Aston Martin sætter Hypercar program på pause

Aston Martin sætter deres planlagte FIA World Endurance Championship Hypercar program på pause på ubestemt tid.

Den engelske bilfabrikant giver beslutningen omkring oprettelsen af LMDh klassen som begrundelsen for at de venter og ser tiden an.

Det er dog heller ikke nogen hemmelighed, at AM har haft store problemer med økonomien, hvilket bl.a. har fået Lawrence Stroll til at investere en masse millioner i holdet, og samtidig tage navnet med til Formel 1 i 2021, hvor Racing Point holdet kommer til at hede Aston Martin Racing. Det hold har hans søn Lance Stroll som en af kørerne.

Planerne omkring Aston Martin og deres Hypercar program blev annonceret på Le Mans 2019, i forbindelse med at ACO annoncerede klassen til start i september 2020. Bilen skulle være en Valkyrie, der er den vildeste bil i AM programmet, som er designet af Adrian Newey og Red Bull Technologies. Så sent som i går var Alex Albon og Max Verstappen ude at teste bilen, som har en kraftfuld V12 motor bagi, hvilket også var planen at bruge i Hypercar udgaven.

Hypercar er dog noget som meget nemt kan komme til at koste rigtig mange penge, og med en forholdsvis lille bilfabrikant, som ville til at kæmpe mod Toyota Gazoo Racing allerede fra første sæson, og herefter Peugeot Sport 2022, kunne de meget nemt risikere at komme til kort i den kamp – selvom Hypercar reglementet er bygget på BOP, hvor alle bilerne skal justeres ind til hinanden, uanset hvordan de ser ud, motoren og om de har hybrid eller ej. Valkyrie var planlagt til ikke at skulle have hybrid. Planerne for bilen var så fremskreden, at der var lavet aftale med Multimatic omkring drift af bilen, mens Red Bull Technologies også skulle have en finger med i spillet.

Aston Martin Valkyrie
Photo: Aston Martin

Det nye LMDh reglement anses for at være væsentlig billigere, da det er baseret på LMP2 biler, hvor der kommer en anden motor, et fælles hybrid system i, og så ellers bodywork fra hver enkelt bilproducent. Her er Multimatic allerede valgt til fortsat at være en af de fire chassis producenter. I øjeblikket leverer Multimatic chassiset samt ingeniører m.v. til Mazda Team Joest, og stod også for driften af Ford programmet, i samarbejde med Chip Ganassi Racing.

Aston Martin pointere i dagens pressemeddelelse, at beslutningen udelukkende er for Hypercar programmet, og at GTE Pro og Am programmerne fortsætter uændret, hvilket er rigtig godt nyt for Nicki Thiim og Marco Sørensen, som vandt mesterskabet tilbage i 2016, og som aktuelt fører GTE Pro stillingen med 4 afdelinger tilbage.

Relaterede nyheder