Uforudsigeligt Road America løb

IMSA WeatherTech SportsCar Championship kørte den 5. afdeling af dette års mesterskab på Road America banen i staten Wisconsin.

Elkhart Lake banen havde 30 startende biler, fordelt på 4 kategorier.

Acura Team Penske havde taget hele første startrække for sig selv blandt DPi bilerne, med Helio Castroneves og Ricky Taylor i #7 på Pole, foran Dane Cameron og Juan Pablo Montoya i #6. Mazda Motorsports #55 havde P3 med Jonathan Bomarito og Harry Tincknell, foran Mazda Motorsports #77, efterfulgt af alle Cadillac racerne.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Patrick Kelly og Simon Trummer havde Pole i LMP2, foran Henrik Hedman og Ben Hanley i DragonSpeed #81, og James French og Cameron Cassels i Performance Tech Motorsports #38.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Porsche #911 med Earl Bamber og Laurens Vanthoor holdt først i GTLM, foran Corvette Racing #3 med Antonio Garcia/Jordan Taylor og #4 med Oliver Gavin/Tommy Milner.

I GTD holdt AIM Vasser Sullivan Lexus fast i dominansen med en 1-2, hvor #14 med Aaron Telitz og Jack Hawksworth var på Pole, foran #12 med Townsend Bell og Frankie Montecalvo. Compass Racing McLaren #76 med Corey Fergus og Paul Holton startede løbet fra 3. position.

Der burde have været 31 biler på startgridden, men Heart Of Racing Aston Martin Racing #23 med Ian James og Roman De Angelis måtte trække sig på grund af en benzinlækage allerede inden løbsstarten.

Porsche #912 & Corvette Racing #4
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Der var kamp lige fra første meter, da Mazda Motorsports #55 var oppe på andenpladsen, med få centimeter, hvor #55 og #6 kørte side om side gennem flere af svingene. Det endte dog med at #6 kom tilbage på andenpladsen.

Føringen i GTLM var skiftet til Corvette Racing #3, foran Porsche #912 og BMW Team RLL #25.

I GTD var Turner Motorsport BMW #96 kommet op på 3. pladsen, ved at overhale Compass Racing McLaren #76.

Dwight Merriman i Era Motorsport #18 havde et spin godt 10 minutter inde i løbet, og tabte omkring 20 sekunder på det.

De to Acura og de to Mazda DPi biler var stukket afsted ude i front, mens alle Cadillac racerne stille og roligt faldt tilbage – mulighed fordi at de var på en anden tank strategi.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 & Wright Motorsport Porsche #16
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Tincknell i Mazda Motorsports #55 forsøgte at komme forbi #6 i trafikken, men Cameron fik igen afvist ham. Senere på omgangen, var det dog Tincknell som blev fanget i trafik, så Tristan Nunez i Mazda Motorsports #77 kom op på 3. pladsen i løbet.

Efter en halv times ræs var åde Mazda Motorsports #55 og Mustang Sampling Cadillac #5 inde for at tanke for første gang. Omgangen efter pittede de andre DPi racere,

Føringen skiftede i GTLM, da Jordan Taylor i Corvette Racing #3 lavede en lille bremsefejl i Sving 8, så Laurens Vanthoor i Porsche #912 kom forbi igen.

Der var dramatik blandt DPi bilerne, da Acura Team Penske #6 og Mazda Motorsports #55 kom i infight i Sving 5. Først fik Cameron i #6 udbremset sig selv i Sving 5, og lavede en kæmpe blokering af Tincknell i #55. De to biler kom i kontakt med hinanden, hvilket punkterede baghjulet på Acura raceren. Cameron var dog ikke færdig med at blokere, så forsøgte at blokere Tincknell endnu en gang, da luften luften var ved at sive helt ud af dækket. Derfor måtte Cameron køre en halv omgang på 3 dæk, komme ind i pit for at få nye dæk og en ny bagende på bilen, på grund af skader. Og så fik de lige en Drive-through straf oveni, for at være ansvarlige for kontakten. Så en lille bremsefejl kostede teamet dyrt.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

JDC Miller Motorsports Cadillac #85 havde kørt for hurtigt i pitten, så de fik en Drive-through straf.

Tincknell var dog flyvende, og fik lukket op til Acura Team Penske #7, og satte Ricky Taylor under hårdt pres. Få omgange efter, havde Taylor dog fået åbnet et forspring op igen.

