Tør kval på Daytona

Kvalifikationen til eftermiddagens IMSA WeatherTech SportsCar Championship løb foregik på en tør og solrig Daytona International Speedway.

Først var de 12 GTD bilerne på banen. Det skulle blive en duel mellem Compass Racing McLaren #76 med Corey Fergus og AIM Vasser Sullivan Lexus #14 med Aaron Telitz, som skiftedes til at have hurtigste tid.

Det endte med at McLaren 720S GT3 raceren med #76 tog sin første Pole Position i IMSA, foran Lexus #14, mens Robby Foley i Turner Motorsport BMW M6 GT3 #96 raceren var på 3. pladsen. Med den anden AIM Vasser Sullivan Lexus #12 på P4, efterfulgt af Scuderia Corsa Ferrari #63, og Meyer Shank Racing Acura #86.

Compass Racing McLaren #76
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Herefter fik GTLM bilerne 15 minutters kvalifikation, for de 6 biler.

Her var de to Corvette biler hurtigt ude på banen, mens Porsche og især BMW ventede lidt længere med at køre på banen. Oliver Gavin i Corvette Racing #4 var længe hurtigste mand i den nye C8.R, mens Jordan Taylor i #3 var få tiendedele bagefter.

BMW Team RLL #24 med Jesse Krohn var 3. hurtigste bil af alle, foran Laurens Vanthoor i Porsche #912, Bruno Spengler i BMW Team RLL #25, og Nick Tandy i Porsche #911.

Det var første Pole Position til Corvette C8.R modellen i USA, i dens blot andet løb. Flot præstation af holdet. For øvrigt var hele feltet adskilt af et halvt sekund, så det var som altid tæt i GTLM kategorien.

Corvette Racing #4
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Sidst skulle de 8 DPi racere på banen.

Ryan Briscoe i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 havde lidt for travlt med at komme på banen – han kørte for hurtigt i pitten, på vej ud på banen. Det gav ham en Drive-through straf for forseelsen.

Acura Team Penske #7 med Helio Castroneves var første mand til at sætte en hurtig tid, inden Jonathan Bomarito i Mazda Motorsports #55 slog den tid. Helio var dog ikke færdig, og slog hurtigt tilbage igen, på hans 2. flyvende omgang. Oliver Jarvis i Mazda Motorsports #77 ville også blande sig i top 3.

Joao Barbosa i Mustang Sampling Cadillac #5 angreb Bus Stop Chikanen for fuld fart, hvilket bestemt ikke var den hurtigste måde, at komme rundt på den 3,56 miles lange bane.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Castroneves pittede med godt 4 minutter tilbage af kvalifikationen, da han ikke mente, at kunne køre hurtigere. Det havde han også helt ret i, da hele feltet kørte i pit, en efter en.

Så Acura Team Penske #7 tog Pole, foran Mazda Motorsports #77 og #55, mens den anden Acura racer #6 kom ind på P4. De fire Cadillac racere lukket klassen af, med Whelen Engineering #31, foran Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10, Mustang Sampling #5 og JDC Miller-Motorsports #85.

Mens kvalifikationen blev kørt i tørvejr, siger vejrmeldingerne at det bliver regnvejr op til løbet, og formentlig også under løbet, som skal køres senere på eftermiddagen, lokal tid – 00.05 dansk tid, natten mellem lørdag og søndag. Løbet kan ses på IMSA.tv.

Relaterede nyheder