Spænding helt til slut på Road America

For anden dag i træk, var NTT IndyCar Series på Road America banen, for at afvikle sæsonens 4. løb, under navnet REV Group Grand Prix.

Patricio O’Ward scorede karrierens første Pole Position, foran treer i mesterskabet Colton Herta, Alex Palou, Ryan Hunter-Reay, Graham Rahal, gårsdagens vinder og mesterskabsførende Scott Dixon, Felix Rosenqvist, Will Power, Jack Harvey og Alexander Rossi på 10. pladsen.

Toer i mesterskabet, Simon Pagenaud, startede løbet fra 22. og næstsidste position, så dagen ville endnu en gang bliver hård for den forsvarende Indy500 vinder.

Graham Rahal
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Det blev en yderst dramatisk start på løbet, da der var adskillige sammenstød og uheld gennem feltet. O’Ward holdt farten nede i lang tid, indtil han så det grønne flag, og det fik nogle af kørere bagerst i feltet til at stikke afsted lidt for tidligt.

Conor Daly kørte op bagi Oliver Askew, på vej mod det grønne flag. Derved knækkede frontvingen på Dalys bil, så han måtte køre en hel omgang, for at få en ny på.

Power bankede op bagi Hunter-Reay i Sving 1, og sendte den sidstnævnte meget hårdt i betonmuren. To sving senere var Power igen centrum for noget ballade, da han bankede hjul med Rahal, som sendte amerikaneren ud over curben, hvor han tabte bilen, og røg så hårdt i betonmuren, at muren flyttede sig.

Heldigvis kunne både Hunter-Reay og Rahal selv stige ud af bilerne, men begge biler var meget ødelagte.

Ydermere havde Jack Harvey et spin i Sving 1, da han blev ramt bagfra af Santino Ferrucci.

Det udløste selvfølgelig en Safety Car, og mens den var på banen, fik dommerne mulighed for at kigge videooptagelser – og give Power en straf, som sendte ham tilbage til allersidste position i feltet, ved genstarten af løbet. Det fik ham til at pitte efter en ny frontvinge, for at være helt sikker på at den ville være frisk ved genstarten.

Både Ferrucci og Dalton Kellett valgte at pitte, og dermed komme på en anden strategi.

Ferrucci fik ligeledes en straf, og måtte rykke tilbage til sidste position.

Colton Herta
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Pagenaud var hurtig til at komme frem i feltet, og var allerede oppe som 14’er, få sving efter genstarten af løbet.

Will Power var i fokus for 3. gang i dagens løb, da han selv kørte af banen i Sving 13, fløj over græsset, rykkede et reklameskilt op af jorden, og endte så i grusgraven på ydersiden af Sving 14. Det udløste endnu en Safety Car, så Powers motor kunne startes op igen. Han måtte pitte efter dagens 3. frontvinge.

Palou lavede en fantastik genstart af løbet, og kom forbi Herta inden Sving 1, og var dermed oppe på andenpladsen i løbet.

Newgarden havde store problemer ude på langsiderne, da både Zach Veach og Charlie Kimball overhalede den forsvarende mester ude på langsiderne. Omgangen efter kom Marco Andretti også forbi, men denne gang fordi at Newgarden var ved at understyre af banen i Sving 5.

12 omgange i løbet begyndte de første at pitte, og naturligt nok tog Dixon samme strategi som i går, og var blandt de første. Herta var også også med inde, ligesom Andretti og Pagenaud. Pitstoppet ikke ikke optimalt for Dixon, hvor mekanikeren på højre baghjul havde problemer med at få den på. Det kostede ham nogle sekunder, og var lige ved at støde sammen med Pagenaud på vej væk, mens franskmanden var på vej ind i hans box.

Patricio O’Ward
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Rinus VeeKay var en lille tur af banen i Sving 14, og tabte et par placeringer, men kunne selv komme tilbage på banen.

O’Ward ventede til 15. omgang af løbet, men havde et så stort forspring til Palou, at han kom ud af pitten med et stort forspring til spanieren.

Holdkammeraterne Felix Rosenqvist og Marcus Ericsson pittede på samme tid, og kom ud foran deres holdkammerat Dixon – men Newzealænderen havde fordelen af varme dæk, så han kom hurtigt forbi Ericsson, mens Rosenqvist kunne holde sig foran Herta samt Dixon.

O’Ward tog selv føringen af løbet igen på 21. omgang, da han kom forbi Power på start-mål langsiden. Power var naturligvis på en helt anden strategi end alle de andre grundet problemerne tidligere i løbet.

