Fredagens ELMS træning på Paul Ricard

European Le Mans Series kom endelig i gang med den første løbsweekend i 2020 sæsonen. Efter at have testet på banen tidligere på ugen, havde de 36 fremmødte hold yderligere to timers test forud for endnu en træning lørdag formiddag, efterfulgt af kvalifikationen.

United Autosports toppede LMP2 tiderne i den åbne træning, med #22 kørt af Filipe Albuquerque og Phil Hanson som hurtigste bil, foran Will Owen, Alex Brundle og Job van Uitert i #32. DragonSpeed #21 var 3. hurtigste bil med Memo Rojas, Ben Hanley og Ryan Cullen.

Mikkel Jensen kom sammen med Roman Rusinov og Nyck de Vries ind på 5. pladsen i G-Drive Racing #26, skarpt forfulgt af Anders Fjordbach og Dennis Andersen på P6 i High Class Racing #20.

Iron Lynx Ferrari #83 & Cool Racing #37
Photo: JJ Media

I eftermiddagens træning, som var begrænset til Bronzekørerne på bilerne, var det kun Alexandre Coigny i Cool Racing #37, og Dennis Andersen i High Class Racing #20 som satte tider blandt LMP2 bilerne.

I LMP3 kategorien var United Autosports også hurtigt i begge træninger, med #2 kørt af Wayne Boyd, Tom Gamble og Rob Wheldon (Bronze). Realteam Racing #8 med Esteban Garcia og David Droux var næsthurtigst i den åbne træning, foran RLR MSport #15 med Malthe Jakobsen, James Dayson og Ryan Harper-Ellam. Igen var det Malthe som satte tiden. Så igen flot kørt af den unge Thy-bo.

Blandt LMP3 racerne var Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe bag rattet toer i Bronzetesten, med Graff #9 kørt af Arnold Robin som P3.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Proton Competition Porsche #77 fortsatte de hurtigte takter med Christian Ried, Michele Beretta og Alessandro Picariello på P1 i den åbne træning, efterfulgt af Iron Lynx Ferrari #60 med Claudio Schiavioni, Sergio Pianezzola og Andrea Piccini, samt Spirit Of Race Ferrari #55 med Duncan Cameron, Matt Griffin og Aaron Scott på P3.

Kessel Racing Ferrari #74 var hurtigst i Bronzetesten, med Michael Broniszewski som kører, foran Proton Competition Porsche #77 med Ried som chauffør, og Manuela Gostner i Iron Lynx Ferrari #83, som hun deler med Michelle Gatting og Rahel Frey. De var 7. hurtigst i den åbne træning, hvor det var Gatting som satte tiden.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Bilerne skal som sagt på banen igen i morgen formiddag til endnu 90 minutters fri træning, hvor alle kørerne må deltage. Kvalifikationen køres 13.40, og kan følges via dette link.

Relaterede nyheder