Rebellion takker af om fire løb

Rebellion har sendt chokbølger ud i motorsportsverdenen, med en pressemeddelelse ved middagstid i dag.

Det schweiziske urfirma, som er aktiv i FIA World Endurance Championship med Rebellion Racing, hvor de kører med to LMP1 racere, har valgt at stoppe al engagement indenfor motorsport, når 24 timers løbet i Le Mans bliver vinket af i juni måned 2020.

Dagens melding kommer som et lyn fra en klar himmel, da det kun er to måneder siden, at de annoncerede et partnerskab med Peugeot Sport omkring deres kommende Hypercar.

Peugeot Sport var også hurtige til at sende en pressemeddelelse ud, hvor de oplyser at deres planlagte problem bestemt fortsætter uden ændringer, og at Total vil være en samarbejdspartner med dem, som de også var sidste gang at Peugeot var aktive i topklassen indenfor sportsvogne.

Rebellion har også været sponsor af European Le Mans Series, samt flere hold i serien, men det ophører også nu.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

Brandet har været aktiv indenfor sportsvogne gennem de seneste 13 år. Det tidligere Speedy Sebah hold blev stille og roligt til Rebellion Racing, hvor de hurtigt fik fat i nogle Lola LMP1 racere, som var basis for de første mange sæsoner. De kørte både europæiske løb, men også nogle løb i American Le Mans Series.

I 2014 kom de på banen med deres første bil i deres eget navn. Bilen blev bygget af ORECA, men havde det rigtig svært mod fabriksholdene fra Porsche, Toyota og Audi, som de slet ikke kunne følge med, til trods for at det tekniske reglement i teorien skulle have gjort det muligt. I stedet blev det til mange års kamp mod ByKolles omkring titlen som det bedste privathold.

Vaillante Rebellion #31 2017
Photo: JJ Media

Der kom andre boller på suppen i 2017, hvor de tog en enkelt sæson i LMP2 kategorien, som de dominerede, og vandt mesterskabet i. Her var danske David Heinemeier Hansson en del af holdet, og havde æren af at stå på det generelle podie ved 24 timers løbet i Le Mans – indtil de tekniske kontrollanter fandt et hul i bilens bodywork, som mekanikerne havde brugt til at slå lidt på en halvsyg startermotor, hver gang at bilen skulle starte efter tankning. Blandt andet derfor var DHH’s bil heller ikke en faktor i mesterskabet i sæsonen, som i stedet gik til søsterbilen.

Det gjorde at de vendte tilbage til LMP1 igen i 2018, med en nybygget bil, igen fra ORECA, som de aktuelt kører anden sæson med.

Der er ikke kommet nogen melding fra Speedy Sebah delen af holdet, om de eventuelt har intentioner om at fortsætte, blot under eget navn, eller med en anden navnesponsor. Den del af holdet har britiske rødder, men har de seneste år fået mere og mere hjælp fra ORECA til at drive LMP1 bilerne.

Rebellion Racing #13 2016
Photo: JJ Media

Så indtil videre kan vi kun nyde de sidste fire løb for Rebellion Racing, og håbe på at R13 bilerne også er at finde på startgridden til 2020/21 sæsonen i en eller anden form.

Det næste løb i FIA WEC er om halvanden uge på COTA banen i Texas, inden Sebring i Florida, Spa Francorchamps i Belgien, og så sæsonfinalen i Le Mans.

Relaterede nyheder