Le Mans frigiver tidsplanen

Automobile Club de l’Ouest har frigivet tidsplanen for dette års 24 timers løb i Le Mans.

Tidsplanen for 2020 udgaven var i forvejen ændret væsentligt, i forhold til tidligere sæsoner, hvor arrangørerne nu har fundet på Hyperpole conceptet, hvor kørerne kun har få omgange til at kvalificere bilen, modsat de seneste mange år, hvor de har haft 6 timer eller mere til det samme.

Søndag og mandag, forud for løbet, bliver der udført teknisk kontrol af bilerne på selve banen. Tirsdagen bliver som velkendt, med en autograftime fra 17.00 til 18.30, inden aktiviteterne ude på selve asfalten starter onsdag.

FP1 starter allerede 13.00, og kører så i 5 timer, inden FP2 køres fra 20.00-23.00. Alle kørere, som ikke tidligere har deltaget i løbet, eller ikke har kørt løbet i de seneste fem år, SKAL køre mindt 10 omgange i løbet af de 8 timer. 23.15 til 00.00 køres kvalifikationen.

Torsdag er der en times træning fra 17-18, inden der er Hyperpole fra 20.00-20.30. Slutteligt har alle biler 3 timers træning fra 21.00 til 00.00. Samtlige kørere skal have kørt mindst 8 omgange i disse “mørke” træninger inden løbet, modsat 5 i de tidligere år. På grund af knapt 5 timers ekstra kørsel i mørke i år, kommer alle til at køre flere timer i mørke. Tidligere har visse af kørerne slet ikke kørt om natten, men overladt det til de mere erfarende. Med lige under 12 timers nattekørsel i dette års udgave, skal alle tre kørere ud i bilen i mørke, grundet reglen om maksimalt 4 timers kørsel indenfor en 6 timers periode.

Le Mans 2019
Photo: JJ Media

Fredagen står igen på gratis pitwalk for alle tilskuerne, mens kørerparaden igen er planlagt fra klokken 17.00 i bymidten.

Det bliver en tidlig start lørdag, da Warm Up starter 8.15, men til gengæld kun er på 15 minutter, hvilket er en reducering på en halv time i forhold til normalen. Det betyder også at det ikke er muligt at få alle tre kørere i bilen i løbet af Warm Up, med mindre at man er et LMP1 hold, hvor kørerne blot kører ud af pitten, og direkte tilbage igen. Derfor må den i stedet anses som den allersidste finpudsning af bilen, eller lige få bremserne kørt tid forud for løbet – og har man nogle problemer, så har man virkelig problemer!

Bilerne kører på banen 12.15, inden starten på løbet går 14.30.

Detaljerne omkring tidsplanen for supportklasserne kommer på et senere tidspunkt, men det ligger allerede fast at Road To Le Mans med LMP3 og GT3 biler er en af supportklasserne. Hvor mange andre løb at der bliver, venter vi fortsat på, men der er højest plads til et andet løb mellem Warm Up og indtil 24 timers bilerne skal på banen.

Relaterede nyheder