Ferrari vinder i Shanghai – for tre måneder siden

AF Corse Ferrari #51 er blevet erklæret vinder af 4 timers FIA World Endurance Championship løbet i Shanghai i november 2019.

Holdet med James Calado og Alessandro Pier Guidi krydsede målstregen som første bil i GTE Pro, og stod også øverst på podiet.

Ved den efterfølgende tekniske kontrol fandt FIA WEC kontrollanterne dog problemer med bilens frihøjde, som minimum skal være 50 mm. Det var ikke angivet hvor meget lavere at den var – blot at den var lavere.

Derfor blev holdet diskvalificeret fra løbet, og Porsche #92 udråbt som vindere.

AF Corse Ferrari #51
Photo: JJ Media

AF Corse appellerede dog afgørelsen, og efter en masse juridisk skriven frem og tilbage, og møde i International Court of Appeal, er de kommet frem til at holdet ikke kunne gøre ved, at bilen ikke kunne overholde minimumsmålene på 50 mm, da de blev ramt af en konkurrent under løbet, hvilket skadede dele på bilen, så de stak for langt ned.

Det betyder at AF Corse Ferrari #51 nu igen er vindere af Shanghai løbet, og dermed rykker tilbage på 2. pladsen i kørernes mesterskab.

Den næste afdeling af FIA World Endurance Championship 2019/20 køres den 23. februar på Circuit Of The Americas nær Austin i Texas.

Relaterede nyheder