29 biler i LMC 2020

29 biler har tilmeldt sig Michelin Le Mans Cup sæsonen 2020.

De 29 biler er fordelt på 11 GT3 biler og 18 LMP3 biler.

Hovedparten af holdene er gengangere, men der er et par nye navne.

Iron Lynx holdet stiller op med et par Ferrari 488 GT3 biler. Navnet er nyt indenfor sportsvogne i 2020, men har baggrund i Kessel Racing kørerne fra 2019 sæsonen. En af hovedkræfterne bag holdet, og ikke mindst kvindebilen i ELMS, er Deborah Mayer. Hun skal del den ene af bilerne med Michelle Gatting. Gatting er en del af ELMS holdet med Rahel Frey og Manuela Gostner igen i år, så dette er blot en ekstra opgave for den hurtige dansker.

Modena Competizione er et nyt schweisisk hold, som ligeledes skal køre med Ferrari racere. Her er Gino Forgione og Martin Grab de to kørere.

Bullitt Racing stiller op med en Bentley Continental GT3, hvor Stephen Pattrick og Romain Monti skal deles om sædet. Der har tidligere kørt Bentley racere med i LMC, men der var ikke nogen med som deltagere i den fule 2019 sæson.

IDEC Sport kender man primært fra LMP ræs, men de har faktisk også GT3 aktiviteter, og i denne sæson tager de en Mercedes-AMG GT3 med, som Patrice Lafargue og Dimitri Enjalbert skal køre. Lafargue er ligeledes aktiv i ELMS i år, hvor han skal køre en af holdets LMP3 biler, mens sønnen Paul er forsvarende LMP2 mester. Enjabert har kørt for IDEC Sport i flere sæsoner, i bl.a. Blancpain og 24H serierne, men inden da forsøgte han sig både i Formula Le Mans og lidt LMP2 ræs.

Nielsen Racing #2, Grainmarket Racing #20, Luzich Racing Ferrari #71, CD Sport #30
Photo: JJ Media

I LMP3 klassen bliver det igen en duel mellem Ligier og nu Duqueine – tidligere Norma. Alle bilerne er nemlig blevet opgraderet til 2020 sæsonen, hvor de får lidt flere hestekræfter fra en anden motor, og lidt højere sikkerhed, især i cockpitområdet. Der findes ellers 5 forskellige LMP3 konstruktører, men de tilmeldte hold har valgt at satse på de to franske bilmærker.

De forsvarende mestre DKR Engineering er tilbage med en enkelt bil, hvor belgiske Jean Glorieux indtil videre er eneste bekræftede kører.

Der kommer igen stærk modstand fra United Autosports med 3 biler, Nielsen Racing med 2, Grainmarket Racing (som drives af Nielsen Racing) med en enkelt bil, et par Cool Racing og CD Sport racere, plus en enkelt bil fra Racing Experience, Graff, IDEC Sport, Motorsport98, Spirit Of Race, plus de to nye hold Mühlner Motorsport og MV2S Racing.

CD Sport har et lille dansk islæt, da Michael Jensen igen står på startlisten. Han var også deltager ved Road To Le Mans løbet, som er en del af Michelin Le Mans Cup mesterskabet. Han er stadig forholdsvis uerfaren i LMP3 racere, men han får Nick Adcock med i bil #5, som bl.a. har kørt Asian Le Mans Series.

Lader man øjnene løbe ned over listen, springer især Nielsen Racing #7 i øjnene – de har nemlig de forsvarende Asian LMS LMP3 mester Colin Noble og Tony Wells bag rattet, og var ligeledes en del af titelkampen i 2019 sæsonen. Deres program bliver kørt parallelt med et ELMS program.

Michelin Le Mans Cup følger størstedelen af European Le Mans Series sæsonen, mens Le Mans løbet i juni danner ramme om to Road To Le Mans løb, som opvarmning til 24 timers løbet.

Vinderen af GT3 mesterskabet får en billet til 24 timers løbet i Le Mans 2021, mens LMP3 mesteren indtil videre kun får æren – men er rigtig godt stillet, såfremt de ønsker at stille op i ELMS 2021 med en eller flere biler.

I 2019 sæsonen var danske KEO Racing til start, men de er ikke på listen, til at køre fuld sæson. De havde planer om at deltage i ELMS LMP2 klassen, hvilket de valgte at trække sig fra igen, da det ikke var lykkedes at finde de rigtige kørere til det program. Derfor har prioriteten ikke været på LMC, så vi har til gode at se, om de kommer til et eller flere løb i 2020 sæsonen alligevel.

Michelin Le Mans Cup 2020 kalenderen er som følger:

4. april Barcelona

9. maj Monza

11. og 13. juni Road To Le Mans

18. juli Paul Ricard

19. september Spa Francorchamps

18. oktober Portimao

Relaterede nyheder