ACO ændrer FIA WEC, ELMS og LMC kalenderne

Automobile Club de l’Ouest har offentliggjort ændringer til løbskalenderne i FIA World Endurance Championship, European Le Mans Series samt Michelin Le Mans Cup.

FIA WEC sæsonen har været på pause siden den 23. februar, hvor VM serien kørte 2019/20 sæsonens 5. afdeling. Sæsonen bliver genstartet lørdag den 15. august på Spa Francorchamps, med et 6 timers løb, som tidligere skulle have været kørt i slutningen af april.

For et par uger siden blev det annonceret, at 24 timers løbet i Le Mans bliver flyttet til 19.-20. september, og får 14.30 som starttidspunkt.

Mens Le Mans løbet skulle have været finalen i 2019/20 sæsonen, bliver der nu tilføjet et løb EFTER den franske klassiker. Lørdag den 21. november skal 8 timers løbet i Bahrain lukke sæsonen ned. Dermed kommer Bahrain til at indgå i 2019/20 kalenderen to gange.

Ændringen betyder også at FIA WEC 2020/21 sæsonen er udskudt til marts 2021. I forvejen blev sæsonen kaldt for Sæson 9, så derfor falder betegnelsen 2020/21 helt ud af programmet. ACO oplyser ikke endnu, om det er slut på vintersæsonen, som var et forsøg som de startede med 2018/19 sæsonen, som varede i halvandet år, inden 2019/20 var den første, som var planlagt til at vare 9 måneder. Det gav dog visse problemer for holdene, hvor sponsoraftaler typisk løber fra januar til december, plus nogle af kørernes aftaler ligeledes løber i samme tidsrum. Det så man blandt andet med Jackie Chan DC Racing holdet, som pludselig mistede “Team Malaysia” halvvejs gennem 2018/19 sæsonen, da deres hovedsponsor kun havde aftale indtil 31. december 2018.

Michelin Le Mans Cup Monza 2019 start
Photo: JJ Media

ELMS sæsonen kommer også til at se væsentlig anderledes ud, end hidtil planlagt.

Sæsonen starter nu den 13.-14. juli, hvor holdene får to testdage på Paul Ricard banen i Sydfrankrig. Senere på ugen starter sæsonen for alvor, med sæsonens første afdeling.

Tre uger senere skal holdene til Spa Francorchamps i Belgien, hvilket er weekenden inden FIA WEC besøger samme bane. Tre uger senere står den på lørdagsløb på Circuit de Catalunya i Spanien, som skulle have været åbningsløb på sæsonen.

Herefter er der gjort plads til 24 timers løbet på Le Mans, som mange af ELMS holdene skal deltage i.

Den 4. afdeling af ELMS sæsonen køres den 11. oktober på Monza, som oprindelig skulle have afholdt sæsonens anden afdeling. Sæsonen slutter i Portimao den 1. november, hvilket er en uge senere end oprindelig planlagt.

Ændringerne gælder også Michelin Le Mans Cup, som skal følge ELMS serien gennem hele sæsonen, plus deres to Road To Le Mans løb i Le Mans ugen i september måned.

ACO understreger dog også, at der kan ske ændringer igen, såfremt COVID-19 pandemien ikke er faldet til ro igen, men de håber på at de nye kalendere kan gennemføres, så holdene kan få kørt nogle løb, og derved få nogle sponsorindtægter.

 

FIA WEC kalenderen:

TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps 15. august

24 Hours of Le Mans 19. -20. september

8 Hours of Bahrain 21. november

ELMS/LMC kalenderne:

OFFICIAL TESTS 13.-14. juli ELMS – 15. juli LMC

4 HOURS OF LE CASTELLET 19. juli

4 HOURS OF SPA-FRANCORCHAMPS 9. august

4 HOURS OF BARCELONA 29. august

ROAD TO LE MANS 17.-19. september (Kun LMC)

4 HOURS OF MONZA 11. oktober

4 HOURS OF PORTIMAO 1. november

Relaterede nyheder