Ny sejrherre i Berlin

ABB FIA Formula E Championship 2019/20 var nået til sæsonens næstsidste løbsdag, hvor Berlin for 5. gang på en uge afholdt løbet.

Kvalifikationen gav et noget specielt resultat. Oliver Rowland var på Pole Position, foran Robin Frijns, Neel Jani, Rene Rast, Alexander Lynn og Tom Blomqvist.

Blomqvist var afløser for James Calado, som var taget til Spa Francorchamps, for at deltage i FIA World Endurance Championship weekenden der.

Antonio Felix da Costa, Sebastien Buemi, Lucas Di Grassi og Jean-Eric Vergne var de sidste fire kørere på startgridden. De 4 fik ikke sat nogle tider, da de ikke kom over målstregen tidsnok i kvalifikationen, da de allesammen forsøgte at være så taktiske som mulige – hvilket altså gav bagslag.

Da starten gik, fik Daniel Abt en rigtig sløv start, og kom sidst ned i Sving 1. Der var ballade i midterfeltet, hvor Sam Bird og Nyck de Vries kollidere, men begge kunne køre videre.

Berlin rnd 10
Photo: ABB FIA Formula E

Maximilian Günther fik problemer med bilen, og faldt tilbage til allersidste position, inden han kørte i pit, med en punktering. Der var åbenbart mere galt med bilen, da holdet ikke sendte ham tilbage på banen, men i stedet bad ham stige ud af bilen.

Bird blev også ramt af en punktering, så han ligeledes måtte pitte. Her var det dog kun en punktering, så han kunne komme tilbage på banen.

Lotterer var på fremmarch i feltet, og kom op på 4. pladsen i løbet, lige bag holdkammerat Jani.

Der havde været noget ballade mellem Lucas Di Grassi, Maximilian Günther og Jerome D’Ambrosio, som dommerne var ved at undersøge. Det viste sig at Di Grassi var kørt op bagi Günthers bil, og derved forudsaget skaderne på BMW i Andretti raceren – men de blev bremset af D’Ambrosio, som pludselig kørte langsomt foran dem.

Neel Jani
Photo: ABB FIA Formula E

Jean-Eric Vergne fik en Drive-through straf, da mekanikerne havde kølet hans batteri for meget ned inden starten af løbet. Jo koldere at batteriet er, des bedre kan den håndtere op- og afladningerne, så det ville være en konkurrencemæssig fordel, at køle det for meget ned – og derfor straffen.

Der var kontakt mellem Di Grassi og Felix da Costa, og brasilianeren endte med en punktering, som han så måtte humpe tilbage i pitten med. Den kontakt blev selvfølgelig undersøgt af dommerne.

Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Daniel Abt, Andre Lotterer og Mitch Evans var de 5 kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Jani var en af de første til at aktivere sin Attack Mode for anden gang, hvilket gjorde at han røg helt tilbage på 6. pladsen. De placeringer ville dog stille og roligt komme tilbage, når de forankørende også skulle køre den lille ekstra omvej, for at aktivere det.

Lotterer ventede indtil 17 minutter før målflaget, inden han aktiverede Attack Mode for første gang – det var vel og mærke mens alle de andre omkring ham var i gang med at bruge deres for anden gang.

Alexander Sims
Photo: ABB FIA Formula E

Rowland og Frijns lå stille og roligt og hyggede sig ude i front, med under et sekund mellem de to biler, men med et stort hul ned til Rast på 3. pladsen.

Dommerne havde kigget på kollisionen mellem D’Ambrosio, Di Grassi og Günther, og valgte at sige at det var hændeligt uheld.

Lucas Di Grassi fik en 5 sekunders tidsstraf for kollisionen med Antonio Felix da Costa. Ikke at det ændrede ret meget, da han i forvejen lå på sidstepladsen i løbet.

Rowland havde fået åbnet et stort hul op til Frijns, ved at udnytte den sidste Attack Mode.

Kørerne havde masser af strøm på bilerne, i de sidste 5 minutter. I de tidligere løb, var det marginalt med strømmen. Men med lidt flere nedbremsninger på denne bane, ville bilerne også regenerere lidt mere.

Efter Jani var startet treer i løbet, var han efterhånden røget tilbage på 6. pladsen, og kunne slet ikke følge holdkammerat Lotterers fremmarch.

Alexander Lynn
Photo: ABB FIA Formula E

Rowland krydsede dog målstregen 13 sekunder før tidens udløb, hvilket gjorde at der ikke kun var en omgang, men hele to omgange tilbage af løbet.

Det betød at der pludselig skulle spares strøm for flere af kørerne, heriblandt Lotterer.

Det gjorde at Rast begyndte at angribe ham helt vild, hvor det også blev lidt korporligt mellem de to. Rast fik bilen op på indersiden af landsmanden, og holdt så bare på, i bedste DTM stil. Det lykkedes ham at komme forbi, og lige nøjagtig have strøm nok til at komme over målstregen.

Først over målstregen var dog Oliver Rowland, foran Robin Frijns, som begge havde et uspektakulært løb. Rene Rast fik sin første podieplads i Formel E i hans blot 5. start, mens Andre Lotterer måtte nøjes med P4, foran Alexander Lynn, Neel Jani, Mitch Evans, Edoardo Mortara, Stoffel Vandoorne og Sebastien Buemi.

Det var første sejr i Rowland, efter næsten to sæsoner i Formel E, da Nissan e.dams holdet har været nede i lidt af et hul på det seneste, resultatmæssigt.

Manøvren mellem Lotterer og Rast blev dog undersøgt umiddelbart efter målflaget, og her besluttede dommerne ikke at gøre mere ved sagen.

Antonio Felix da Costa vandt mesterskabet allerede i søndags, men andenpladsen blev nu indtaget af Oliver Rowland, som rykkede lige foran Jean-Eric Vergne. Mitch Evans er firer, Andre Lotterer femmer, og Maximilian Günther på 6. pladsen.

DS Techeetah vandt ligeledes mesterskabet den anden dag, mens Nissan e.dams har konsolideret sig på andenpladsen, mens BMW i Andretti er treer, få point foran Envision Virgin Racing.

I morgen køres sæsonfinalen i ABB FIA Formula E Championship 2019/20 i Berlin, hvor de sidste medaljepladser skal afgøres.

Relaterede nyheder