AMR gæster i ELMS og ny kører i WEC

Aston Martin Racing kommer på gæsteoptræden i European Le Mans Series i de næste par weekender.

Det britiske hold stiller op med en enkelt Aston Martin Vantage GTE racer ved løbene på Paul Ricard samt på Spa Francorchamps.

Reglerne for GTE i ELMS dikterer mindst en Bronzekører i bilen, hvilket effektivt set er en GTE Am bil efter FIA WEC regler. Derfor bliver det også #98 fra FIA WEC, som skal deltage i løbene.

Paul Dalla Lana får til Paul Ricard afdelingen Ross Gunn og Mathias Lauda med i bilen. Dalla Lana og Lauda kørte sammen i FIA WEC gennem 4 sæsoner, inden Lauda hoppede ud af bilen forud for 2019/20 sæsonen. Her overtog Gunn i stedet Lauda’s sæde.

Det bliver dog ikke det trekløver, som skal køre ved ELMS løbet på Spa Francorchamps i august måned. Her bliver det Dalla Lana, Lauda og Augusto Farfus. Farfus er i øjeblikket fabrikskører for BMW, men er også personlig ven med canadiske Dalla Lana.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

For at gøre det hele endnu mere kompliceret, så stiller AMR #98 selvfølgelig også op i resten af FIA WEC sæsonen, heriblandt et løb på Spa Francorchamps, som køres ugen efter ELMS løbet.

Til det løb bliver Dalla Lana, Farfus og Gunn. Til gengæld skal det trekløver kører FIA WEC sæsonen færdig, så man undgår flere udskiftninger her.

Darren Turner har ellers været fast mand i 98’eren sammen med Gunn og Dalla Lana i 2019/20 sæsonen, men briten skal i stedet fokusere på udviklingen af gadebiler for Aston Martin, plus han har fået et bi-job med at teste det nye hybridsystem til BTCC racerne, som skal indføres fra 2022. Turner skal dog stadig stå standby for GTE og GT3 programmer året ud, og så bliver der hintet i retning af et fuldt løbssæde til ham igen i 2021.

European Le Mans Series starter med at teste på Paul Ricard på tirsdag, inden løbsweekenden for alvor starter fredag formiddag, med løb søndag den 19. juli.

Relaterede nyheder