Dramatik helt til målstregen i LMC

2020 sæsonens anden afdeling af Michelin Le Mans Cup blev kørt på belgiske Spa Francorchamps, hvor kørerne havde de absolut bedste vejrmæssige betingelser, om end noget varmt, med temperaturer på den anden side af 30 grader.

Fordelen ved både GT3 og LMP3 bilerne i LMC, er at de allesammen har aircondition, så det ikke er noget problem for kørerne på den konto.

Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe skulle starte løbet fra Pole Position, foran Mühlner Motorsport #21 med Moritz Kranz og Tom Cloet, og Racing Experience #11 med Nicolas Melin og David Hauser fra P3.

Danske Michael Jensen startede fra 11. position i CD Sport #5, som han delte med Nick Adcock.

Rino Mastronardi og Giacomo Piccini i Iron Lynx Ferrari #8, havde Pole Position blandt GT3 bilerne, foran Kessel Racing #74 med Michael Broniszewski og David Perel, og Iron Lynx #77 med Claudio Schiavoni og Andrea Piccini som treer.

Nielsen Racing #10, United Autosports #23, Cool Racing #37
Photo: JJ Media

Iron Lynx Ferrari #9 med Deborah Mayer og Michelle Gatting skulle starte fra sidste position, efter Mayers kvalifikation. Gatting var sat i bilen til at starte løbet,

Der var dog drama allerede inden løbet startede, da Claudio Schiavoni i #77 smadrede bilen på opvarmningsomgangen. Han var i gang med at varme dæk op på Kemmel Straight, og tabte bilen med meget høj fart, ramte autoværnet så hårdt, at noget af bilens kofanger blev hængene i autoværnet. Bilen var så smadret, at den ikke selv kunne køre derfra, og starten på løbet måtte udsættes, da autoværnet skulle repareres først. Kessel Racing Ferrari #74 var delvis involveret, da Michael Broniszewski var i gang med at overhale ham, som måske overraskede Schiavoni. Men han burde have set #74 komme. Dommerne tog et kig på det, og ville vende tilbage med en afgørelse senere.

Det forsinkede starten i godt 10 minutter, inden løbet kunne sættes i gang.

Der var kamp fra starten af løbet, hvor Mühlner Motorsport #21 ikke kom alt for godt afsted, hvilket gjorde at de andre biler nede bagved kunne begynde at overhale.

Graff #26 og Racing Experience #11 var side om side, og tog endda lidt af græsset i brug, da bilerne kørte op ad Kemmel Straight for første gang.

Gatting i Iron Lynx Ferrari #9 var flyvende på første omgang, og var allerede oppe på 3. pladsen. Gatting lå helt oppe under bagkofangeren på Michael Broniszewski i Kessel Racing #74, men kunne ikke komme forbi i de første forsøg.

15 minutter inde i løbet lykkedes det Gatting at komme forbi, hvorefter hun kunne stille sigtekornet ind på Rino Mastronardi i søsterbilen #8.

Daniel Schneider i United Autosports #24 fik udbremset sig selv, på vej ind i Bus Stop chikanen, og endte med et lille hoppetur over de curbs, som er blevet monteret, for at folk ikke skal tage en smutvej.

Omgangen efter var Schneider i kamp med Rob Hodes i Nielsen Racing #10, hvor Hodes fik gnubbet lidt skærme, og kom forbi.

CD Sport #5
Photo: JJ Media

Cool Racing #69 kørte pludselig langsom ude på banen, men kom op i fart igen, uden at pitte.

Der var lidt spændende kørsel mellem Graff #26 og DKR Engineering #3, da de skulle overhale Kessel Racing Ferrari #50. Heldigvis gik det godt, men der blev brugt lidt ekstra asfalt i afkørselsområdet i Blancimont, for at det kunne lade sig gøre.

Efter Gatting havde lagt og luret på at snuppe føringen af løbet, faldt hun nu lidt tilbage igen. Iron Lynx

United Autosports #24 og Kessel Racing #50 ramte sammen i Bus Stop chikanen, da Daniel Schneider dykkede lidt for set. det punkterede baghjulet på #50, mens hjulophænget på #24 var så ødelagt, at Schneider måtte parkere bilen for enden af Kemmel Straight, da han ikke kunne styre bilen hele vejen rundt på banen.

