Stærkt revideret IMSA kalender

IMSA har udsendt nogle stærkt reviderede 2020 kalendere for alle deres løbsserier, heriblandt IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Ændringen kommer naturligvis på baggrund af COVID-19 situationen, som har gjort at IMSA serien har måtte holde stille lige siden Åbningsløbet på Daytona i januar måned.

Det bliver også Daytona som skal genstarte sæsonen, når serien vender tilbage den 4. juli.  Det sker med et 2 timer og 40 minutters løbet.

To uger senere skal bilerne køre løb på Sebring, som ligeledes kommer til at vare 2 timer og 40 minutter. 2 uger senere hedder den Road America, hvilket er den første løbsweekend siden Åbningsløbet, som er placeret på de samme datoer. VIR beholder også pladsen i slutningen af august – for øvrigt samme weekend som Indy 500.

WeatherTech Raceway Laguna Seca blev rykket til starten af september, så IMSA holdene skulle få lidt mere tid til at tage til Le Mans. På det seneste har både Porsche og Corvette Racing meldt fra til det franske løb, men IMSA holder fast i den 6. september, da Performance Tech Motorsports, WeatherTech Racing, Rick Ware Racing, GEAR Racing samt Risi Competizione fortsat planlægger at køre i Frankrig.

Acura Team Penske #6 & Porsche #912
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Tre uger senere, weekenden efter Le Mans, køres der løb på Mid-Ohio Sports Car Course.

Det er samtidig starten på nogle meget travle uger. Weekenden efter Mid-Ohio står den nemlig på 6 timers løb på Watkins Glen, som samtidig tæller til Michelin Endurance Cup. To uger senere skal der køres 10 timer på Road Atlanta. To uger senere, 2 timer og 40 minutter på Lime Rock Park – inden sæsonen slutter den 14. november på Sebring med 12 timers løbet, som blev udsat fra Marts måned.

Dermed skal der køres 33 timer og 20 minutters ræs i løbet af halvanden måned for GTD og GTLM holdene, mens DPi holdene kan nøjes med 30 timer og 40 minutter. “Lettest” får LMP2 holdene, som kun skal køre 28 timer, da kun skal deltage på Watkins Glen, Petit Le Mans samt Sebring.

Men ingen tvivl om at det bliver nogle hårde måneder for kørerne, og ikke mindst holdenes mekanikere.

Det kan meget vel være på den baggrund, at de amerikanske hold har valgt at blive hjemme i USA, for ikke lige at tilføje yderligere 24 timers ræs plus træning og så videre i Frankrig.

Dermed bliver 2020 uden Long Beach, som skulle have været kørt i april, Detroit, som skulle have været kørt i maj måned, og Canadian Tire Motorsports Park (Mosport) i Canada i juli. To af disse løb er så blevet erstattet af ekstra løbene på Daytona og Sebring i juli måned.

Den reviderede kalender kan ses herunder:

Relaterede nyheder