sidste år. Dette er glædeligt med danske øjne, da Michelle Gatting, Manuela Gostner og Rahel Frey igen er bekræftet i Ferrari #83. Det fremgår dog ikke helt tydeligt om det fortsat er Kessel Racing, eller om det bliver AF Corse som skal drive de to biler.

Dempsey-Proton Racing/Proton Competition er det eneste hold, der stiller op med Porsche racere i GTE i 2020. Det giver desværre ikke den store variation med 7/2 i Ferrari favør, men sidste år hed det 5/3. Ebimotors er ikke på startlisten til i år. De har haft et par svære sæsoner i ELMS, hvor der har været lidt svingdør blandt kørerne, med Fabio Babini som den eneste konstante. Vi har stadig til gode at se om de kommer i Michelin Le Mans Cup.

Set med danske briller, så har vi dermed 4 bekræftede kørere med Dannebrog på køredragten. Vi har endnu til gode at se om der kommer flere danskere på listen. Der går i hvert fald et par stykker med forhåbninger om at køre ELMS i 2020.

Desværre kommer danske KEO Racing ikke til start med deres LMP2 Dallara, som holdet ellers annoncerede tilbage i september. Holdet sendte en pressemeddelelse ud forud for dagens startliste, hvor de forklarede at de har valgt at trække sig fra LMP2 i ELMS, da de ikke har kunnet finde gode nok kørere til et program, samt sikre sig det økonomiske grundlag for et velfunderet program. Super ærgerligt, men forhåbentlig dukker de op andetsteds i sportsvognsverdenen i 2020 – bare ikke i ELMS.

ELMS serien er nemlig helt fyldt op, så kun hvis nogle hold kan blive enige om at rykke lidt tættere sammen i garagen, kan der eventuelt komme nogle gæsteoptrædener fra FIA WEC hold, som vi tidligere har set med Gulf Racing og TDS Racing.

En liste med alle holdene, samt de bekræftede kørere kan ses her.

Relaterede nyheder