Fantastisk aftenløb på Paul Ricard

Det skulle blive et vejrmæssigt dramatisk Le Castellet 240, som var den 3. afdeling af European Le Mans Series 2020.

Mesterskabsførende United Autosports #22 med Filipe Albuquerque og Phil Hanson havde taget Pole Position, foran G-Drive Racing #26 med Jean-Eric Vergne, Mikkel Jensen og Roman Rusinov, mens Duqueine Team #30 med Jonathan Hirschi, Tristan Gommendy og Konstantin Tereschenko skulle starte på 3. position.

High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach havde et uheld i kvalifikationen, og nåede derfor ikke at sætte en tid. Heldigvis kunne bilen uden problemer repareres, så de var klar til løbet.

LMP3 Pole var gået til Realteam Racing #8 med David Droux og Esteban Garcia, med RLR MSport #15 med Jakobsen, Robert Megennis og James Dayson P2, mens United Autosports #3 med Duncan Tappy og Andrew Bentley var P3. Mesterskabsførende United Autosports #2 skulle starte fra P4.

Proton Competition Porsche #77 med Alessio Picariello, Christian Ried og Michele Beretta tog Pole Position, foran Nicklas Nielsen, Claudio Schiavoni og Sergio Pianezzola i Iron Lynx Ferrari #60, og AF Corse Ferrari #51 med Daniel Serra, Christoph Ulrich og Steffen Görig som treer. De førende i GTE mesterskabet, Kessel Racing Ferrari #74, måtte nøjes med 4. startposition.

Iron Lynx Ferrari #83 med Manuela Gostner, Rahel Frey og Michelle Gatting skulle starte løbet fra 6. position.

Proton Competition Porsche #93 med Michael Fassbender, Richard Lietz og Felipe Nasr kom desværre ikke til start, da bilen var for smadret, efter Fassbenders uheld i kvalifikationen.

Le Castellet 240 start
Photo: JJ Media

Starten foregik bag Safety Car, da der var for meget vand på banen, efter det tidligere regnvejr, som dog var stoppet 20 minutter inden løbsstarten.

Efter 2 omgange for nedsat hastighed, blev løbet givet frit, med meget få positionsskift.

BHK Motorsport #16 spandt rundt i opløbssvinget. Søsterbilen i LMP2, #35 havde ligeledes et spin.

Kessel Racing #74 var en af de første hold, som satsede på andre dæk. Kort tid efter kom Spirit Of Race Ferrari #55 også i pit

United Autosports #32 havde ligeledes et spin på den lumske asfalt.

Spirit Of Race Ferrari #55
Photo: JJ Media

James Dayson havde startet løbet i RLR MSport #15, og tog det, fornuftigt nok, forsigtigt i starten, og faldt tilbage i LMP3 feltet. Han havde et lille spin i Sving 5, men ikke noget der kostede mere end 10 sekunder.

BHK Motorsport #16 var igen i problemer, da de kom i kontakt med Eurointernational #11, og spandt rundt. Det blev dog #16, som fik skylden for kontakten, så de fik en Stop & Go straf oveni.

Panis Racing #31 havde Julien Canal i bilen som første mand, og han leverede nogle imponerende tider på Intermediates, i forhold til at han er Sølvkører.

JMW Motorsport Ferrari #66 havde et spin på vej ud på langsiden, hvor United Autosports #22 måtte undvige, for ikke at blive involveret.

Mens store dele af LMP2 feltet havde skiftet fra regndæk til Intermediates, holdt top 3 fast i regndæk indtil United Autosports valgte at skifte direkte over på slicks.

Nielsen Racing #10, Graff #5, DKR Engineering #4
Photo: JJ Media

Mikkel Jensen i G-Drive Racing #26 havde en tur af banen i Sving 1, men kunne nøjes med at tage smutvejen, og så tilbage på banen igen, uden skader.

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach havde desværre dagens andet spin, og fik en mindre skade på fronten af bilen, så han måtte ind og have en ny snude på bilen.

Med begge UA biler på en alternativ strategi, stod kampen om føringen mellem Cool Racing #37 og G-Drive Racing #26, som Jensen i #26 snuppede fra Nicolas Lapierre.

Eurointernational #11 blev skubbet ind i garagen, for at mekanikerne kunne komme i gang med at reparere den. De havde haft et sammenstød med Graff #5, hvor #11 ramte bagenden af LMP3 konkurrenten.

AF Corse Ferrari #51 etc
Photo: JJ Media

Få omgange efter punkterede #5 i dramatisk stil, hvor der først kom røg fra bagdækket, og sidenhen røg dækket helt af fælgen, og rykkede en masse stumper med af bilen, ude midt på Mistral Straight. Det udløste en Safety Car periode, for at få alle småstumperne samlet op.

Duqueine Team #30 tog andenpladsen i løbet, da Cool Racing #37 kom lidt for langt ud i svinget.

