Masser af kørefejl og skader i Mexico – opdateret

ABB FIA Formula E Championship 2019/20 var kommet til den 4. afdeling, som skulle køres på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City.

Banen var som altid en kortere version af den som Formel 1 bruger, men layoutet var i år længere end de foregående år, hvilket forhåbentlig ville give flere overhalingsmuligheder.

Andre Lotterer havde kørt sig til Pole Position, hvilket var den første for TAG Heuer Porsche holdet, og så endda i debutsæsonen. Mitch Evans i Panasonic Jaguar Racing var P2, Nyck de Vries i Mercedes-Benz EQ treer og Sebastien Buemi i Nissan e.dams som firer.

Mesterskabsførende Stoffel Vandoorne i Mercedes-Benz EQ skulle starte løbet fra P10, hele 8 placeringer foran manden på andenpladsen i stillingen, Alexander Sims.

Pascal Wehrlein og Jerome D’Ambrosio fra Mahindra Racing skulle starte løbet allerbagerst, da begge kørere havde fået repareret gearkasser, hvilket ikke er tilladt i følge reglementet.

Oliver Turvey i NIO 333 gik i stå på sin kvalifikationsomgang, så han fik slet ikke sat nogen konkurrencedygtig tid.

Daniel Abt hos Audi Sport Abt Schaeffler var heldig med overhovedet at kunne starte løbet. Tyskeren havde en kæmpe afkørsel under den første træning, hvor han trak over 20G i afkørslen. Det skadede bilen så meget, at mekanikerne måtte bygge en ny bil op til ham. Efter en tur på hospitalet, blev han meldt OK, og kunne hoppe tilbage i bilen til løbet, men fra 22. startposition.

Mexico E-Prix 2020 start
Photo: ABB FIA Formula E

Løbet blev startet klokken 16.04 lokal tid, med 24 biler blæsende ned mod Sving 1.

Det blev en vildt kaotisk start, hvor Evans pressede Lotterer ud i Sving 1. Det betød at tyskeren faldt helt tilbage på 4. pladsen, mens de Vries og Buemi var P2 og P3.

Allerede på anden omgang kom Buemi op på andenpladsen, da han pressede sig forbi de Vries, som også tabte en plads til Lotterer og Sam Bird.

Nico Müller røg hårdt i barrieren på løbets 2. omgang, da han kom alt for hurtigt igennem Sving 1. Det udløste en Safety Car, så man kunne få bilen fjernet fra banen.

Efter to omganges oprydning, blev løbet givet frit igen.

Da bilerne kom ind i stadionsektionen første gang, fik Bird presset sig forbi Lotterer, som med det samme kom under pres fra Robin Frijns, og blev passet et sving senere.

Felipe Massa måtte udgå af løbet, da han havde sat ROKiT Venturi Racing raceren i muren i Sving 1. Han kunne dog selv køre derfra, så vi undgik en afbrydelse.

Felipe Massa
Photo: ABB FIA Formula E

Ma Qing Hua fik en straf for en teknisk ulovlighed på bilen, så han måtte en tur gennem pitten til en Drive-through.

Lotterer havde været ude at snitte muren, så han fik viklet et af reklamebannerne rundt om baghjulet. Samtidig var frontvingen på bilen skadet, som så skar fordækket op, og han måtte udgå i røg og damp – og endda en smule flammer. Han fik bilen slæbt rundt til pitten, så vi igen udgik afbrydelser.

Dagen blev kun værre for TAG Heuer Porsche, da der var noget teknisk forkert på Neel Janis bil, så han også måtte en tur gennem pitten.

Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Lucas Di Grassi, Nyck de Vries, og Andre Lotterer var de 5 kørere som fik Fan Boost i dagens løb.

Evans havde fået et pænt forspring i front af løbet, med to et halvt sekund ned til Bird på P2, som havde yderligere et par sekunder ned til Buemi.

Halvvejs i løbet havde Di Grassi fået kørt sig op fra 15. startposition til 8. pladsen i løbet – og det endda inden han havde gjort brug af Fan Boost.

