40 biler på Spa

40 biler er tilmeldt anden afdeling af European Le Mans Series, som skal afvikles på Spa Francorchamps banen i Belgien om halvanden uge.

Der kommer en ekstra bil i LMP2 kategorien, hvor JOTA #38 fra FIA World Endurance Championship kommer på visit, hvor Anthony Davidson og Roberto Gonzalez får Jake Dennis med i bilen, da holdets normale 3. mand, Antonio Felix da Costa har travlt i Formel E i Berlin samme weekend.

Mikkel Jensen og Roman Rusinov bliver ene om at køre G-Drive Racing #26, da både Jean-Eric Vergne og Nyck de Vries ligeledes er aktive i Berlin. For ikke at tage en 5. mand ind på holdet, tager de bare løbet på egen hånd – ligesom United Autosports #22 for øvrigt også gør med Filipe Albuquerque og Phil Hanson.

LMP3 kategorien kommer med de samme 12 biler, som deltog på Paul Ricard tidligere på måneden. Eneste udskiftning på kørersiden bliver i RLR MSport #15, hvor amerikanske Robert Megennis skal dele Ligier JS P320 Nissan raceren med danske Malthe Jakobsen og canadiske James Dayson. Jakobsen og Dayson sluttede på 3. pladsen ved åbningsløbet. Megennis plejer at køre Indy Lights, men den serie er aflyst i år grund COVID-19 situationen, så derfor kan han i stedet få kørt noget ræs i ELMS.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Der er mest vokseværk i GTE kategorien. Her er vi oppe på 12 biler, hvor 8 sædvanlige deltagere får følgeskab af Aston Martin Racing #98, AF Corse Ferrari #54 og #88, samt Red River Sport Ferrari #62.

AMR #98 stiller op med Paul Dalla Lana og Mathias Lauda som gengangere, mens Augusto Farfus kommer med som 3. mand, som opvarmning til resten af FIA WEC sæsonen, heriblandt Le Mans.

AF Corse Ferrari #54 kommer med Thomas Flohr og Francesco Castellacci, mens deres sædvanlige 3. mand, Giancarlo Fisichella, må vente yderligere en uge, inden han kommer i bilen.

AF Corse Ferrari #88 er den som vi plejer at kende som nummer 83 i FIA WEC. Francois Perrodo og Emmanuel Collard får Harrison Newey med i bilen, da Nicklas Nielsen i 2020 er opgraderet til Guld kører, efter han fik kontrakt med Ferrari. I FIA WEC beholder han dog status af Sølv, da sæsonen allerede er i gang.

Red River Sport Ferrari #62 får Bonamy Grimes, Charlie Hollings og Johnny Mowlem, som er den sædvanlige FIA WEC besætning.

Af danske kørere har vi Malthe Jakobsen, som tidligere nævnt hos RLR MSport #15 i LMP3, og Mikkel Jensen hos G-Drive Racing #26. High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach deltager igen i LMP2 kategorien, mens Michelle Gatting er en del af Iron Lynx Ferrari #83 med Manuela Gostner og Rahel Frey.

4 timers løbet på Spa Francorchamps køres den 9. august, med løbsstart klokken 11.00.

Relaterede nyheder