26 biler på Daytona

IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæsonen 2020 genstarter denne weekend på Daytona International Speedway.

Sæsonen startede også på Daytona banen tilbage i januar måned, med det klassiske 24 timers løb. Denne gang er det dog “kun” 2 timer og 40 minutter, som DPi, GTLM og GTD bilerne skal køre. LMP2 racerne skal ikke køre med denne weekend.

I DPi kategorien har vi fortsat alle 8 hold fra januar måned. Der er dog den lille ændring at Mazda Team Joest ikke længere kører under det navn. Team Joest og Mazda afsluttede samarbejdet i midten af marts måned, så fremover skal holdet kendes som Mazda Motorsports. Multimatic, som også bygger bilerne, har været involveret i driften af bilerne i større og større grad over de seneste år, og nu står de 100% for driften af de to Mazda RT24-P racere – for øvrigt stadig med de samme kørere som i de seneste to sæsoner.

Udover Mazda har vi to biler fra Acura Team Penske, en fra Mustang Sampling, en fra JDC Motorsports, en fra Whelen Engineering samt mesterskabsførende Konica Minolta Wayne Taylor Racing i Cadillac raceren med #10 og Renger van der Zande og Ryan Briscoe bag rattet.

GTLM bliver 6 biler – to fra Porsche, to fra Corvette og to fra BMW. Risi Competizione kommer helt som ventet ikke med deres Ferrari 488 GTE, som er i gang med at blive pakket ned til Le Mans. BMW Team RLL #24 fører mesterskabet med Jesse Krohn og John Edwards.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

GTD kategorien ser meget anderledes ud end i januar måned. Dengang var der 18 biler, og nu er der 12 biler. Noget af frafaldet skyldes COVID-19 situationen, men også nogle hold som kun deltager i Michelin Endurance Cup, som er langdistanceløbene i IMSA serien.

I forhold til januar har vi ingen Pfaff Motorsports Porsche , GRT Grasser Racing Team Lamborghini, GEAR Racing powered by GRT Lamborghini, Heart of Racing Team Aston Martin, Precision Performance Motorsports Lamborghini, Paul Miller Racing Lamborghini, Black Swan Racing Porsche, WRT Speedstar Audi Sport og Aston Martin Racing.

Til gengæld har vi fået Gradient Racing med en Acura (Till Bechtolsheimer og Marc Miller), Team Hardpoint med en Audi (Rob Ferriol og Spencer Pumpelly), og Compass Racing med en McLaren 720S GT3 (Corey Fergus og Paul Holton).

Også på kørersiden er der sket ændringer. AIM Vasser Sullivan har skiftet ud i bil #14. Her stopper Parker Chase, og bliver erstattet af Aaron Telitz, som skal dele bilen med Jack Hawksworth. Telitz var med i bil #12 på Daytona, som en af langdistancekørerne ved siden af de to faste, Townsend Bell og Frankie Montecalvo. De to fortsætter uændret.

Ændringerne betyder at kun 2 af de 5 første biler i mesterskabet er til start. Faktisk kommer nogle af holdkammeraterne fra Daytona til at kæmpe direkte imod hinanden. Spencer Pumpelly var på hold med John Potter og Andy Lally hos GRT Magnus Lambo, og mens Potter og Lally fortsætter hos Magnus, hopper Pumpelly over i Audi’en hos Team Hardpoint. Så mesterskabsstillingerne kan meget vel se totalt anderledes ud, efter weekendens løb.

Dermed er IMSA serien helt uden danskere for første gang i mange år. Christina Nielsen skulle have delt GEAR Racing Lambo’en med Katherine Legge, men GEAR har afbrudt samarbejdet med GRT Grasser Racing Team efter blot et løb. Det er uvist præcis hvordan at der kom grus i det samarbejde, men efter sigende er både Nielsen og Legge sikret et racersæde igen – når GEAR vel at mærke finder en ny bil, hos et nyt team. Forhåbentlig sker det senere på sæsonen, men det er usansyligt at vi ser de eneste kvinder i IMSA serien i juli måned, som minimum.

Løbet køres på lørdag den 4. juli lokal tid, men i Danmark sker starten først den 5. juli klokken 00.10 – altså natten mellem lørdag og søndag. Løbet kan som altid ses på IMSA.tv.

Relaterede nyheder