Kessel Racing Ferrari #67
Photo: JJ Media

MV2S Racing #27 spandt rundt i Bus Stop chikanen, men Christophe Cresp var hurtigt tilbage på banen.

50 minutter inde i løbet begyndte de første biler at pitte til deres obligatoriske kørerskife. LMP3 bilerne skulle dog pitte en gang mere inden løbets afslutning, da benzinforbruget ikke var blevet bragt ned inden weekendens løb. Derfor var deres 1 minut og 45 minutters tankstop suppleret op med endnu et tankstop, på minimum 40 sekunder mere i pitten.

Pitstoppet for Cool Racing #37 tog dog godt 20 sekunder længere end ellers, men holdet havde et stort forspring, så de stadig kunne føre løbet efter stoppet.

Iron Lynx Ferrari #9 pittede, og kom aldrig ud igen. Gattings holdkammerat Deborah Mayer kom aldrig ud at køre, hvilket ikke ville have ændret så meget på løbsresultatet alligevel, set i lyset af farten hos Mayer gennem weekenden, hvor hun på en god omgang var mere end 15 sekunder langsommere end Gatting, og sågar 19 sekunder væk fra Pole Position i kvalifikationen.

Rinaldi Racing #66 blev undersøgt for deres pitstop, som endte med at få en Drive-through straf.

Cool Racing #37
Photo: JJ Media

Ellers var løbet meget statisk, med store afstande mellem bilerne. Der var dog en enkelt kamp mellem DKR Engineering #3, som kom forbi Graff #26, i duellen omkring andenpladsen, uden alt for meget modstand.

Iron Lynx Ferrari #8 fik en advarsel for at bruge lidt for meget asfalt udenfor de hvide linjer, og da Giacomo Piccini blev ved med at køre udenfor banens afmærkede område, valgte dommerne at opgradere advarslen til et sort og hvidt flag, som er sidste varsel inden en eventuel straf.

Med godt 20 minutter tilbage af løbet, begyndte der var være optræk til en duel mellem Racing Experience #11 og Cool Racing #69. Føringen i GT3 begyndte at skrumpe, og var blot to sekunder, med Kessel Racing Ferrari #74 med meget mere fart end den førende Iron Lynx Ferrari #8.

3. pladsen i løbet skiftede, da Colin Noble i Nielsen Racing #7 fik kæmpet sig forbi Graff #26 med Matthias Kaiser.

12 minutter før løbets afslutning var Kessel Racing Ferrari #74 helt oppe bagved Iron Lynx Ferrari #8, som døjede med lidt gearkasse problemer, som kostede holdet noget tid.

4. pladsen i løbet skiftede med 6 minutter igen, da United Autosports #23 kom forbi Graff #26.

Krigen mellem #8 og #74 startede med 5 minutter tilbage af løbet. David Perel dykkede efter føringen, men kom for langt ud, så Giacomo Piccini tog føringen igen ved udgangen af La Source.

Perel blev træt af at vente, da bilerne kom til Bus Stop chikanen, tog han ydersiden af Piccini, og skubbede til italieneren, så begge biler spandt rundt. Dommerne var hurtige ved tasterne, og gav Kessel Racing Ferrari #74 en Drive-through straf.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe vandt løbet foran DKR Engineering #3 med Laurents Hörr og Jean Glorieux, og med Nielsen Racing #7 kørt af Tony Wells og Colin Noble på tredjepladsen.

Iron Lynx Ferrari #8 med Giacomo Piccini og Rino Mastronardi vandt GT3 kategorien, foran Kessel Racing Ferrari #74 med David Perel og Michael Broniszewski, mens Kessel Racing Ferrari #67 med Murod Sultanov og Paolo Ruberti sluttede treer.

CD Sport #5 med Nick Adcock og Michael Jensen sluttede 14’er blandt LMP3 bilerne.

DKR Engineering #3 er i front af LMP3, foran Motorsport98 #98 og Graff #26.

Iron Lynx Ferrari #8 udbyggede føringen i GT3, mens Kessel Racing Ferrari #67 stadig er toer, og Kessel Racing Ferrari #50 rykket op som treer, efter #77 som tidligere nævnt, slet ikke kom til start i løbet.

Den næste afdeling af Michelin Le Mans Cup køres om tre uger på Paul Ricard banen i Frankrig, som erstatter løbet, som skulle have været kørt på Circuit de Catalunya-Barcelona den samme weekend.

Relaterede nyheder