Corvette Racing #3 var den første GTLM bil til at pitte, og samtidig skiftede teamet fra Taylor til Antonio Garcia. Det kørerskifte gik dog ikke alt for flydende, så det kostede teamet nogle ekstra sekunder i pitten, inden spanieren var tilbage på banen.

Era Motorsport #18 var i problemer igen, da Dwight Merriman var på græsset mellem Sving 4 og 5, under en overhaling af langsommere GT biler. Da han kom ned til Sving 5, fik han bremset alt for sent, og fortsatte lige ud igennem gruset, og spandt rundt ude på græsset. Det hjalp bestemt ikke placeringen i løbet.

JDC Miller-Motorsports Cadillac #85 var dog også ude at smage på muldjorden, men Tristan Vautier fandt hurtigt ud af, at det gik hurtigere på asfalten.

Meyer Shank Racing Acura #86 & Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Der var dog et vejrskifte på vej, hvor store skyer drev imod banen, med risiko for et kraftigt regnvejr, inden løbets afslutning.

De to AIM Vasser Sullivan Lexus racere var så langt foran de andre GTD biler, at de begyndte at køre ræs mod hinanden, hvor #12 overtog føringen af #14, efter begge havde taget deres første pitstop.

Dwight Merriman gjorde det alle gode gange tre med besøg udenfor banen – så valgte at pitte med det samme, og skifte over til Kyle Tilley.

Simon Trummer overtog PR1 Mathiasen Motorsports #52 med et forspring over på 40 sekunder fra Patrick Kelly, hvor DragonSpeed #81 på andenpladsen var skiftet fra Henrik Hedman til Ben Hanley.

Mazda Motorsports #77 kom ud af pitten som førende bil i DPi, men Acura Team Penske #7 og Mazda Motorsports #55 kom blæsende bagfra med varme dæk, og fløj forbi Oliver Jarvis, som havde overtaget #77 med friske, kolde dæk.

AIM Vasser Sullivan Lexus #12
Photo Courtesy of IMSA / Peter Burke

Nick Tandy i Porsche #911 havde været en tur af banen, hvor han havde samlet et af reklameskiltene op på fronten af bilen. Derfor måtte han stoppe kortvarigt, og ryste den af fronten af bilen, inden han kunne give fuld gas igen.

Der var andre GTLM problemer, da Corvette Racing #3 måtte skifte til reserve-hjulnøglen under deres andet pitstop, da den første holdt op med at virke. Det kostede dem nogle ekstra sekunder i pitten.

Top 3 i DPi var adskilt af blot nogle få få sekunder, som bølgede frem og tilbage, alt efter hvordan de tre biler kom igennem trafikken. Til tider var afstanden mellem de tre under 1 sekund, totalt.

For første gang i løbet, var det ikke længere en Lexus 1-2, da Bill Auberlen i Turner Motorsport BMW #14 fik overhalet Jack Hawksworth i AIM Vasser Sullivan Lexus #14.

Med en time tilbage af løbet, var Acura Team Penske #7 i front af DPi, PR1 Mathiasen Motorsports #52 i LMP2, Porsche #912 i GTLM og AIM Vasser Sullivan Lexus #12 i GTD.

Mazda Motorsports #77
Photo Courtesy of IMSA / Peter Burke

Mazda Motorsports #77 tog føringen af løbet, med 58 minutter tilbage, da han kom på ydersiden af Helio Castroneves i Acura Team Penske #7 i Canada Corner, og blev på ydersiden af brasilianeren, som han var forbi inden opløbssvinget.

Kort tid efter tændte de første kørere for vinduesviskerne. Knapt nok var det begyndte at regne, inden både Whelen Engineering Cadillac #31 og Era Motorsport #18 holdt og rodede rundt ude på græsset i Sving 3, hvor det stod ned i lårfede stråler.

Her ramte Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 plet med strategien, og kunne sætte regndæk på ved deres 3. tankstop, mens store dele af feltet måtte tage et ekstra stop, for at få regdæk på. Begge biler var dog ude af løbet.

To kørere, som ikke nåede at komme på regndæk, inden det gik galt for dem, var Earl Bamber i Porsche #912 og Alvaro Parente i Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57. De røg af for fuld damp i Sving 1. Mens Bamber skred sidelæns ind i dækmuren, og ikke fik nogen skader på bilen, var hele fronten smadret på Acura raceren.

Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Simon Trummer i PR1 Mathiasen Motorspors #52 kørte op bagi Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya bag rattet, hvilket gav skader på begge biler. Begge kunne dog stadig køre tilbage til pitten, for at få skaderne repareret.

