Mindst 3 løb til Hinchcliffe

James Hinchcliffe får mindst 3 løb i NTT IndyCar Series 2020.

Canadieren har fået en aftale med Andretti Autosport, hvor han skal køre i bil #29.

Det første løb bliver GMR Grand Prix på Indianapolis banen i starten af maj måned, Indy 500 i slutningen af maj, samt Texas 600 i starten af juni måned.

Hinchcliffe mistede et ellers sikkert sæde hos Schmidt Peterson Motorsports (SPM), da McLaren blev involveret i teamet, hvilket også betød et skifte fra Honda motorer til Chevrolet motorer. Hinch er synonym med Honda, og har været det gennem mange år, hvor han optræder i reklamer for bilmærket i både USA samt Canada. Derfor gav det også bange anelser, da Chevy blev annonceret som motorleverandør hos det som nu kendes som Arrow McLaren SP. Holdet forsikrede ham dog om at der stadig var en aftale, og blev ved og ved med at sige det til ham, indtil slutningen af oktober, hvor Oliver Askew og Pato O’Ward blev annonceret – og Hinch røg ud i kulden, med stort set alle fuld-sæsons sæde optaget.

Han kørte tidligere for Andretti Autosport fra 2012 til 2014, hvor det var med Go Daddy farver på bilen, indtil han skrev kontrakt med SPM holdet til 2015. Her havde han en alvorlig ulykke i Indy 500 kvalifikationen, som det tog ham mange måneder at komme over. I maj 2016 skete det fantastiske, at han kvalificerede sig på Pole Position til Indy 500, og dermed var hans comeback for alvor fuldendt.

James Hinchcliffe
Photo: Indycar.com / Stephen King

Han bliver 6. bil i et allerede proppet Andretti Autosport, som har Indy 500 vinder Alexander Rossi som førsteudfordrer til mesterskabet, tidligere mester og Indy 500 vinder Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Zach Veach, samt nytilkomne Colton Herta, som holdet skrev kontrakt med da Harding Steinbrenner holdet mere eller mindre lukkede ned i efteråret 2019.

James Hinchcliffe sikrede sig en stor sponsoraftale i januar måned med softwarefirmaet Genesys. Derfor bliver de også fremtrædende sponsor på bilen i de tre løb.

Der er ingen tvivl om at der arbejdes utroligt hårdt i kulissen på at få fundet flere sponsorer, så de tre løb forhåbentlig kan blive til endnu flere – som minimum Hinchs hjemmeløb på gaderne i Toronto i Canada.

NTT IndyCar Series 2020 starter den 15. marts på gaderne i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder