Le Mans startliste opdateret igen

Startlisten til dette års 24 timers løb i Le Mans er blevet opdateret endnu en gang, og desværre med endnu et par frafald.

Den aktuelle startliste har 59 biler på listen.

Thunderhead Carlin Racing er faldet ud af LMP2 startlisten. Holdet skulle oprindelig have kørt både European Le Mans Series og 24 timers løbet, men ELMS programmet blev sat på pause, og holdet har ikke deltaget i nogen af de to første afdelinger, og er heller ikke på startlisten til den tredje afdeling, som køres denne weekend.

I GTE Am er Kessel Racing faldet af listen. De kunne desværre ikke få kørerne på plads.

JMW Motorsport Ferrari #66
Photo: JJ Media

Til gengæld har Iron Lynx fået en 3. Ferrari med i feltet, som skal køres af Rino Mastronardi, Matteo Cressoni og Andrea Piccini. Mastronardi kører for teamet i Michelin Le Mans Cup, hvor han deler bilen med Andreas bror Giacomo. Giacomo har dog også teamchef kasketten på hos teamet, så derfor vil det tage for meget fokus, hvis han både skal køre, og være teamchef i 24 timer. Andrea hopper over fra hans sædvanlige ELMS bil #60 til #75, mens han erstattes af veteranen Paolo Ruberti.

Set med danske briller, er der dukket en positiv nyhed op. Jan Magnussen har fået et sæde i JMW Motorsport Ferrari #66 i GTE Am, hvor han skal køre sammen med sidste års GTD mester fra IMSA, Richard Heistand samt unge Maxwell Root. Root har kørt Porsche Cup i USA i et par år, men ellers har den 21-årige racerkører ikke så meget bilerfaring på CV’et. Det bliver 22. gang at Magnussen er på Le Mans, men har dog kun startet løbet 21 gange, da et uheld i kvalifikationen i 2015 gjorde at Corvette Racing måtte pakke sammen allerede torsdag aften, da de ikke havde nogen reservebil.

Magnussen er på listen sammen med Mikkel Jensen i G-Drive Racing #26 og Anders Fjordbach i High Class Racing #33 i LMP2, Michelle Gatting i Iron Lynx Ferrari #85 og Nicklas Nielsen i AF Corse Ferrari #83 i GTE Am, plus Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 og forsvarende verdensmester, Michael Christensen i Porsche #92 i GTE Pro. 8 danskere til dette års Le Mans er igen en rigtig flot præstation, af et så lille land. Og så kommer Nielsen, Thiim, Sørensen og Christensen endda til løbet som mesterskabsførende i FIA World Endurance Championship.

Hele listen kan ses her

24 timers løbet i Le Mans køres den 19.-20. september 2020.

Relaterede nyheder