Flere kørere bekræftet til Le Mans

24 timers løbet i Le Mans nærmer sig med hastige skridt, og derfor er holdene også ved at få de sidste brikker til at falde på plads.

Eurasia Motorsport fortsætter med samme tre kørere, som deltog i FIA World Endurance Championship løbet på Spa Francorchamps i foregående weekend. Roberto Merhi, Nick Foster og Nobuya Yamanaka bliver de tre kørere, som skal køre den sorte Ligier JS P217 Gibson.

Holdet måtte ændre to ud af tre pladser grundet COVID-19 situationen, og de dertilhørende rejserestriktioner. Oprindelig skulle Shane van Gisbergen og Daniel Gaunt have sat i bilen sammen med Yamanaka, men de må blive hjemme Australske og newzealandske.

Trekløveret havde en svær weekend på Spa, hvor især Yamanaka havde svært ved den tekniske bane. Foster og Merhi var holdkammerater i Asian Le Mans Series, mens japanske Yamanaka sad i den anden bil hos holdet.

Algarve Pro Racing #25
Photo: JJ Media

Algarve Pro Racing har også deres tre kørere på plads. Simon Trummer og John Falb er faste kørere på ORECA 07 Gibson #25, og de får følgeskab af Matt McMurry, som tidligere har kørt for holdet i både European Le Mans Series og Asian Le Mans Series.

McMurry er den yngste kører i historien, som har deltaget i 24 timers løbet i Le Mans, men den rekord er efterhånden ved at være seks år gammel, og siden da har han kørt adskillige sejre, og ikke mindst IMSA WeatherTech SportsCar Championship LMP2 titlen hjem i 2019. I år deltager han i GTD for Meyer Shank Racing Acura holdet, men vil nu gerne tilbage i prototyperne. IMSA titlen blev ligeledes kørt hjem i en ORECA 07.

APR holdet ramte dog et bump på vejen i Le Mans forberedelser i sidste uge, hvor holdet ellers havde planlagt at deltage i FIA WEC løbet på Spa Francorchamps, som opfølgning på deres ELMS weekend. De måtte dog i stedet blive hjemme på hotellet, da en af deres ELMS kørere, Gabriel Aubry, efterfølgende blev testet positiv for COVID-19, og resten af holdet derfor måtte i isolation, selvom alle på nær 3 havde negative prøveresultater.

Med disse annonceringer er der kun få sæder tilbage til dette års 24 timers løb – med mindre at der pludselig dukker flere sygdomstilfælde op i 11. time. Men det kan ingen jo styre.

24 timers løbet på Le Mans køres den 19.-20. september 2020.

Relaterede nyheder