Ny Le Mans startliste til 2020 udgaven

ACO har offentliggjort en opdateret startliste til dette års 24 timers løb på Le Mans.

COVID-19 situationen har taget en bid mere af startlisten, så vi nu har opbrugt dem af de 10 reserver, som var klar til at deltage i løbet. Flere af reserverne meldte nemlig også fra.

Det betyder at vi aktuelt har 60 startende biler i dette års løb.

LMP1 klassen har mistet den ene Team LNT Ginetta racer, som var kørt af Charlie Robertson, Ben Hanley og Egor Orudzhev. Den anden bil med Michael Simpson, Guy Smith og Chris Dyson er fortsat på listen.

LMP2 kategorien har mistet Rick Ware Racing #12 med feltets eneste Riley Mk30. De vandt pladsen gennem Asian Le Mans Series, men sidenhen har der også været knas mellem Cody Ware og familieteamet, kombineret med at de er amerikanere, som potentielt gør det svært at komme ind i Europa. Det samme gør sig gældende for Performance Tech, som også har valgt at trække sig. De vandt pladsen i kraft af bedste LMP2 hold i IMSA WeatherTech SportsCar Championship sidste år.

Team LNT Ginetta #6
Photo: JJ Media

High Class Racing #20 var kommet med ind fra reservelisten, med Jan Magnussen som en af kørerne, men holdet har nu opgivet at stille til start med den bil. #33 med Kenta Yamashita, Anders Fjordbach og Mark Patterson er fortsat med i løbet.

Til gengæld har DragonSpeed fået deres bil nummer 2 med. Godt nok står Felix Rosenqvist på som en af kørerne, men umiddelbart har han travlt i NTT IndyCar Series den weekend, og det har formentlig førsteprioritet for svenskeren, som vandt sit første Indycar løb sidste weekend.

I GTE Pro har vi endegyldigt mistet GEAR Racing. Christina Nielsen stod ført opført som kører på bilen i GTE Am kategorien, hvorefter den blev rykket op i Pro grundet mangel på kvindelige Bronzekørere. GEAR havde i forvejen knas i deres IMSA program, hvor de afbrød samarbejdet med GRT Grasser Racing Team efter blot et enkelt løb, men der skulle være noget nyt på bede i USA.

Til gengæld er GTE Am vokset, hvor har Team Project 1 Porsche fået bil nummer 3 med i feltet, og Iron Lynx Ferrari har fået bil nummer 2 med i feltet.

Den aktuelle liste, som dog stadig skal tages med forbehold, da der stadig er 2 måneder til løbet, og meget kan ske med åbne eller lukkede grænser inden da.

Relaterede nyheder