Varm Spa kvalifikation i LMC

Kvalifikationen til Michelin Le Mans Cup blev kørt på en varm og solrig Spa Francorchamps.

GT3 bilerne var de første til at få 15 minutters køretid.

Desværre var der en del mandefald i forhold til åbningsløbet for tre uger siden, så vi var endt med en 6-bils Ferrari klasse.

Kessel Racing Ferrari #74 fortsatte de gode takter fra Paul Ricard, og var første bil til at sætte en hurtig tid. Iron Lynx Ferrari #8 slog dog tilbage få minutter senere, og satte #74 under pres.

Sådan endte det også, med Rino Mastronardi (og Giacomo Piccini) i Iron Lynx Ferrari #8 på Pole Position, foran Kessel Racing #74 med Michael Broniszewski (og David Perel) og Iron Lynx #77 med Claudio Schiavoni (og Andrea Piccini).

Iron Lynx Ferrari #8 Photo: JJ Media

Iron Lynx Ferrari #9 med Deborah Mayer og Michelle Gatting sluttede allersidst i klassen, over 19 sekunder fra Pole Position. Mayer har haft problemer hele weekenden igennem, og at være så lagt væk fra tiden, på hendes hurtigste omgang vel og mærke, er virkelig virkelig skidt nyt før løbet senere i dag, hvor hun skal køre i bilen i en time. Spa Francorchamps er en lang bane, men 20 sekunder pr omgang, så går der 7-8 omgange, før hun er overhalet med en omgang.

Herefter skulle de 16 LMP3 biler på banen.

Cool Racing #37 var førte bil til at sætte en hurtig omgang, men Graff #28 satte en endnu hurtigere omgang i andet forsøg.

Der blev slettet omgange i stor til på grund af track limits, hvilket altid er et problem på Spa, når kørerne kommer ud af sidste sving, eller tager en smutvej gennem Eau Rouge/Raidillon svingkombinationen.

Lokale Mülner Motorsport #21 var også oppe at smage på førstepladsen, inden Cool Racing #37 var tilbage øverst på listen. Tiderne blev dog med med at falde, og der hoppede hele tiden nye hurtigste sektorer op på skærmen.

Cool Racing #37 Photo: JJ Media

Det endte med Cool Racing #37 med Nicolas Maulini (og Edouard Cauhaupe) på Pole Position, foran Mühlner Motorsport #21 med Moritz Kranz (og Tom Cloet) og Racing Experience #11 med Nicolas Melin (og David Hauser).

Danske Michael Jensen havde 11. startposition i CD Sport #5, med en tid som Nick Adcock havde kørt.

Løbet køres senere i dag lørdag klokken 15.55, og kan ses via dette link.

 

Relaterede nyheder