Asian LMS klar med 2020/21 kalender

Asian Le Mans Series har udsendt det som de håber på, bliver 2020/21 kalenderen.

I øjeblikket står alting lidt i stampe grundet COVID-19 situationen, og det har også haft lidt påvirkning af kalenderen.

Sæsonen kommer igen til at bestå af 4 afdelinger, men bliver meget mere komprimeret end de tidligere sæsoner.

Åbningsløbet bliver søndag den 29. november på Suzuka banen i Japan. Det bliver første gang i dette årtusinde, at prototype racere, som kan deltage i 24 timers løbet på Le Mans, kommer til at køre på banen.

To uger senere skal der køres i Kina på Shanghai banen, som ellers har været åbningsløbet de seneste par år.

Så går alle holdene på juleferie, inden de vender tilbage på banen lørdag den 9. januar i Buriram i Thailand, hvilket er Børnenes Dag i Thailand, hvilket er en kæmpe begivenhed. Det har tidligere været den weekend, som Asian LMS har besøgt banen øst for Bangkok, og det har været en kæmpe succes i de foregående år.

Sæsonen bliver afsluttet lørdag den 23. januar i Malaysia på Sepang banen, og bliver et løb, som starter i dagslys og slutter i mørke, ligesom tilfældet var i den netop afsluttede sæson. Forhåbentlig er vejrguderne lidt mere barmhjertige i forhold til 2020, hvor et kæmpe tordenvejr rullede ind over banen, kort tid før løbets start, så det måtte udsættes næsten to timer, inden at en masse skader på elektronikken på banen var blevet repareret.

4 Hours of Sepang 2020
Photo: Asian Le Mans Series

Desværre bliver der ikke plads til Australien i kalenderen i den kommende sæson. Det var ellers en fantastisk oplevelse for alle holdene, men det var også en ekstra udgift for dem allesammen. Grundet den aktuelle COVID-19 pandemi, og den økonomiske usikkerhed heraf, har serien valgt at undlade The Bend i kalenderen, men håber på at kunne vende tilbage i igen i fremtiden, når tingene har stabiliseret sig. Det har været på tale, eventuelt at udvide kalenderen til fem løb i fremtiden, men det er altså udskudt mindst en sæson.

To medvirkende årsager til den tidligere sæsonafslutning er det kinesiske nytår, som falder midt i februar måned. Det betyder at visse af holdene og andre omkring serien, enten er på vej hjem eller allerede hjemme ved familierne – og inden at det hele kommer tilbage i sin normale gang, så er det meste af februar måned gået. En anden årsag er at de Europæiske hold kan nå at få bilerne sejlet tilbage til Europa, i god tid inden sæsonstarten. I år var det nødvendigt at flyve dem hjem, for at de kunne nå at blive forberedt til den kommende ELMS sæson – hvis altså ikke lige sygdomsudbruddet havde stukket en kæp i hjulet for det. Samtidig er det weekenden inden Daytona 24 timers løbet, såfremt nogle økonomisk stærke hold kunne tænke sig at flyve videre til det, med samme bil.

I det hele taget er kalenderen opbygget, så den undgår datosammenfald med FIA WEC, ELMS og IMSA løb. Finaleløbet i ELMS 2020 er planlagt til 1. november, finalen i FIA WEC er 22. november, og som nævnt, starter IMSA sæsonen den 30.-31. januar 2021.

Sportsligt set fortsætter serien med 4 kategorier – LMP2, LMP2 Am, LMP3 og GT. Eneste ændringer er at LMP2 Am nu også skal køre med biler, som er fra nyeste generation af LMP2 racerne, som kom til i 2017. Samtidig kommer de helt nye LMP3 racere, som debuterer i 2020 sæsonen i Europa til at være udgaven, som skal bruges i den kategori. For øvrigt kommer der en ny LMP2 bil til 2022 sæsonen, men det er så langt ude i fremtiden, at Asian LMS endnu ikke er begyndt at snakke om den.

Hele den aktuelt planlagte kalender ser således ud, med forbehold for eventuelle ændringer:

1. afdeling:  Suzuka Circuit, Japan

29. november 2020

2. afdeling: Shanghai International Circuit, Kina

13. december 2020

3. afdeling: Buriram Chang International Circuit, Thailand

9. januar 2021

4. afdeling: Sepang International Circuit, Malaysia 

23. januar 2021

Relaterede nyheder