Safety Car vendte Indy løbet på hovedet

2020 sæsonens anden afdeling af NTT IndyCar Series blev afviklet på Indianapolis Motor Speedway, men ikke på selve ovalen, men på inderkredsen, som også er kendt fra blandt andet Formel 1 og MotoGP.

Will Power havde taget Pole Position, mens Jack Harvey overraskede med anden startposition, foran Colton Herta. Graham Rahal havde også godt fart på i kvalifikationen med 4. startposition, foran rookie Oliver Askew, mens den forsvarende mester Josef Newgarden havde kvalificeret sig ind på P6.

Mesterskabsførende Scott Dixon skulle starte løbet fra 7. pladsen. Til gengæld var kvalifikationen en kæmpe skuffelse for toer i mesterskabet og sidste års vinder på banen, Simon Pagenaud. Franskmanden havde kæmpe problemer med farten i kvalen, og var helt tilbage på 20. pladsen.

Ikke nok med at løbet blev kørt den 4. juli, så delte Indycar også banen med NASCAR. Desværre var det stadig uden tilskuere, men det var stadig en stor event for begge serier.

GMR Grand Prix at IMS start 2020
Photo: Indycar.com / John Cote

Starten forløb fint, selvom Rahals frontvinge kortvarigt var oppe at gnubbe på Harveys bagdæk, på vej ned mod Sving 1. Men der skete ikke nogen skader på bilerne, og Rahal kunne tage 3. pladsen foran Herta.

Spencer Pigot startede fra 16. pladsen, men var hurtigt oppe på 11. pladsen i løbet, efter blandt andet at have overhalet Alexander Rossi.

De første kørere begyndte at satse på pitstops efter 8 omgange. Pagenaud var blandt de tidligste til at pitte, men blev kort efter også fulgt af Dixon, som også ville prøve noget alternativt og komme længere frem end 6. pladsen.

Det var noget som fik store dele af feltet til at følge efter – blot ikke de fem første på banen, Power, Harvey, Rahal, Herta og Newgarden.

Oliver Askew
Photo: Indycar.com / Chris Jones

De ventede 6-7 omgange mere, inden Herta, Newgarden, Power og Harvey pittede i den rækkefølge, med en omgang imellem sig.

Rahal var på en helt anden strategi, og ville forsøge at gennemføre løbet med blot 2 pitstops, i stedet for 3 hos størstedelen af konkurrenterne.

Pigot var også en af de kørere, der valgte at blive ude på banen i lang tid, og han fik virkelig udnyttet den blødeste compound af de to, og fik overhalet Conor Daly for den aktuelle 2. plads i løbet, og distancerede ham hurtigt.

Rahal, Pigot og Daly pittede 26 omgange inde i løbet, og kunne de køre deres næste stint på samme længde, ville det kunne give dem en kæmpe fordel mod slutningen af løbet.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Efter alle havde pittet førstegang var rækkefølgen Power, Newgarden, Harvey, Rahal, Dixon og Herta, mens Rinus VeeKay var fremme på 7. position, efter at have startet fra 18. startposition.

Marcus Ericsson fik ødelagt en ellers god dag, da holdet havde problemer med at få ham tanket ved dagens 2. pitstop.

Han fik dog kastet en livline til sig, da Oliver Askew kørte af banen i opløbssvinget, og røg baglæns ind i SAFER barrieren. Heldigvis var Askew ok, men det udløste dagens første Safety Car.

Store dele af feltet, som ikke allerede havde pittet for 2. gang inden Safety Car perioden, valgte at køre i pit, for at få tanket og få 4 nye dæk.

Rinus VeeKay
Photo: Indycar.com / John Cote

Dermed hed rækkefølgen Rahal, Pigot, Daly, Dixon, Herta, VeeKay og Rossi, da løbet skulle genstartes. Will Power var helt tilbage på 14. pladsen!

Der var dog lidt ballade i Sving 1, da Daly forsøgte at overhale Pigot udenom, men blev henvist til græsset, og måtte flette ind igen på 3. pladsen

Alexander Rossi måtte pitte efter 42 omgange af løbet, da motoren ikke længere kørte jævnt. Mekanikerne tankede bilen, men Rossi kunne slet ikke få bilen i gang igen – den lavede blot et lille hop og ville så ikke køre længere. Kort tid efter var han ude af bilen, og igen et skidt resultat for den tidligere Indy 500 vinder, og 2’er i mesterskabet i 2018 og 3’er i 2019.

Will Power
Photo: Indycar.com / John Cote

De to Ed Carpenter Racing kørere Daly og VeeKay kom i infight med hinanden, hvor Rookie køreren fik kæmpet sig forbi den noget mere erfarende holdkammerat.

Dixon fik kæmpet sig op på 2. pladsen i løbet, og begyndte at sætte Rahal under pres. 48 omgange inde i løbet tog han føringen, og slog hurtigt et stort hul til amerikaneren. Begge kørere havde et pitstop tilbage i løbet, så derfor var det en reel fight omkring sejren i løbet.

Zach Veach
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Dagens sidste pitstops startede efter 55 omgange af løbet, hvor Dixon var en af de første til at pitte, for at sikre sig imod en eventuel Safety Car periode.

Dagen blev værre for Will Power, som gik i stå efter sit pitstop, og måtte have hjælp til at få bilen startet igen. Han var i forvejen langt udenfor t0p 10.

Mens dagen var startet godt for Spencer Pigot, fik han lidt småproblemer med bilen, og faldt tilbage gennem feltet, hvilket var super ærgerligt for ham, efter så flotte præstationer tidligere i løbet.

Pagenaud havde lavet noget af en pragtpræstation, da han havde kørt sig hele vejen op til 3. pladsen i løbet, fra 20. startposition.

Scott Dixon
Photo: Indycar.com / Chris Owens

James Hinchcliffe havde også kørt sig frem i feltet. Fra 19. startposition, var han kommet op på 12. pladsen, med 10 omgange tilbage af løbet.

Der var lidt spænding med 4 omgange tilbage, hvor både Marco Andretti og Zach Veach havde en tur over græsset – uafhængig af hinanden. Veach var i gang med at overhale Conor Daly, og fik oversatset under nedbremsningen, i et forsøg på at snuppe James Hinchcliffe i samme omgang – den gik ikke.

Efter 80 omgange, kunne Scott Dixon krydse målstregen som suveræn vinder, med over 20 sekunder ned til Graham Rahal, efterfulgt af Simon Pagenaud, Colton Herta, Rinus VeeKay, Marcus Ericsson, Josef Newgarden, Patricio O’Ward, Santino Ferrucci og Takuma Sato.

Dermed udbyggede Dixon føringen i mesterskabet, foran Pagenaud og Newgarden.

Næste weekend er NTT IndyCar Series tilbage på banen, når der køres hele to løb på Road America.

Relaterede nyheder