Graff #5 var blevet repareret, men Luis Sanjuan var så forhippet på at komme tilbage på banen, at han kørte forbi det røde lys, for enden at pitlane…

Graff #5 fik en advarsel, da det var dem som blev anset som ansvarlige i sammenstødet mellem dem og #11.

1 time og 40 minutter inde i løbet, pittede G-Drive Racing #26 efter en tankfuld benzin, og nogle friske slicks, ligesom Richard Mille Racing Team #50 og Duqueine Team #30 ligeledes valgte at gøre. De 3 var de førende biler ude på banen.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Algarve Pro Racing #24 havde et spin i Sving 10, hvilket kostede Jon Lancaster omkring 20 sekunder, inden han var tilbage i fuld fart igen.

BHK Motorsport #16 fik en 30 sekunders Stop & Go, for at have haft kontakt med #5. Den hårde straf var fordi at det var anden gang i løbet, at de havde været i kontakt med en anden bil, og allerede havde fået en straf.

United Autosports #22 pittede for anden gang – netop som UA #2 havde kontakt med Proton Competition Porsche #77, hvor stumperne fløj om ørerne på begge kørere. Heldigvis kunne begge biler fortsætte, men helt sikkert noget som dommerne skulle kigge på. Efter lidt video kigning, kom de frem til at give #2 en advarsel, og ikke mere.

Richard Mille Racing Team #50 fik en Drive-through straf, da de ikke havde forholdt sig korrekt under Safety Car perioden, tidligere i løbet. Sophia Flörsch lå ellers på en 4. plads i løbet, men ville tabe en håndfuld placeringer på grund af straffen.

Iron Lynx Ferrari #83
Photo: JJ Media

Jensen i #26 måtte virkelig anstrenge sig, for at holde Algarve Pro Racing #25 bag sig, og måtte overgive sig til Simon Trummer efter nogle omgange.

Proton Competition Porsche #77 blev igen vippet rundt af en konkurrent, og denne gang var det Algarve Pro Racing #24, som var angriberen. Mere for dommerne, at kigge på. Her slap #24 nådigt, med blot en advarsel.

Iron Lynx Ferrari #83 prøvede på at være snedige på pitstop strategien, hvor Manuela Gostner holdt bilen kørende, inden hun gav den videre til Rahel Frey, så Frey faktisk kunne føre kategorien efter 2 timers ræs.

Panis Racing #31 havde ramt strategien perfekt i LMP2, så de var førende halvvejs inde i løbet, mens Graff #9 havde LMP3 føringen halvvejs.

Inter Europol Competition #34 sneg sig stille og roligt frem i feltet, og var oppe på 4. pladsen, da Ligier raceren med Goodyear dæk så meget mere komfortabel ud, end alle bilerne med Michelin dæk.

IDEC Sport #28
Photo: JJ Media

Graff #5 fik en Drive-through for at have forladt pitten under rødt lys.

IDEC Sport #28 havde et tæt øjeblik med DragonSpeed #21, hvor Paul-Loup Chatin var lidt for optimistisk, og spandt på egen hånd. Ironisk set var det hans holdkammerat fra sidste år, Memo Rojas, som kørte i #21 – måske derfor at han var lidt for ivrig for at komme forbi.

Eurointernational #11 havde et spin da Nicolas Maulini forsøgte at dykke indenom Kessel Racing Ferrari #74, men måtte undvige i sidste sekund.

AF Corse Ferrari #51 havde et spin på egen hånd, men kom hurtigt videre.

United Autosports #2 måtte pitte med tekniske problemer, og dermed var deres sejrstime i 2020 brudt.

Iron Lynx Ferrari #83 og DKR Engineering #4 havde kontakt i Sving 13, men begge biler kom hurtigt videre, og Frey i #83 holdt stadig fast i føringen i GTE.

Iron Lynx Ferrari #60
Photo: JJ Media

Mikkel Jensen hoppede endelig ud af bilen, med 90 minutter tilbage af løbet, og lod Jean-Eric Vergne skulle køre bilen i mål.

RLR MSport #15 var stille og roligt kravlet frem i rækkerne igen, og lå toer i LMP3, bag Nielsen Racing #7, hvor alle holdene havde endnu et par korte tankstops tilbage.

G-Drive Racing #26 lavede en ukarakteristisk fejl, da JEV fik låst baghjulene under nedbremsningen til Sving 1, hvilket kostede ham omkring 20 sekunder, inden han var oppe i fart igen.

Inter Europol Competition #34 havde et spin, efter let kontakt med Eurointernational #11.

BHK Motorsport #16 havde et spin i Sving 9.

