Rast erstatter Abt

Rene Rast får sæsonens sidste 6 løb i ABB FIA Formula E Championship 2019/20 for Audi Sport Abt Schaeffler holdet.

Tyskeren skal erstatte sin landsmand Daniel Abt, efter Abt kom i uføre under COVID-19 pausen.

Formel E serien har afholdt nogle esports afdelinger, og her var Daniel Abt en af deltagerne. Til et af løbene lod han dog en professionel esports kører overtage rattet, og udgive sig for at være Abt. Selv sagde Abt at det blot var en spøg, som de selv afsløre kort tid efter. Men skandalen begyndte allerede at rulle midt under løbet, da andre kørere beskyldte “Abt” for ikke at være Abt. Herfra eskalerede det utroligt hurtigt, og da Daniel officielt blev taget for at lade den anden kører sidde bag rattet på spillet, blev han omgående suspenderet af Audi Sport, og kort tid efter fik han fyresedlen.

Rene Rast
Photo: JJ Media

Rast har længere været spået til at overtage Abts sæde – i hvert fald i den kommende 2020/21 sæson. Den dobbelte DTM meter står nemlig uden racerbil i november, da Audi Sport officielt har trukket sig fra DTM ved sæsonens udgang. Men et så stort navn som Rast vil Audi bestemt ikke lade gå til spilde, vil derfor placere ham i Formel E ved siden af den tidligere mester, Lucas Di Grassi.

Rast har kørt et enkelt Formel E løb tilbage i 2016, hvor han kørte Berlin ePrix for Team Aguri holdet – det hold som i dag kendes som DS Techeetah.

De 6 løb køres i Berlin i den tidligere Tempelhof Lufthavn fra 5. til 13. august.

Relaterede nyheder