ADAC GT Masters 2020 skudt i gang

ADAC GT Masters 2020 sæsonen kom endelig i gang, da åbningsløbet blev kørt i dag på Lausitzring mellem Berlin og Dresden.

Toksport WRT Mercedes #22 med Luca Stolz og Maro Engel havde kørt sig til Pole Position i lørdagens løb, foran T3-HRT Motorsport Audi #71 med Maximilian Paul og Niels Langeveld, mens Team WRT Audi #32 med Charles Weerts og Dries Vanthoor på P3.

Kvalifikationen var ikke gået ret godt for MRS GT-Racing BMW #14 med Jens Klingmann og Nicolai Sylvest bag rattet. Sylvest havde opgaven at kvalificere sig til dagens løb, og selvom danskeren har kørt i bilen gennem hele 2019 sæsonen, så har han aldrig været på Lausitzring med den bil, men kun med Mercedes raceren, som han tidligere har kørt for Team Zakspeed. Det rakte desværre kun til 29. startposition i dagens løb, men teamet havde også døjet med tekniske problemer og manglende fart i træningen.

De forsvarende mestre fra Rutronik Racing Audi #31 med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde startede dagens løb fra 9. pladsen.

Lausitzring Race 1 start 2020 Photo: Gruppe C Photography

Det blev en vild start, da Toksport WRT Mercedes #22 ikke kom alt for hurtigt i gang, og hele feltet kom blæsende bagfra. Det betød at de to Precote Herberth Motorsport Porsche #7 og #99 med tvillingerne Alfred og Robert Renauer havde så meget fart på fra startposition P4 og P6, at de begge lurende på at tage føringen i Sving 1. Det lykkedes dog kun for Alfred i #7, mens Robert i #99 måtte flette ind bagved Mercedes raceren. Helt skidt gik det for T3-HRT Motorsport Audi #71, som faldt langt tilbage gennem feltet, og endda var en tur gennem gruset, inden første omgang var kørt.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #21 var en tur gennem græsset i Sving 3, men kom tilbage på asfalten igen.

Team WRT Audi #30 udgik allerede på 3. omgang af løbet, hvor Rolf Ineichen måtte parkere bilen ude på banen, men heldigvis fra ideallinjen, at man ikke behøvede at rydde bilen.

Det gik heller ikke godt for Team WRT Audi #32, som havde et spin på egen hånd, da Charles Weerts kom ud af idealsporet, og spandt rundt. De var dog i forvejen faldet langt tilbage i feltet, så mistede blot et par sekunder, inden de var tilbage på sporet.

Precote Herberth Motorsport Porsche #7 Photo: Gruppe C Photography

Luca Stolz begyndte at blive frustreret af at ligge bag ved Alfred Renauer, så Mercedes manden i #22 puffede Porsche køreren af for enden af baglangsiden. #7 endte helt nede på 15. pladsen, inden Alfred fik bilen op i fart igen.

Dermed rykkede SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller op på 3. pladsen i løbet.

Dommerne kiggede naturligvis på kontakten mellem de to førende.

Desværre måtte MRS GT-Racing BMW #14 udgå tidligt i løbet, hvor Nicolai Sylvest kørte bilen i garagen efter få omgange, så Jens Klingmann ikke fik nogen omgange i dagens løb. Det samme skete for Rutronik Racing Audi #8, hvor Dennis Marschall måtte parkere bilen, inden Carrie Scheiner fik mulighed for at køre bilen.

Inden dommerne fik set på den tidligere episode, var der dog endnu mere ballade, og desværre med den anden Precote Herberth Motorsport Porsche #99 involveret. Markus Pommer i Callaway Competition Corvette #77 forsøgte at overhale SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller. Pommer kom dog helt ind på det beskidte spor og tabte bilen totalt under nedbremsningen, var ved at skralde døren af Ammermüller, og bankede ind i bagenden af stakkels Renauer i #99, som på ingen måde havde set det komme. Det gav så store skader på både #77 og #99 at begge måtte udgå, og der måtte en Safety Car til for at slæbe Porsche raceren væk fra banen.

Callaway Competition Corvette #77 Photo: Gruppe C Photography

Det var i hvert fald en skidt dag for tvillingebrødrene Renauer, som begge blev skubbet af banen, helt uforskyldt – dog med den forskel at Alfred kunne køre videre i løbet, mens Robert var ude.

Løbet blev genstartet med KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 på andenpladsen, men var forbi Toksport WRT Mercedes #22 allerede inden første sving. Klaus Bachler var meget mere vågen end Luca Stolz.

Kort tid efter åbnede pitvinduet til det obligatoriske køreskifte.

Efter næsten 20 minutters kiggen video, bestemte dommerne sig for at kontakten mellem Toksport WRT Mercedes #22 og Precote Herberth Motorsport Porsche #7 var hændeligt uheld, og de ikke ville gøre mere ved sagen. Mon ikke Alfred havde en helt anden mening omkring det…

Den førende KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 med Klaus Bachler, var en af de sidste til at pitte, og give bilen videre til Simona De Silvestro. #17 kom ud af pitten side om side med Toksport WRT Mercedes #22, men Maro Engel fik snuden foran.

Aust Motorsport Audi #3 var lidt for hurtige i forbindelse med deres pitstop, og overholdt ikke minimumstiden i pitten. Dermed fik de en Drive-through straf, som de måtte afsone. De var dog i forvejen i bagerste ende af feltet, så ikke noget der kostede dem et topresultat i dagens løb.

SSR Performance Porsche #92 med Christian Engelhart fik også snuden ud foran KÜS Team75 Bernhard Porsche #17, så de var toer i løbet.

De Silvestro i #17 kom også under pres fra Christopher Mies, som var flyvende i løbet, efter at været startet helt tilbage på 25. startposition med Land Motorsport Audi #29, men modstod presset i første omgang.

Toksport WRT Mercedes #22 Photo: Gruppe C Photography

Man skulle tro at Porsche racerne havde en kæmpe magnet monteret bag på bilen, for det var hattrick-kontakt mellem konkurrenter og en Porsche, da Mies puffede De Silvestro rundt, på vej ud på start-mål langsiden. Dermed faldt de to biler langt tilbage i feltet, men heldigvis uden skader. Efter løbet fik #29 en 30 sekunders tidsstraf for kontakten.

Der var tæt kørsel mellem GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 og MANN-FILTER Team HTP-Winward Mercedes #47, hvor det lykkedes Franck Perera i #63 at komme forbi Maximilian Götz i #47, i duellen omkring 4. pladsen i løbet.

Få omgang efter mistede #47 også en plads til Rutronik Racing Audi #31, hvor Kelvin van der Linde også fik kæmpet sig forbi.

De sidste omgange foregik med #22 tæt forfulgt af #92, mens det endte med at Toksport WRT Mercedes #22 med Luca Stolz og Maro Engel vandt et yderst kaotisk ræs, foran SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller og Christian Engelhart, mens Land Motorsport Audi #28 med Christopher Haase og Max Hofer sluttede treer.

I morgen er en helt ny dag i ADAC GT Masters, med en ny kvalifikation, og endnu et løb at køre.

Relaterede nyheder