Asian LMS komprimerer kalenderen

Asian Le Mans Series har valgt at komprimere 2020/21 kalenderen.

Det bliver dog ikke på antallet af løb, men i stedet antallet af banerne, og tiden fra den første til sidste afdeling.

Oprindelig var planen, at sæsonen skulle starte på Suzuka i Japan, efterfulgt af Shanghai, men det har arrangørerne set sig nødsaget til at aflyse.

I stedet kommer sæsonen til at starte lørdag den 9. januar 2021 på Chang International Circuit i Buriram, Thailand, hvilket også var den oprindelige dato for det løb. Den helt store ændring bliver dog at der to dage senere skal køres endnu en afdeling – på den samme bane.

Herefter har holdene tolv dages forberedelse, inden de skal køre på Sepang International Circuit i Malaysia, som ligeledes skal afholde en dobbeltafdeling. Her bliver der så kørt løb henholdsvis lørdag og tirsdag.

Ændringerne kommer naturligvis på grund af COVID-19 situationen, hvilket kan gøre det svært at rejse ind og ud af visse lande. Ingen ved dog præcis hvordan forholdene kommer til at se ud i januar måned, men ved at begrænse sæsonen til kun to baner/lande, så er der for det første mindre transportomkostninger, og for det andet, mindre risiko for at et eller flere hold får problemer med at rejse ind eller ud af et land.

Buriram 2020
Photo: Asian Le Mans Series

Asian Le Mans Series er en vigtig brik for ACO, for at komme ind på det asiatiske marked med hensyn til sportsvognshold. Det er lykkedes til fulde, hvor mesterskabsvinderne får en billet til 24 timers løbet i Le Mans, som størstedelen af holdene også har udnyttet. Serien har været hjemsted for den gamle LMP2 chassistype fra før 2017, men fra 2019/20 sæsonen, er de allernyeste biler også kommet med. De ældre biler er nu udfaset, så 2020/21 sæsonen bliver med nyeste generation LMP2 racere i både LMP2 og LMP2 Am, mens LMP3 klassen også bliver udskiftet til de allernyeste 2020 modeller. GT3 klassen fortsætter som hidtil.

Der kan i teorien uddeles helt op til 10 Le Mans billetter, alt afhængig af deltagerantallet i de enkelte kategorier. Mest sandsynligt er det dog, at det bliver en fra hver kategori, da der skal være 12 eller flere LMP2 racere, for at udløse en ekstra billet, samt 8 eller flere GT3 racere, for at udløse en ekstra billet hos dem. Det vil dog være fantastisk, hvis serien kommer i den situation. LMP3 er fastsat til 1 billet uanset deltagerantallet.

Den reviderede kalender ser således ud:

Løb 1:  Buriram Chang International Circuit, Thailand
9. januar 2021 (Børnenes dag)
Løb 2: Buriram Chang International Circuit, Thailand
11. januar 2021
Løb 3:  Sepang International Circuit, Malaysia
23. januar 2021
Løb 4: Sepang International Circuit, Malaysia
26. januar 2021

Relaterede nyheder