Kaotisk åbningsløb i LMC – opdateret

Den første afdeling af Michelin Le Mans Cup blev en meget kaotisk affærde for store dele af feltet.

Inden løbet stod det klart, at de opgraderede 2020 motorer i LMP3 bilerne brugte mere benzin end de gamle, og løbet derfor ikke ville kunne gennemføres med blot et enkelt tankstop, som man kunne med den gamle motor.

DKR Engineering #3 med Jean Glorieux og Laurents Hörr var på Pole Position i LMP3, foran Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe i Cool Racing #37, og Rinaldi Racing #55 med Alexander Mattschull og Daniel Keilwitz.

Pole Position i GT3 kategorien var Iron Lynx Ferrari #8 med Giacomo Piccini og Rino Mastronardi, foran Kessel Racing #74 med Michael Broniszewski og Daniel Perel, mens Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler og Julien Andlauer startede løbet fra P3.

Nielsen Racing #7, Graff #26, Cool Racing #69
Photo: JJ Media

Der var to danskere med i løbet. Michelle Gatting delte Iron Lynx Ferrari #9 med Deborah Mayer, mens Michael Jensen delte CD Sport #5 med Nick Adcock i LMP3 kategorien. #9 startede som 8’er i GT3 kategorien, mens 5’eren startede som nummer 10.

Da starten gik, havde Rinaldi Racing #55 taget føringen af løbet inden Sving 1. Ellers blev det en forholdsvis rolig første omgang af løbet. Cool Racing #37 måtte starte løbet fra pitten, og dermed var deres 2. startposition væk.

Det varede dog ikke længe, da Rinaldi Racing #66 med Steve Parrow bag rattet havde lidt skubben med United Autosports #23. Det gjorde at Parrow spandt rundt, og da han ville køre tilbage på banen, pløjede han lige ind i siden på en stakkels Nicolas Maulini i Cool Racing #37, så begge biler måtte udgå på stedet. Det udløste dagens første Safety Car.

Iron Lynx Ferrari #9
Photo: JJ Media

Den Safety Car periode blev yderligere forlænget, da Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler bag rattet stoppede ude på banen, og måtte trækkes om bag autoværnet, og ud af løbet.

Nielsen Racing #7 havde haft noget kontakt, da dens Legality Panel, som blandt andet har bilens baglygter monteret, faldt af. Det betød at de var tvunget til at skifte den del senere i løbet, da man ikke må køre uden den.

Dommerne havde kigget på starten og fandt frem til at Rinaldi Racing #55 havde fået en lidt for god start, og blev derfor dømt for tyvstart, som skulle afsones som en Drive-through.

Kessel Racing Ferrari #74 kravlede stille og roligt ned af start-mål langsiden, og måtte udgå med et teknisk problem.

Herefter fulgte hele runden af første tankstop og køreskifter.

CD Sport #5
Photo: JJ Media

IDEC Sport Mercedes #17 havde kontakt med DKR Engineering #3, som resulterede i en punktering for Mercedes’en.

United Autorsports #23 fik en 3 minutters Stop & Go for kontakten med #66 tidligere i løbet.

Nielsen Racing #7 fik et teknisk defekt flag, da deres baglys stadig ikke fungerede på bilen, på trods af reparationsforsøg.

Michelle Gatting havde overrasket Iron Lynx Ferrari #9 langt efter resten af feltet, da Deborah Mayer var så meget langsommere end alle de andre kørere i kategorien, at de var over en omgang efter den førende bil i klassen, i løbet af løbets første time, hvoraf næsten 20 minutter var foregået bag Safety Car.

Både CD Sport #6 og IDEC Sport Mercedes #17 fik en Drive-through straf, for at have lavet fejl under deres pitstop.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Cool Racing #69 havde taget føringen af løbet på banen, men havde fortsat kun et pitstop, mens United Autosports #24 havde tanket for sidste gang, men var nede på 6. pladsen.

De valgte at pitte med 18 minutter tilbage af løbet, for at få den sidste slat benzin på bilen. Dermed var DKR Engineering #3 tilbage i føring af løbet, men de havde også kun tanket en gang.

Iron Lynx Ferrari #8 havde haft føringen i GT3 kategorien lige fra start, og med 15 minutter tilbage af løbet, havde Giacomo Piccini et forspring på lige under 20 sekunder ned til Kessel Racing Ferrari #67.

9 minutter før løbets afslutning pittede DKR Engineering #3, og det gjorde at de ikke blot mistede føringen af løbet, men røg helt ned på 3. pladsen i løbet, dog bag Graff #26 med kun et pitstop.

Graff #26 pittede med 6 minutter tilbage, og var derfor ude af kampen omkring podiet. Det gjorde at Motorsport98 #98 var oppe på tredjepladsen af løbet.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

Halvandet minut før målflaget, punkterede Ben Barnicoat i den førende Cool Racing #69 på Mistral langsiden. Dermed var føringen tilbage hos DKR Engineering #3. Punkteringen sendte stakkels Barnicoat helt ned på 6. pladsen i LMP3 feltet.

Men DKR Engineering #3 med Laurents Hörr og Jean Glorieux vandt løbet, foran Motorsport98 #98 med Eric De Doncker og Dino Lunardi, mens MV2S Racing #27 med Bruce Jouanny og Christophe Crisp sluttede på 3. pladsen.

I GT3 kategorien vandt Iron Lynx Ferrari #8 med Giacomo Piccini og Rino Mastronardi i overbevisende stil, foran Kessel Racing Ferrari #67 med Paolo Ruberti og Murod Sultanov, og med Iron Lynx Ferrari #77 Claudio Schiavoni og Andrea Piccini på P3.

Michael Jensen og Nick Adcock i CD Sport #5 kom hjem på 11. pladsen i LMP3 kategorien, mens Michelle Gatting and Deborah Mayer i Iron Lynx Ferrari #9 kom hjem på 5. pladsen i GT3 kategorien.

Det næste løb i Michelin Le Mans Cup køres om 3 uger på Spa Francorchamps.

 

Opdatering – MV2S Racing #27 mistede efterfølgende deres 3. plads, da de ikke havde overholdt minimumtiden for pitstoppede. Dermed sluttede Graff #26 med Matthias Kaiser og Rory Penttinen på 3. pladsen i stedet for, mens #27 faldt tilbage på 7. pladsen

Relaterede nyheder