Porsche offentliggør Le Mans kørerne

Porsche har offentliggjort de 12 fabrikskørere, som skal køre 24 timers løbet i Le Mans 2020.

De to FIA World Endurance Championship besætninger forbliver uændret, med Gianmaria Bruni og Richard Lietz som de to faste i #91, med hjælp fra Fred Makowiecki, mens Michael Christensen og Kevin Estre i #92 igen får hjælp af Laurens Vanthoor. Det trekløver vandt GTE Pro kategorien i 2018 i den berømte lyserøde 911 RSR.

I #93 kommer Nick Tandy og Earl Bamber fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship til at dele bilen med Matt Campbell. Normalvis kører Tandy og Bamber i hver deres bil i USA, men da Vanthoor sidder i 92’eren, har Porsche valgt at sætte de to stærke kort sammen med Campbell, som var 3. kører med Tandy og Makowiecki ved 24 timers løbet på Daytona i januar.

Porsche #91
Photo: JJ Media

Bil #94 bliver en ren fransk affære. Patrick Pilet skal være mentor for Julien Andlauer og Mathieu Jaminet, som er to af de yngste kørere i Porsche programmet. Begge har dog kørt Le Mans før – og Andlauer vandt endda GTE Am kategorien i 2018.

I 2018 blev det en Porsche 1-2 i GTE Pro, mens det ved 2019 udgaven blev til en 2. og 3. plads. Det tyske mærke går selvfølgelig og drømmer om at kunne fylde hele podiet, men det bliver rigtig svært i den tætte GTE Pro kategori. Her plejer alle bilmærkerne at kæmpe kofanger mod kofanger gennem store dele af løbet, indtil nogen render ind i en uheldig Safety Car periode, eller et problem eller fejl ved et pitstop.

Den 2020 udgave af løbet køres den 13.-14. juni.

Relaterede nyheder