Jaguar I-PACE eTrophy lukker efter Sæson 2

Jaguar har valgt at lukke deres I-PACE eTrophy serie ned, ved udgangen af Sæson 2.

Serien er baseret på I-PACE modellen, som er en rent elektrisk bil, hvor det var ideen at 20 biler skulle konkurrere mod hinanden.

2018/19 sæsonen havde det prominent navn i form af Rahal Letterman Lanigan holdet inde, som stillede op med to biler. Bobby Rahal sælger Jaguar gadebiler, som en del af hans bilforhandlinger rundt i USA, så det var et naturligt valg. På trods af deres store engagement, gjorde diverse tekniske problemer, krydret op med udelukkelser, at hverken Bryan Sellers eller Katherine Legge blev mestre. Titlen gik i stedet til Sergio Jimenez fra Team Brazil.

Mens planen var 20 biler på banen, kæmpede serien med i det hele taget at få et to-cifret deltagerantal. Nogle gange blev der endda sat to VIP biler ind fra Jaguar’s side, for at få deltagerantallet op.

Caca Bueno, Sergio Jimenez, Bryan Sellers, Simon Evans
Photo: Jaguar Racing

Den svære toer er blevet overordentlig svær. Efter 3 ud af 9 planlagte afdelinger (som vi helt sikkert kommer til at se en reduktion af grundet COVID-19), har kun 3 professionelle kørere deltaget i alle tre afdelinger, hvor kun Sergio Jimenez og Simon Evans reelt har en chance for mesterskabet, da Alice Powell allerede er så langt bagude, at det kræver at de to andre udgår fra mindst en afdeling, som hun så skal vinde, og hun så vinder yderligere en afdeling, hvor de to andre ikke er i top 3.

Meget bedre ser det ikke ud i Pro-Am mesterskabet, hvor der kun er 2 kørere, som har kørt alle 3 afdelinger indtil nu.

Derfor valgte Racing24-7.net af redaktionelle grunde, allerede inden sæsonen, ikke at dække serien i år, modsat sidste år. Begrunden blev taget på baggrund af den meget tynde deltagerliste inden sæsonstarten.

Det er stadig usikkert hvordan ABB FIA Formula E Championship, som Jaguar I-PACE eTrophy er support serie til, får afsluttet 2019/20 sæsonen, og derfor er det også usikkerhed omkring hvor mange I-PACE løb, som der er tilbage.

Jaguar understreger dog at deres engagement i Formel E forbliver uændret, hvor de i øjeblikket er i gang med deres 4. sæson.

Relaterede nyheder