24 biler til sæsonstart

NTT IndyCar Series får endelig startet 2020 sæsonen op denne weekend, når sæsonens første afdeling bliver kørt på Texas Motor Speedway.

Sæsonen skulle have startet midt i marts måned, og alle holdene var mødt op i St. Petersburg, Florida, men det var netop som COVID-19 situationen eksploderede, så alle endte med at pakke lastbilerne igen, og køre hjem.

24 biler er klar til weekendens løb på ovalen i Texas. Der kunne have været 25, men Carlin valgte at trække deres bil #31. Den bil har ikke nogen fast kører i 2020 sæsonen, og det var ikke lykkedes holdet at finde en kører med budget samt mulighed for at køre på ovalen. Der er 3 rookies i sæsonen, og de har allesammen haft en ovaltest i Texas tidligere på året, og derfor vil det være for risikabelt at lukke en uerfaren kører ud på ovalen i denne weekend.

Texas Motor Speedway er en 1,5 miles oval, som har meget høje hastigheder kombineret med hældningen på banen. For 19 år siden måtte CART aflyse et løb på banen, da kørerne simpelthen blev køresyge, og visse blev helt konfuse ude på banen grundet centrifugalkraften. Det skal dog sige at hastighederne var meget højere dengang, med gennemsnitshastigheder på 233 mph. Det problem har man dog ikke med de aktuelle Indycar racere, hvor kvalifikationen til sidste års løb blev kørt med “kun” 220 mph af Josef Newgarden.

Texas Motor Speedway 2019
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Afviklingen af weekendens løb bliver noget anderledes end man ellers kender det. Det hele skal afvikles på blot en dag, med 2 timers træning lørdag eftermiddag, inden kvalifikationen afvikles fra klokken 16-17 lokal tid. Blot to timer senere starter løbet, som forventes at vare et par timer.

Løbsdistancen er lidt kortere end sidste år, hvor løbet var på 248 omgange – i år bliver det “kun” 200 omgange, svarende til 300 miles, heraf navnet Genesys 300.

Firestone har valgt at sætte en begrænsning på maksimalt 35 omgange på et sæt dæk. Det er med baggrund på banens belastninger på dækkene, og at det er åbningsløbet, hvor kørerne og holdene måske ikke helt har 100% styr på bilens opsætning. Der er jo kommet en væsentlig ændring i forhold til 2019 løbet – Aeroscreen. Det er forruden som er blevet monteret på alle bilerne henover vinteren. Det resulterer i at bilens opsætning skal være helt anderledes, som ændrer på dæksliddet. Ydermere har holdene ikke mulighed for at teste under aftenforholdene inden løb, modsat 2019 udgaven, hvor der var en træning fredag aften. Derfor har de meget begrænset viden omkring hvordan dækkene opfører sig netop under disse forhold. Og Firestore vil for alt i verden udgå at nogen dækeksplosioner, da det er det værste som kan ske på en oval, med de høje hastigheder.

For mere information omkring Aeroscreen, henviser vi til vores sæsonoptakt, som kan læses her.

Løbet køres natten mellem lørdag og søndag dansk tid, og kan ses på TV3 Max fra 01.30, med en halv times optakt, inden selv løbet starter klokken 02.05.

Relaterede nyheder