Penske domineret dag i Iowa

For anden dag i træk skulle der køres NTT IndyCar Series ræs på ovalen i Iowa.

Startplaceringerne var allerede afgjort om fredagen, da første flyvende omgang i kvalifikationen talte til fredagens løb, mens anden omgang talte til lørdagens løb.

Her havde Josef Newgarden været hurtigst, foran holdkammerat Will Power, mens gårsdagens Pole mand Conor Daly skulle starte treer. Ryan Hunter-Reay startede P4, foran Colton Herta, Jack Harvey, Alex Palou, Tony Kanaan, Marcus Ericsson og Felix Rosenqvist.

Mesterskabsførende Scott Dixon startede løbet fra 18. startposition, mens gårsdagens vinder, Simon Pagenaud, igen måtte starte bagerst i feltet, da han havde et problem med benzintrykket på bilen, som gjorde at han slet ikke kom på banen til kvalen.

Iowa race 2 start
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Newgarden trak afsted ude i front, mens Daly satte Power under pres gennem de første omgange. O’Ward og Herta kørte flere omgange side om side, i  duellen omkring 6. pladsen.

Det var dog kun starten på 250 nye omgange i dagens løb.

Colton Herta var meget tæt på at sætte bilen i muren, da hans kom lidt for langt op i sporet, da Santino Ferrucci dykkede på ham i Sving 4. Heldigvis holdt han bilen ude af muren.

Herta var også blandt de første til at pitte, ligesom Pagenaud brugte samme strategi som gårsdagens løb, ligesom Sato også pittede. Oliver Askew måtte også i pit tidligt, da han havde problemer med at holde liv i dækkene.

Dixon, Rahal og Palou valgte en anden strategi end resten af feltet, og kørte væsentlig længere end resten af feltet. De kørte godt 10 omgange længere end konkurrenterne.

Graham Rahal
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Efter alle havde pittet, var Newgarden stadig ude i front, foran Power, mens O’Ward var kommet foran Daly i duellen omkring 3. pladsen. O’Ward havde god fart på, og kom op på andenpladsen i løbet, da han fik passeret Power, og forsøgte at hente Newgarden. Power blev ved med at tabe placeringer, da Daly også kom forbi.

Mekanikerne hos Colton Herta havde haft travlt med at genopbygge raceren, efter hans store uheld i fredagens løb. De havde ikke ramt 100% på opsætningen, så han raslede ned gennem feltet.

Dagens første Full Course Caution kom efter 114 omgange, da Ed Carpenter kom for langt op på banen, og bankede i muren, og spandt af.

Det udnyttede store dele af feltet til at pitte, for en tankfuld benzin og friske dæk.

Ryan Hunter-Reay, Jack Harvey, Simon Pagenaud
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Løbet blev genstartet med Newgarden foran O’Ward og Power, som allesammen var på brugte dæk, da de ikke havde pittet. Rahal var første mand på friske dæk på P4.

Der gik ikke længe inden Power var passeret, men trafikken var ikke venlig mod Rahal, som derved havde et stort hul op til Newgarden og O’Ward ude i front.

Pagenaud havde udnyttet strategien endnu en gang, og kørt sig frem fra sidste startposition til P5, halvvejs i løbet.

Conor Daly var første mand til at pitte, som så ville have benzin nok til resten af løbet. Det fik Ferrucci og O’Ward til at følge efter.

Mekanikere på O’Ward lavede en kæmpe brøler, og sendte ham afsted før venstre bagdæk var spændt, så han kom nogle meter væk fra teamet, inden han fik at vide over radioen, at han skulle bremse, hvorefter de måtte skubbe ham tilbage, spænde hjulet, og sende ham afsted igen. Det kostede ham en omgang for meget i pitten, i forhold til konkurrenterne.

Marcus Ericsson
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Det gik helt i ged for Ryan Hunter-Reay, da han kom ud fra sit sidste pitstop. På vej ud af pitten, kom han lidt for hårdt på gassen, og ramte den inderste mur på banen, og ødelagde styretøjet på bilen. Faktisk havde “Captain America” lavet præcis samme fejl i gårsdagens løb, men her snittede han muren lidt blødere, og kunne køre videre – men ikke i dag. Det gav dagens anden Safety Car, så RHR’s bil kunne blive fjernet.

Stillingen ved genstarten af løbet var Newgarden, Power, Daly, Rahal, Pagenaud, Harvey, Dixon og Kanaan, som fortsatte sin afskedstur rundt i USA i Indycar.

Ferrucci fik en Drive-through straf for at blokere ude på banen. Reglerne i Indycar siger, at man ikke må lave en bevist blokering af en konkurrent, hvis denne allerede er i gang med en overhaling.

Pagenaud satte Rahal under hårdt pres, men amerikaneren havde travlt med at prøve en overhaling på Daly lige foran på P3.

Tony Kanaan
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Det viste sig at Daly alligevel ikke havde benzin nok med, så han måtte pitte en ekstra gang, med godt 30 omgange tilbage, men samtidig fik et nyt sæt dæk på. Hvad kunne han mon gøre imod konkurrenterne på meget ældre dæk?

Det var dog ikke noget som Daly kunne nå at opveje ulempen ved et pitstop, og han kom aldrig tilbage på de førendes omgang igen.

Josef Newgarden vandt løbet, foran Will Power, Graham Rahal, Simon Pagenaud, Scott Dixon, Oliver Askew, Jack Harvey, Alexander Rossi, Marcus Ericsson og Tony Kanaan.

Godt nok mistede Scott Dixon nogle få point til Simon Pagenaud, for anden dag i træk, men newzealænderen har stadig et solidt polster på 49 points føring. Josef Newgarden er yderligere 4 point bagude, med et 29 points hul ned til Pato O’Ward.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Imponerende nok var der kun to kørere som udgik i dagens løb, og det var begge to på grund af kørefejl – Hunter-Reay og Carpenter.

Nu har holdene en lille sommerferie, inden næste løb skal køres på Mid-Ohio Sports Car Course den 9. august, inden holdene rykker til Indianapolis, for årets helt store løb, Indy 500.

Relaterede nyheder