Bahrain flyttes en uge

FIA World Endurance Championship har offentliggjort, at sæsonfinalen 2019/20 i Bahrain bliver flyttet en uge.

Løbet var oprindelig programsat til den 21. november, men da Formel 1 stod og manglede nogle løb, så de deres snit til at tage til Bahrain to weekender i træk, i slutningen af november og starten af december.

Det ville betyde, at der kun var 2, maksimalt 3 dage fra FIA WEC holdene forlod banen, til Formel 1 samt Formel 2 og Formel 3 skulle være på plads i paddocken.

AF Corse Ferrari #54 & JOTA #38
Photo: Marius Hecker / AdrenalMedia.com

I stedet køres FIA WEC løbet den 14. november, med løbsstart klokken 14.00 lokal tid, inden det så slutter klokken 22.00.

8 timers løbet erstatter løbet, som skulle have været kørt på Sebring i marts måned 2020, men som blev aflyst på grund af COVID-19 situationen. Såfremt løbet i Bahrain bliver kørt som planlagt, har 2019/20 sæsonen haft præcis samme længde, som på den oprindelige kalender, selvom der har været adskillige ændringer på denne.

Uheldigvis betyder det også at 12 timers løbet på Sebring, og 8 timers løbet i Bahrain nu falder sammen. Der er endnu ikke noget nyt fra IMSA, om de ønsker at flytte løbet til weekenden efter, eller om de holder fast i den 14. november. Såfremt der stadig er sammenfald, vil det betyde at blandt andre Gabriel Aubry skal foretage et valg, da han har forpligtelser begge steder.

I øjeblikket går FIA WEC holdene og forbereder sig på 24 timers løbet på Le Mans midt i september, inden de så har en næsten 2 måneder lang pause forud for Bahrain.

Relaterede nyheder