18 omgange inde i løbet var der kontakt mellem 3 kørere. Felix da Costa forsøgte at overhale de Vries, som lukkede døren i. Af en eller anden årsag låste de Vries forhjulene, mens baghjulene skubbede bilen videre, så de Vries var helt ude af kontrol. Det gik ud over Frijns, som helt uforskyldt blev indblandet i det. Selvom de Vries var helt oppe at stå på bremsen, fortsatte bilen bare ligeud, og langt ned i afkørselsområdet. Han fik dog bilen manøvreret ind i sikkerhed, så der ikke skulle Full Course Yellow eller Safety Car til.

Ma Qing Hua
Photo: ABB FIA Formula E

Oliver Rowland og Edoardo Mortara havde kontakt med hinanden, hvor Rowland blev skubbet ud af det normale spor, og måtte afkorte banen. Det var dog ikke nok til at holde fast i placeringen, da han røg bag både Mortara, men også Alexander Sims.

Frijns var i mere kontakt med modstandere, da han fik et lille prik af James Calado inde i stadion sektionen. Kort tid efter var Panasonic Jaguar Racing køreren forbi Envision Virgin Racing køreren.

Efter DS Techeetah holdet havde ladet Felix da Costa overhale Vergne meget nemt, tidligt i løbet, blev endnu et skifte beordret med 11 minutter tilbage af løbet, så den forsvarende Formel E mester igen var forrest af de to. Ingen af dem kunne dog for alvor lægge pres på Buemi, som bare kunne køre og kigge på at de endnu en gang byttede positioner.

Ma Qing Hua afsluttede dagens løb i betonmuren – ikke at han havde været nogen faktor i løbet alligevel.

BMW i Andretti kører Alexander Sims var kommet frem til 7. pladsen – lige efter den mesterskabsførende Stoffel Vandoorne.

Daniel Abt havde et spin på egen hånd, med 7 minutter tilbage af løbet.

Efter mange omganges forsøg kom Felix da Costa forbi Buemi, og satte herefter jagten ind på Bird og P2.

Portugiseren fik indhentet Bird med 4 minutter tilbage af løbet, og pressede briten til at lave en fejl, så han kørte i barrieren. herefter var kun Evans foran Felix da Costa.

Vandoorne og Sims lå i hård konkurrence omkring 5. pladsen i løbet, med belgieren foran briten.

Mitch Evans
Photo: ABB FIA Formula E

Di Grassi kom under pres fra Rowland, og udnyttede hans Fan Boost til at forsvare sig mod et overhalingsforsøg.

På den næstsidste omgang lavede Vandoorne en kørefejl, og snittede betonmuren, og måtte derfor udgå med skader på bilen. Meget meget skidt kørt af den nu tidligere mesterskabsførende.

Mitch Evans vandt løbet for Panasonic Jaguar Racing, foran Antonio Felix da Costa i DS Techeetah og Sebastien Buemi i Nissan e.dams.

Jean-Eric Vergne, Alexander Sims, Lucas Di Grassi, Oliver Rowland, Edoardo Mortara, James Calado og Pascal Wehrlein var de sidste kørere, som sluttede i top-10. Sims fik et bonuspoint for at have kørt hurtigste omgang blandt kørerne i top 10.

Dagens resultat gør at Mitch Evans rykker i front af mesterskabet, foran Alexander Sims, og Antonio Felix da Costa, mens Stoffel Vandoorne er faldet tilbage på fjerdepladsen.

BMW i Andretti beholder føringen i Teammesterskabet, foran Panasonic Jaguar Racing og Mercedes-Benz EQ.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E Championship 2019/20 køres om 14 dage i Marokko.

 

Opdatering

James Calado blev efter løbet udelukket, da han havde brugt for meget strøm henover løbsdistancen. Der måtte kørerne bruge 47kWh i alt, og den grænse overskred han – eller rettere bilen. Så han blev disket.

Robin Frijns blev også diskvalificeret fra løbet, da hans bil havde peaket 4 gange i løbet, med for højt strømforbrug – både under normal kørsel samt under kørsel med Attack Mode. Han var dog i forvejen udenfor pointene.

Calado’s udelukkelse betyder at Jerome D’Ambrosio rykker op i pointene.

Relaterede nyheder