Dominerende Pole Positioner i LMC

Kvalifikationen til Michelin Le Mans Cup blev afviklet på en lettere overskyet, men varm og tør bane.

Først var de 8 GT3 biler på banen, hvor IDEC Sport #17 havde fået repareret deres Mercedes-AMG GT3, som havde et uheld tidligere på ugen under træningen. Det gjorde at de ikke var på banen under fredagens træninger.

Reglerne i kvalifikationen betyder at Bronzekørerne i bilen skal kvalificere dem.

Iron Lynx Ferrari #8 satte en suveræn tid, som konkurrenterne måtte forsøge at jagte. Kessel Racing Ferrari #74 var dem som kom tættest på, mens det var en tæt kamp mellem Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 og Kessel Racing #67 omkring 3. pladsen.

Konkurrenterne rykkede stille og roligt tættere på, men ingen kunne hente Rino Mastronardi, som deler Iron Lynx Ferrari #8 med Giacomo Piccini. Kessel Racing #74 med Michael Broniszewski bag rattet, og Daniel Perel som holdkammerat, var toer, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler (og Julien Andlauer).

Iron Lynx Ferrari #9 med Deborah Mayer bag rattet, var sidst i klassen. Hun deler bilen med Michelle Gatting

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Herefter stod den på 15 minutters kvalifikation for LMP3 bilerne, hvor der var hele 17 deltagere. Modsat European Le Mans Series, var det næsten en 50/50 fordelen mellem Duqueine M30 – D08 modellen og Ligier JS P320.

De forsvarende Michelin Le Mans Cup mestre DKR Engineering #3 var de første, til at sætte en hurtig tid. LMP3 kategorien er dog som altid super tæt på tiderne, så positionerne skiftede rigtig meget gennem feltet. Især Cool Racing #37 gav hård konkurrence til 3’eren,  uden dog for alvor at komme tæt på. #37 havde en Liger raceren en fordel i første sekter, hvorefter Duqueine raceren fra konkurrenterne havde en fordel ned af den lange baglangside.

CD Sport #5 med Nick Adcock og danske Michael Jensen placerede sig midt i feltet, på en 10. plads.

Grainmarket Racing #20 havde store problemer med bilen, og måtte pitte efter blot 2 omgange, og kom aldrig tilbage på banen igen.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

Der var dog drama mod slutningen af kvalifikationen, da Pole bilen lukkede en masse røg ud, med noget der lignede en defekt motor eller gearkasse. Det gjorde at kvalifikationen blev stoppet med godt 1 minut tilbage, og derfor ikke blev genstartet.

Dermed var DKR Engineering #3 med Jean Glorieux (og Laurents Hörr) på Pole Position, foran Nicolas Maulini (og Edouard Cauhaupe) i Cool Racing #37, mens Rinaldi Racing #55 med Alexander Mattschull (og Daniel Keilwitz) tog 3. position.

Nu har DKR Engineering #3 mekanikerne en stor opgave foran sig, inden løbet som køres klokken 16.30 i dag. Løbet kan ses på YouTube via dette link.

Relaterede nyheder