Frafald i IMSA LMP2

Der kommer til at være lidt frafald i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i de kommende løb, hvad angår LMP2 kategorien.

Tower Motorsport by Starworks har valgt at trække sig fra det kommende løb på Road America. Samtidig melder holdet ud, at de højst sandsynlig kun vil deltage i de 3 resterende langdistanceløb i sæsonen. Årsagen skyldes COVID-19 situationen, hvor de har kørere og mekanikere, som risikerer at blive ramt af 14 dages karantæner, hver gang at de rejser ind og ud af USA. John Farano er bronzekøreren i bilen, og han er canadier, og som forretningsmand har han ikke tid og råd til at være i karantæne alt for mange gange.

De 3 langdistanceløb er Watkins Glen, som køres i september, Petit Le Mans som køres i oktober og 12 timers løbet på Sebring i november. Ellers skulle LMP2 bilerne også have været med til de 3 kortere løb på Road America, Mid-Ohio og Laguna Seca.

Tower Motorsport by Starworks Motorsports #8
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Et andet hold, som kommer til at skære ned på LMP2 deltagelsen i USA, er DragonSpeed. Holdet fik bekræftet for et par uger siden, at de har fået begge deres LMP2 biler med til 24 timers løbet i Le Mans, hvor der oprindelig kun var en med, og en på reservelisten. Det betyder at bilen i USA skal sendes til Frankrig, og det tager noget tid med transporten frem og tilbage, samt klargøring af bilen før og efter. Derfor kommer de kun til at deltage næste weekend på Road America, hvorefter deres sidste løb i år bliver på Sebring i november måned til 12 timers løbet.

Samtidig bekræfter DragonSpeed også at bil #27, som er den nyoptagede på listen, skal køres af Henrik Hedman, Ben Hanley samt Renger van der Zande. Oprindelig var Felix Rosenqvist skrevet på holdkortet til Le Mans i juni måned, men efter datoændringen til september, falder det nu sammen med hans Indycar opgaver. Hedman, Hanley og van der Zande kender hinanden særdeles godt, da de også deltes om bilen gennem 2018/19 FIA WEC sæsonen, hvor det dog var BR1 LMP1 raceren, som de kørte sammen. Deres #21 fra European Le Mans Series skal køres af Memo Rojas, Ryan Cullen og Pipo Derani. Rojas og Cullen plejer at dele bilen med Hanley i ELMS, men Derani er bestemt ikke nogen dårlig erstatning for ham.

På de weekender, hvor både Tower Motorsport by Starworks og DragonSpeed er væk, er vi nede på 3 LMP2 racere i IMSA serien, men det er trods alt stadig en mere end gennem det meste af 2019 sæsonen, hvor det kun var PR1 Mathiasen Motorsports og Performance Tech Motorsports som kæmpede mod hinanden.

Relaterede nyheder