United Autosports #32
Photo: JJ Media

Der var dramatik med lige over en time tilbage, da Algarve Pro Racing #25 med Loic Duval bag rattet endte på taget i Sving 9. Heldigvis kunne Duval selv stige ud af bilen. Det hele startede med at #16 blev spundet rundt af Inter Europol Competition #13, så #16 trillede baglæns. Lige bag dem kom Graff #9 og begge Algarve Pro Racing biler. Mens #24 nåede udenom al balladen, var der kontakt mellem #9, #16 og #25, så 25’eren og stakkels Duval endte på taget.

Det udløste en Safety Car periode, så bilen kunne løftes væk.

Nielsen Racing #7 måtte udgå under Safety Car perioden, da bilen bare pludselig stoppede ude på banen, uden lys eller andre former for liv.Den måtte løftes væk med kranvogn, og var ude af løbet.

Løbets sidste time startede med Panis Racing #31 i front af LMP2, RLR MSport #15 i front af LMP3 og Iron Lynx Ferrari #83 i front af GTE.

Iron Lynx Ferrari #60 havde haft lidt af et Yoyo løb, men var efterhånden oppe på 5. pladsen i GTE.

Løbet blev givet frit med omkring 50 minutters tilbage.

Realteam Racing #8
Photo: JJ Media

Safety Car perioden betød også at top 5 lå indenfor få sekunder af hinanden, hvor der virkelig blev kæmpet om pladserne.

Inter Europol Competition #13 fik en Drive-through straf for kontakten, som startede al balladen i Sving 9.

41 minutter får slut begyndte regnen at falde igen. Dermed ville løbet potentielt tage endnu en drejning. Spørgsmålet var blot HVOR meget regn at der bille komme.

BHK Motorsport #35 havde et spin i Sving 9, hvorefter Sergio Campana valgte at køre direkte i pitten efter nye dæk.

G-Drive Racing #26 og United Autosports #22 pittede for sidste gang med omkring en halv time tilbage af løbet, hvor #26 kun tankede, mens #22 også måtte skifte venstre fordæk.

Cool Racing #37 havde et spin, men ikke noget der kostede andet end dem selv tid.

Spirit Of Race Ferrari #55 var i gang med et kæmpe benzin gamble. Matt Griffen havde en føring på omkring 50 sekunder, men skulle også bruge noget af forspringet på at spare benzin.

Der blev virkelig spænding omkring løbssejren i LMP2, da United Autosports #22 hentede G-Drive Racing #26 med over et sekund per omgang. Det blev bestemt ikke bedre at JEV hentede Dennis Andersen i High Class Racing #20 på  et skidt sted på omgangen, hvor han havde lidt problemer med at komme forbi danskeren. Der var blot et sekund i mellem de to, med 10 minutter tilbage.

4 minutter får mål fik Albuquerque i #22 et godt tilløb ned af Mistral Straight, og tog føringen i god tid, inden de skulle dreje ind i Sving 8.

Le Castellet 240
Photo: JJ Media

United Autosports #22 med Phil Hanson og Filipe Albuquerque vandt løbet, foran G-Drive Racing #26 med Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne og Roman Rusinov, og Graff #39 med Thomas Laurent, Alexandre Cougnaud og James Allen på P3, efter de kom forbi Panis Racing #31 med få minutter tilbage af løbet.

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen sluttede på 13. pladsen, efter en problemfyldt dag, som holdet kæmpede igennem på bedste vis.

Realteam Racing #8 med Esteban Garcia og David Droux forvandlede Pole til sejr, foran United Autosports #2 med Duncan Tappy og Andrew Bentley, mens Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Nigel Moore sluttede treer.

RLR MSport #15 med Malthe Jakobsen, James Dayson og Robert Megennis kom hjem på 4. pladsen i LMP3.

Spirit Of Race Ferrari #55 med Aaron Scott, Duncan Cameron og Matt Bell fik bilen kørt hjem til sejr i GTE, foran Proton Competition Porsche #77 med Christian Ried, Michele Beretta og Alessio Picariello, mens Iron Lynx Ferrari #83 med Manuela Gostner, Rahel Frey og Michelle Gatting sluttede treer.

Nicklas Nielsen, Rino Mastronardi og Claudio Schiavoni sluttede femmer i Iron Lynx Ferrari #60.

United Autosports #22 udbyggede føringen i LMP2, foran søsterbilen #32, med G-Drive Racing #26 på 3. pladsen.

United Autosports #2 beholdt føringen i LMP3, men nu Realteam Racing #8 toer, og United Autosports #3, mens RLR MSport #15 er på en delt 4. plads i mesterskabet.

Proton Competition Porsche #77 har taget føringen i GTE mesterskabet, foran Kessel Racing #74 og dagens vinder, Spirit Of Race Ferrari #55.

Iron Lynx Ferrari #83 er firer i GTE mesterskabet.

Nu holder European Le Mans Series en lille pause på grund af 24 times løbet i Le Mans. Serien er tilbage på Monza i Italien den 11. oktober 2020.

Relaterede nyheder