IMSA hold forberedte til Le Mans

Datoændringen af dette års 24 timers løb i Le Mans, er blot en af de helt store omvæltninger i 2020 motorsports sæsonen.

Ændringen kommer selvfølgelig med baggrund på den verdensomspændende COVID-19 pandemi, og det giver helt nye udfordringer for alle hold, som har planlagt at deltage i løbet.

Blandt dem er også en god håndfuld amerikanske hold, der til dagligt deltager i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Logistisk set bliver det nogle meget travle uger for alle holdene, da de skal køre på WeatherTech Racing Laguna Seca blot to uger før det store løb. Weekenden efter den franske klassiker skal alle biler være på Mid-Ohio Sports Car Course. Da den tekniske efterkontrol af bilerne foregår mandag efter Le Mans løbet, koster det holdene yderligere en dags forberedelsestid.

Racing24-7.net har kontaktet de 5 berørte hold, som efter planen skal køre dobbeltprogram i både IMSA samt Frankrig i 2020.

Risi Competizione stiller op med en Ferrari 488 GTE i GTE Pro kategorien i år. De oplyser dog at de ikke planlægger at køre fuldt IMSA program, men indtil videre kun har Daytona 24 timers løbet tilbage i januar, Sebring 12 timers løbet (som nu køres i november i stedet for marts) samt Le Mans på 2020 kalenderen. Bilen står aktuelt på holdets base i Houston, og er sådan set klar til at blive sendt afsted til Frankrig.

Risi Competizione Ferrari #89
Photo: JJ Media

WeatherTech Racing deltager i GTE Am kategorien på Le Mans, og i GTD kategorien i IMSA. De oplyser ligeledes at datoændringerne ikke giver de helt store udfordringer for dem. Forud for 2019 løbet blev der nemlig indkøbt en Ferrari 488 GTE, som udelukkende er blevet blevet brugt til 24 timers løbet i Frankrig indtil nu. Efter løbet blev den transporteret tilbage til Bacchelli & Villa værkstedet i Italien, som har forbindelse med Scuderia Corsa, som driver WeatherTech Racing og deres Ferrari i IMSA. Derfor står den tørt og godt, og er klar til 2020 udgaven af løbet. Ferrari 488 modellen har ellers den mulighed, at kunne blive konverteret fra GT3 (GTD) til GTE i løbet af nogle timer på værkstedet, men holdet har altså valgt at have en GTE bil specifikt til dette ene løb. Var datoerne ikke blevet ændret, ville de skulle have kørt løb i Detroit lørdag eftermiddag, og så stille til start i Le Mans testdagen søndag morgen – så det ville være umuligt at kunne klare begge dele med samme bil i forvejen – og testdagen er obligatorisk for alle biler. Denne testdag er dog aflyst i 2020 på grund af datoændringen.

Corvette Racing har den udfordring, at de kører med den helt nye C8.R model, som debuterede ved Daytona 24 timers løbet i januar måned. Aktuelt findes der 3 køreklare chassiser af den model – de to i IMSA, og så den bil som deltog i FIA WEC løbet på COTA banen i februar måned. Den bil skulle efter planen også have kørt 1000 Miles WEC løbet på Sebring i marts måned, men da det løb blev aflyst, har de indtil videre kun kørt et FIA WEC løb med bilmodellen. Men med næsten et halvt år til Le Mans, er der selvfølgelig den mulighed, at de kan nå at lave et chassis mere, så de har to biler til Le Mans, mens en af IMSA bilerne så kan sendes til Frankrig som reserve, såfremt en af chassiserne bliver beskadiget under onsdagens eller torsdagens kørsel på banen. Det lærte Corvette Racing på den hårde måde i 2015, hvor Jan Magnussen var uheldig at smadre bilen torsdag aften, og holdet ikke havde noget 3. chassis med i Frankrig, så de måtte nøjes med kun en bil i løbet – som søsterbilen så heldigvis vandt for dem. Om det kan lade sig gøre at fabrikere et 4. chassis afhænger af, om der kommer penge til Pratt & Miller, som står for GTE/GTLM programmet for Corvette. De plejer at sidde rimelig tungt på pengekassen, hvor Doug Fehan har måttet grave dybt efter forhandlingstaktikkerne, for lige at få lidt flere penge til programmerne. Corvette Racing vendte tilbage på vores henvendelse, hvor de dog oplyste at de i øjeblikket ikke har nogle kommentarer til hverken Le Mans eller IMSA programmet, men udelukkende koncentrer sig omkring alle udfordringerne omkring pandemien, og håber på at alle deres samt moderselskabet GM’s medarbejdere disses familier kommer sunde og raske igennem forløbet.

Corvette Racing #4
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Porsche har ikke vendt tilbage på vores henvendelse i skrivende stund. De har dog næppe et underskud af Porsche racere, hvor der aktuelt findes to FIA WEC biler og to IMSA biler plus mindst en testbil. Til 2019/20 sæsonen i FIA WEC introducerede holdet en ny version af 911 RSR raceren, som ikke har meget til fælles med modellen gennem de seneste par sæsoner. Denne model skal indfases i GTE Am i 2020/21 sæsonen, så derfor skal der i forvejen i gang i samlebåndene Sydtyskland. Så mon ikke at der kan blive tryllet et par biler frem til IMSA holdet, så de ikke behøver at bekymre sig om at fragte deres IMSA biler til Frankrig, med en så snæver kalender…? I yderste nødstilfælde siger Proton Competition eller Team Project 1 næppe nej til lidt rabat imod at de får et chassis eller to, som har lidt Le Mans historie bag sig.

Performance Tech Motorsports er det sidste amerikanske hold, som efter planen også skal til start i Frankrig. De har indtil videre heller ikke vendt tilbage på vores henvendelse. De står dog i det dilemma, at de kun har et enkelt ORECA 07 Gibson LMP2 chassis, som de bruger i IMSA serien. Det kan blive meget svært for dem, at nå at få den pakket ned i en container efter Laguna Seca, sende den til Frankrig, køre 24 timers løbet, sende den tilbage til Mid-Ohio, og så deltage i det løb. En mulighed for dem er at leje en bil til 24 timers løbet, hvilket er deres debut i Frankrig, og som for øvrigt er en startplads som de vandt, da Cameron Cassels vandt Jim Trueman Award, som bedste Bronzekører i LMP2 i 2019 sæsonen. Indtil videre er det kun Cassels, som er skrevet på holdkortet i Frankrig, så de skal have fundet to andre kørere, som ligeledes tager turen til Frankrig. Og da de har vundet pladsen, og accepteret den i første omgang, vil de næppe takke nej til løbet – men det skal selvfølgelig hænge sammen økonomisk og logistisk.

Rick Ware Racing har en billet til Le Mans løbet, som de sikrede sig ved at vinde Asian Le Mans Series LMP2 Am mesterskabet, men deres endelige planer omkring bilvalg og kørervalgt er ikke blevet bekræftet af holdet. De skulle have deltaget ved Daytona 24 timers løbet, men bilen blev skadet ved testen, og kom aldrig til start.

24 timers løbet på Le Mans 2020 skal efter planen køres den 19. og 20. september.

Relaterede nyheder