Det gav naturligvis en Safety Car, med to biler holdene i afkørselsarealet, for enden af start-mål langsiden.

Løbsledelsen valgte at rødflage løbet 42 minutter før slut, da der var så meget vand på banen, at det ville være uforsvarligt at køre ræs, selv under Safety Car, og med regndæk på alle bilerne.

#57 var ude på stedet i Sving 1, mens #912 blev trukket fri, og kunne køre tilbage til bilen.

Uret løb i første omgang videre, men blev stoppet med 30 minutter tilbage.

Uret blev sat i gang igen, og 5 minutter efter kørte bilerne ud af pitten bag Safety Car.

Der blev dog kørt så langsomt bag Safety Car, at der ikke ville blive ret meget ræs, hvis der overhovedet ville blive givet grønt flag igen.

DragonSpeed #81
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Pitten blev åbnet for de biler, som gerne ville pitte efter nye dæk og/eller en tankfuld benzin.

Løbet blev genstartet med lige under 8 minutter tilbage af løbet.

Mazda Motorsports #77 med Oliver Jarvis pittede med det samme, da han var en af de få kørere, som stadig var på tørvejrsdæk, som et gamble, såfremt løbet ikke ville blive genstartet.

Dermed var Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 førende i løbet, foran Acura Team Penske #7 og Mazda Motorsports #55.

#10 fik dog udbremset sig selv på vej ud på start-mål langsiden, så #7 tog føringen af løbet, med 5 minutter tilbage.

Føringen i GTD skiftede med 3 minutter tilbage, da Mario Farnbacher i Meyer Shank Racing Acura #86 overhalede Townsend Bell i AIM Vasser Sullivan Lexus #12 udenom i Canada Corner.

JDC Miller Motorsports Cadillac #85 spandt af banen i Sving 3, men havde ikke noget indflydelse på andre kørere. Kort tid efter var Team Hardpoint Audi #30 også af i samme sving, men igen uden at ramme noget.

Der var drama i GTLM hvor Porsche #911 og BMW Team RLL #24 begge kørte af i det ultrahurtige Sving 10. Det udløste Full Course Yellow da #911 sad fast i mudderet, så løbet blev neutraliseret netop som sidste omgang var startet.

BMW Team RLL #24
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Løbsresultatet efter et vandvittigt løb var Acura Team Penske #7 med Helio Castroneves og Ricky Taylor som vinder, foran Konika Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 med Renger van der Zande og Ryan Briscoe, mens Pipo Derani og Felipe Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 sluttede treer. Mazda racerne sluttede 4 og 5, efter Mustang Sampling Cadillac #5.

LMP2 kategorien blev vundet af DragonSpeed #81 med Ben Hanley og Henrik Hedman, foran James French og Cameron Cassels i Performance Tech Motorsports #38, og Era Motorsport #18 med Kyle Tilley og Dwight Merriman.

Corvette Racing tog på mirakuløs vis en 1-2, med Antonio Garcia og Jordan Taylor i #3 som vinder, foran Tommy Milner og Oliver Gavin i #4, mens BMW Team RLL #24 med Jesse Krohn og John Edwards redede den hjem på en 3. plads, på trods af afkørslen mod slutningen.

GTD kategorien blev vundet af AIM Vasser Sullivan Lexus #12 med Frankie Montecalvo og Townsend Bell, som kom foran Meyer Shank Racing Acura #86 med Mario Farnbacher og Matt McMurry.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 fører DPi mesterskabet, foran Mustang Sampling Cadillac #5 og Mazda Motorsports #77.

Performance Tech Motorsports #38 fører LMP2 stillingen, PR1 Mathiasen Motorsports #52 er toer, og DragonSpeed #81 er treer.

Corvette Racing #3 har udbygget føringen i GTLM, foran Porsche #912 og Corvette Racing #4.

GTD kategorien føres af AIM Vasser Sullivan Lexus #14, foran holdkammeraterne i #12, mens Meyer Shank Racing Acura #86 er nye treere i mesterskabet.

Det var en helt vild afslutning på IMSA WeatherTech SportsCar Championship løbet på Road America.

Nu har GTLM og GTD bilerne tre ugers pause, inden de skal køre på Virginia International Raceway, mens DPi og LMP2 bilerne lidt over en måneds pause, inden de skal i gang på Michelin Raceway Road Atlanta til 6 timers løbet, som erstatter Watkins Glen.

Relaterede nyheder