Fire GT afløsere i Asian LMS

Når finalen i Asian Le Mans Series 2020/21 køres denne weekend i Buriram, er der afløsere i fire ud af de seks GT biler.

De fire udskiftninger har baggrund i datosammenfaldet med FIA World Endurance Championship, som kører på Circuit Of The Americas. Oprindelig skulle FIA WEC have kørt løb i Brasilien for tre uger siden, men det løb blev aflyst, og i stedet flyttet til COTA i Texas, USA.

Det betyder at Alessandro Pier Guidi i Spirit Of Race Ferrari #51 er blevet byttet ud med den nye fabrikskører og Le Mans vinder hos Ferrari, Daniel Serra. Han skal dele bilen med Francesco Piovanetti og Ozz Negri Jr, som aktuelt er på 4. pladsen i GT kategorien.

Ross Gunn har kørt i D’Station Racing Aston Martin #77 i de første tre afdelinger, men bliver erstattet af Tom Gamble. Gamble er et af de helt store britiske talenter, som skrev kontakt med United Autosports for et par uger siden, til deres European Le Mans Series program i 2020. D’Station Racing Aston Martin #77 er aktuelt femmer i mesterskabet, med de point som Gunn, Satoshi Hoshino og Tomonobu Fuji har kørt ind i sæsonen.

Spirit Of Race Ferrari #51 & D’Station Racing Aston Martin #77
Photo: Asian Le Mans Series

Sidste års vinder, Car Guy Ferrari #7 har også udskiftninger blandt kørerne. Come Ledogar og Takeshi Kimura får denne weekend Mikkel Jensen med i bilen, som skal erstatte Kei Cozzolino. Jensen var med til at vinde LMP3 titlen i ELMS 2019, og har indtil årsskiftet været fabrikskører hos BMW i deres GT ræs. De opgaver er han blevet fritaget for nu, så han selv kan vælge og vrage mellem alle tilbud, som skulle poppe op. Car Guy Ferrari #7 er toer i GT kategorien.

HubAuto Corsa Ferrari #27 må se bort fra Davide Rigon, og har i stedet Tim Slade i bilen. Han skal dele med Marcos Gomes og Liam Talbot.

Det er en helt unik situation i GT kategorien, hvor alle 6 deltagende biler i Thailand kan vinde titlen. Blot 19 point adskiller de seks biler, så der skal lidt held til hvis T2 Motorsports Ferrari #75 og D’Station Aston Martin #77 skal sikre sig titlen. Dog er Spirit Of Race Ferrari #51, HubAuto Corsa Ferrari #27, Car Guy Ferrari #7 og de førende JLOC Lamborghini #88 blot 7 point mellem hinanden. Det betyder, at det hold som vinder løbet – såfremt det bliver et af disse fire – vinder GT titlen.

Modsat tidligere år er det kun vinderen af GT kategorien, som vinder en Le Mans billet. Men en ting er at vinde titlen – holdene skal stadig ønske at tage turen til Frankrig. Men det så vi at Car Guy havde sidste år, så de er helt sikkert klar på at flyve afsted igen, såfremt de vinder pladsen. Måske har de endda sendt en ansøgning afsted. Sidste dato for at tilmelde sig løbet var nemlig 13. februar, med en option, hvor holdene kan melde fra senest på tirsdag den 25. februar, såfremt de ikke vinder billetten, og så ikke er interesseret i at tage afsted.

Alt bliver afgjort på søndag, hvor løbet i Thailand køres. Det bliver streamet på YouTube fra klokken 5.15 søndag morgen, dansk tid.

Relaterede nyheder