Rosenqvist tog 4. pladsen i løbet, da han kom forbi Palou op af start-mål langsiden, og omgangen senere kom han også forbi Ferrucci med en lignende manøvre.

Dixon manglede fart midt i løbet, så selv holdkammerat Ericsson kunne komme forbi ham, og Newgarden indhentede ham med stormskridt. Derfor var Dixon allerede i pit igen efter 24 omgange, for at få friske dæk på, og en justering i frontvingen.

Marcus Ericsson
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Ericsson begyndte at sætte Herta under pres, i duellen omkring 6. pladsen i løbet.

De friske dæk hjalp virkelig Dixon, da han blæste forbi Herta, efter begge havde pittet.

Rosenqvist havde muligheden for at komme helt op til O’Ward i forbindelse med 2. pitstop runde, men mekanikeren på venstre forhjul kunne ikke få hjulmøtrikken løsnet, og var derfor langsom til at få dækket skiftet. Det så manden, som hæver bilen pneumatisk ikke, så han sænkede bilen inden fælgen var skruet på. Derfor tabte han yderligere sekunder, inden bilen var hævet op, møtrikken spændt, og bilen sendt afsted igen.

Herta kom tilbage på Dixon på 31. omgang, mens de to kunne begynde at ane de forankørende ude i horisonten igen.

Ericsson var nået helt op bag Dixon igen, så svenskeren havde virkelig fart i den rød/hvide racer i dagens løb, og overhalede ham kort tid efter. Men ingen tvivl om at Dixon allerede tænkte på mesterskab, da nærmeste konkurrent, Pagenaud, var adskillige pladser bag ham, og Herta kun var få pladser foran.

Palou raslede ned gennem feltet. Efter han lå toer i løbet i starten, var han efterhånden ude af top-10, mens han klagede på radioen over manglende greb.

Dixon stallede i forbindelse med hans sidste stop, så mekanikerne måtte have starteren på bilen, og han tabte yderligere placeringer og tid i pitten.

Disse problemer havde O’Ward og Rossi ikke. Rossi var stille og roligt kravlet frem i feltet, med lidt alternativ dækstrategi i starten af løbet.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Rosenqvist og Ericsson pittede igen på samme omgang, og kom ud på banen som toer og firer.

Forskellen mellem Pato O’Ward og Felix Rosenqvist var at mexicaneren havde brugte bløde dæk på bilen, mens svenskeren tog et helt nyt sæt hårde dæk. Med 15 omgange tilbage af løbet, skulle det blive spændende i forhold, hvad der var det rigtige valg.

De sidste 5 omgange blev utroligt spændende, da O’Ward lå fanget bag langsommere trafik, med Dalton Kellett foran, og Conor Daly lige bagved sig. Det gav store problemer for ham, og han endte med at lade Daly gå forbi, i stedet for at amerikaneren lå helt oppe under bagvingen.

Men det betød at et 8 sekunders forspring til Rosenqvist stille og roligt var reduceret til under et sekund med 3 omgange tilbage af løbet. Dækkene hos O’Ward var fuldstændig kørt ned, og han skøjtede gennem svingene.

Med 2 omgange tilbage fik Rosenqvist et godt tilløb ned mod Sving 5. Han prøvede på ydersiden af O’Ward, men mexicaneren blokerede. Det fik svenskeren til at dykke indenom, hvorefter de to kørere næsten bankede hjul på vej op mod Sving 6, gennem Sving 6, og lige inden Sving 7, fik Rosenqvist endelig lukket døren.

Felix Rosenqvist
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Felix Rosenqvist vandt løbet med næsten 3 sekunder ned til Patricio O’Ward, Alexander Rossi, Marcus Ericsson, Colton Herta, Santino Ferrucci, Alex Palou, Takuma Sato, Josef Newgarden og Charlie Kimball på P10.

Mesterskabsførende Scott Dixon kom hjem på 12. pladsen, lige efter Will Power, og lige foran Simon Pagenaud.

Det var første sejr i Indycar til Felix Rosenqvist, og dermed er Chip Ganassi Racing fortsat det eneste hold, som har vundet i 2020 sæsonen.

Scott Dixon sidder stadig solidt på mesterskabsføringen, med Colton Herta som ny toer, foran Simon Pagenaud, Patricio O’Ward, Josef Newgarden og Marcus Ericsson.

Nu skal NTT IndyCar Series kørerne holde fri i nogle få dage, inden den står på endnu en dobbelt weekend næste weekend – denne gang på ovalen i Iowa.

Relaterede nyheder