Tre ELMS Poles med store forspring

Kvalifikationen til den anden afdeling af European Le Mans Series, blev kørt på Spa Francorchamps her til eftermiddag.

Hver kategori havde to minutters ekstra kørsel, da omgangstiderne på den 7 kilometer lange bane var over to minutter.

Som altid var GTE bilerne først på banen. De sædvanlige 8 ELMS biler havde fået følgeskab af tre biler fra FIA WEC, som gerne ville have lidt ekstra løbstræning ind, forud for næste weekends FIA WEC løb.

JMW Motorsport Ferrari #66 og Aston Martin Racing #98 valgte at pitte allerede efter første omgang, og sætte nogle andre dæk på bilen.

Der var gået næsten fem minutter af kvalifikationen, inden de første flyvende omgange var blevet gennemført. Her var det Proton Competition Porsche #93, som var hurtigst, efterfulgt af Kessel Racing #74 og Proton Competition #77.

De blev dog alle overgået af Aston Martin Racing #98, som dog fik tiden frataget grundet Track Limits.

Proton Competition Porsche #93
Photo: JJ Media

Kessel Racing Ferrari #74 havde nogle problemer med bagvingen, som mekanikerne måtte i gang med at udskifte midtvejs i kvalifikationen. Det begyndte åbenbart at vibrere ude på langsiden, da mekanikerne rykkede og trak i den gamle bagvinge, inden de satte en ny på.

Richard Lietz i Proton Competition #93 forbedrede tiden endnu en gang, og satte en tyk streg under Pole Position til bilen, som han deler med Felipe Laser og Michael Fassbender. Kessel Racing Ferrari #74 var næsthurtigst med David Perel (plus Michael Broniszewski og Marcos Gomes), mens Iron Lynx Ferrari #60 med Andrea Piccini (samt Claudio Schiavoni og Sergio Pianezzola) var treer.

Michelle Gatting fik Iron Lynx Ferrari #83, som hun deler med Manuela Gostner og Rahel Frey, kørt ind på 8. pladsen blandt GTE bilerne.

Herefter stod den på 12 minutters LMP3 kval.

Malthe Jakobsen havde igen fået til opgave at kvalificere RLR MSport #15, og var blandt de allerførste kørere ude på banen.

DKR Engineering #3, og United Autosports #2 ville dog også blande sig oppe i toppen af stillingen. Det udviklede sig hurtig til en duel mellem de to biler, hvor den ene kørte et par tiendedele hurtigere, inden den næste matchede eller forbedrede tiden, og sådan fortsatte det i resten af kvalifikationen.

United Autosports #2
Photo: JJ Media

Wayne Boyd i United Autosports #2 satte dog en fænomenal tid, som var næsten et sekund hurtigere end alle andre. Dermed kan han og holdkammeraterne Tom Gamble og Rob Wheldon starte løbet fra Pole Position, foran DKR Engineering #4 med Laurents Hörr (plus Francois Kirmann og Wolfgang Triller) skal starte løbet fra andenpladsen, og Realteam Racing #8 med Esteban Garcia og David Droux på P3.

Malthe Jakobsen forbedrede også tiderne gang på gang, og fik RLR MSport #15, som han deler med James Dayson og Robert Megennis i weekenden, kørt ind på en flot 5. plads, da United Autosports #3 også smuttede foran danskeren til allersidst.

Sidste men ikke mindst skulle de 16 LMP2 biler køre deres kval.

Her var det hele to danskere, osm havde fået til opgave at kvalificere deres respektive biler. Anders Fjordbach havde opgaven i High Class Racing #20, mens Mikkel Jensen havde æren i G-Drive Racing #26.

Netop Jensen var med helt fremme i første forsøg, og satte den næsthurtigste tid, kun overgået af United Autosports #22.

Både Inter Europol Competition #34 og Cool Racing #37 ventede med at sende deres kørere på banen, så de kun bille have et forsøg i kvalifikationen, i stedet for de andre hold, som typisk brugte to sæt dæk.

Mange afbrød dog deres hurtige omgang, og pittede med det samme igen. Det gjorde United Autosports #32 og JOTA #38 dog ikke, og sprang op til henholdsvis 2. og 5. startposition.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Der var dog ikke nogen som kunne røre Filipe Albuquerque i United Autosports #22, som han deler med Phil Hanson. Han tog Pole med lige over et halvt sekund ned til Job van Uitert (plus Alex Brundle og Will Owen) i UA #32, mens Mikkel Jensen blev slået med 0,004, og måtte nøjes med 3. startposition i G-Drive Racing #26, som han deler med Roman Rusinov denne weekend.

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen var 15. hurtigste bil, lige bagved Richard Mille Racing Team #50, og foran Inter Europol Competition #34.

Nu har holdene resten af dagen til at få bilerne klargjort til morgendagens løb, som starter klokken 11.00, og kan ses via dette link.

Relaterede nyheder