Deltagerlisten til Le Mans 2020 offentliggjort

Deltagerlisten til den 88. udgave af 24 timers løbet i Le Mans er blevet offentliggjort her til aften, og det uden de helt store overraskelser.

Der kommer igen 62 biler til start, hvor de to midlertidige telte igen skal sætte op i starten af pitlane, mens resten af holdene får lov til at stå i de permanente betongarager.

Der var 75 ansøgere til de 62 pladser, så med 10 biler på reservelisten, er kun 3 blevet siet helt fra.

I LMP1 klassen vidste vi på forhånd hvad der kunne forventes. To gange Toyota Gazoo Racing, to gange Team LNT Ginetta samt to gange Rebellion Racing. Det er de seks biler, der er tilmeldt FIA WEC sæsonen. Toyota havde en ekstra starttilladelse i baglommen, i kraft af sidste års sejr, men de har ikke valgt at udnytte den.

LMP2 klassen kommer igen til at blive tætpakket, med alle de kendte hold, som deltager i FIA WEC, European Le Mans Series samt Asian Le Mans Series. Der er tre IMSA WeatherTech SportsCar Championship forbindelser i LMP2, men DragonSpeed og Rick Ware Racing er ligeledes deltagere i ELMS og Asian Le Mans. Kun Performance Tech med Cameron Cassels er den eneste rene IMSA hold på LMP2 listen. Cassels vandt pladsen ved at vinde Jim Trueman Award i IMSA serien i 2019, da han sluttede som den bedste Bronzekører i LMP2.

I GTE Pro har vi de to biler fra Aston Martin, to fra Corvette Racing, tre fra Ferrari – i form af to fra AF Corse og en fra Risi Competizione, mens Porsche stiller op med fire biler, som de annoncerede allerede for et par måneder siden, og som har været tradition med to FIA WEC biler og to IMSA racere.

Lige nøjagtig Risi Competizione Ferrari #82 har en meget spændende line-up, med Olivier Pla og Sebastien Bourdais som de to offentliggjorte kørere. Så det bliver lidt af en Ford-reunion i den bil, selvom de to sad i hver deres Ford GT racer gennem de seneste fire sæsoner.

Porsche #92 har helt som ventet Michael Christensen bag rattet, da han er en del af deres faste FIA WEC kørerpar med Kevin Estre. De får igen Laurens Vanthoor med i bilen, der var med i vindertrioen i 2018, og var med til at sikre Estre og Christensen VM titlen ved løbet i 2019.

Nicki Thiim og Marco Sørensen sidder ligeledes som ventet i Aston Martin Racing #95, hvor de får følgeskab af Richard Westbrook. Thiim og Sørensen er aktuelt VM førende, så det bliver spændende at se om de kan hive deres anden mesterskabstitel hjem, når finalen køres på den franske bane.

GTE Am kategorien er egentlig det eneste sted, hvor der er en snert af overraskelser. Luzich Racing var blevet rygtet for lukket, men de står på listen med Francesco Piovanetti som kører. Piovanetti kørte Asian Le Mans Series i en Ferrari, så han har allerede kendskab til det italienske mærke.

WeatherTech Racing tager igen turen til Frankrig, hvor Cooper MacNeil indtil videre er det eneste navn udfor bilen. Kessel Racing har valgt at bruge deres auto-invitation fra Michelin Le Mans Cup mesterskabet, til at sætte en enkelt bil ind.

Vi har igen Iron Lynx bilen med Michelle Gatting, Manuela Gostner og Rahel Frey på banen. Sidste år kørte de under Kessel Racing navnet, men holdet har skiftet til at kalde sig for Iron Lynx i 2020.

Le Mans 2019 start Photo: JJ Media

Det bliver dog ikke den eneste bil med udelukkende kvindelige racerkørere i bilen. GEAR Racing #81 er aktive i USA, hvor Katherine Legge og Christina Nielsen deles om en Lamborghini Huracan GT3. Den bil findes ikke i en GTE udgave, så derfor har de valgt at satse på en Ferrari i stedet, hvor Christina indtil videre er den eneste nævnte kører. Legge skal nemlig sidde i Richard Mille Racing Team #50 i LMP2, som hun skal dele med Sophia Flörsch og Tatiana Calderon. Så det bliver spændende at se, hvem Christina får med som holdkammerater. Kunne det bliver Jamie Chadwick eller Alice Powell?

JMW Motorsport Ferrari har lavet en aftale med vinderen af Bob Akin Award fra IMSA serien sidste år, Richard Heistand. Titlen går til den bedste Bronzekører i GTD.

Dempsey-Proton Racing har valgt at udnytte deres billet fra andenpladsen i ELMS mesterskabet 2019, til at få en tredje bil med i feltet. Den skal Patrick Long sidde i, men ingen af hans medkørere er nævnt endnu.

Nicklas Nielsen er som sædvanligt en del af AF Corse Ferrari #83, som han skal dele med Emmanuel Collard og Francois Perrodo. De tre fører aktuelt GTE Am stillingen i FIA WEC, men der er ikke plads til at lave nogen som helst fejltrin, for så står konkurrenterne i kø for at overhale dem.

I 2020 har man valgt at tage det som man tidligere kaldte Garage 56 med – eller som det kaldes nu –  Innovationsbilen. Den bliver kørt af 3 kørere med handikap, og skal drives af Association SRT41. Det var også det program som kørte tilbage i 2016, som Frederic Sausset var hovedkræfterne bag.

Der er nogle meget prominente navne på reservelisten.

Man lægger hårdt ud med Spirit Of Race Ferrari #55, som er den grønne Ferrari i ELMS. Toer på listen er ByKolles Racing Team, som gerne vil deltage med deres LMP1 racer en gang mere. Treer er IDEC Sport med deres LMP2 bil nummer to.

På 4. pladsen har vi High Class Racing med deres bil nummer 2, som de planlægger at putte Jan Magnussen i. Det er ELMS bilen, da de i forvejen har en FIA WEC startplads til Anders Fjordbach, Mark Patterson og Kenta Yamashita. Det er bestemt ikke noget at holdet synes om, da de har promoveret bilen kraftig gennem de seneste uger, i håb/forventning om at den var på startlisten. Nu kræver det at fire hold falder fra, før de er med i løbet.

Proton Competition har endnu en Porsche som den 5. reserve, DragonSpeed med en ekstra LMP2 racer som sekser, Iron Lynx med deres anden Ferrari fra ELMS som syver, og Inter Europol Competition med deres LMP2 racer nummer to på 8.pladsen.

Lidt overraskende er Team Project 1 helt nede på 9. pladsen med deres 3. Porsche. De er ellers de forsvarende vindere af løbet, og burde derfor have en automatisk startplads, såfremt de ønskede dette. Så det er lidt af en mysterie, hvordan de er endt så langt nede på reservelisten.

Den sidste reserve er D’Station Racing Aston Martin, som vi har set deltage i Asian Le Mans Series. De skal dog næppe gøre sig de store forhåbninger om en tur til Frankrig til sommer – i hvert fald ikke for at køre racerløb.

Hele listen med alle deltagere og reserver kan ses her. Listen opdateres efterhånden som holdene offentliggør de resterende kørere.

24 timers løbet i Le Mans køres den 13.-14. juni 2020.

Relaterede nyheder