Regnen havde indflydelse på Le Castellet 120

Le Castellet 120 tydede på at blive en dramatisk afdeling af Michelin Le Mans Cup.

Kvalifikationen blev kørt i tørvejr, men siden da havde det regnet, og der var stadig fugt i luften, med mange sorte skyer i luften, og risiko for mere regn under løbet.

Graff #26 med Rory Penttinen og Matthias Kaiser havde taget Pole Position, foran Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe, mens DKR Engineering #3 med Jean Glorieux og Laurents Hörr startede løbet fra P3.

Michael Jensen og Nick Adcock i CD Sport #5 skulle starte løbet fra 11. pladsen.

I GT3 kategorien skulle Iron Lynx Ferrari #8 med Nicklas Nielsen og Rino Mastronardi have startet fra Pole Position, men diffusoren på bilen overholdt ikke reglementet, så de blev sendt bagerest. I stedet arvede Kessel Racing Ferrari #74 med Michael Broniszewski og David Perel Pole, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler og Julien Andlauer, mens Iron Lynx Ferrari #77 med Matt Griffin og Claudio Schiavoni rykkede op som treer.

CD Sport #5
Photo: JJ Media

Det blev en utrolig rodet start, med det som lignede tyvstarter, og biler ude af positioner på stribevis. Ydermere tog Cool Racing #37 smutvejen ind over striberne i Sving 1, og tog føringen. Ikke overraskende blev starten undersøgt af dommerne.

I GT3 var Iron Lynx Ferrari #8 oppe på andenpladsen i klassen, allerede efter første omgang, og lå pres på den førende, og kom forbi på anden omgang. Så det ændrede ikke det helt store på deres løb.

Der var lidt ballade melelm DKR Engineering #3 og Mühlner Motorsport #21, hvor #21 måtte ind over afkørselsområdet. Det var lidt for vådt derinde, og han endte med at spinne, og ryge helt ned på 6. pladsen.

Cool Racing #37 blev kaldt til dommerne – sandsynligvis på grund af starten. Racing Experience #11 blev ligeledes kaldt ind til en snak.

Mühlner Motorsport #21 kom op på 5. pladsen, da Moritz Kranz fik kæmpet sig forbi Tony Wells i Nielsen Racing #7. Omgangen efter

Rinaldi Racing #55 havde et spin i Sving 1, hvor baghjulene låste under nedgearingen.

Kessel Racing Ferrari #74
Photo: JJ Media

Både Cool Racing #37 og Racing Experience #11 fik en Drive-through straf  – #37 fordi at de havde lavet en tyvstart, mens #11 både havde tyvstartet, og havde overhalet udenfor den afmærkede bane.

Kessel Racing Ferrari #74 faldt pludselig tabe på 3. pladsen, da Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 fik overhalet dem. #74 havde ellers hængt godt på #8 gennem de første 20 minutter af løbet.

Cool Racing #37 faldt tilbage på 6. pladsen, efter de tog deres straf, men kom hurtigt forbi Nielsen Racing #7.

Mühlner Motorsport #21 havde ført kørt sig tilbage til DKR Engineering #3, så kampen fra tidligere kunne genoptages. Denne gang kom #21 under nedbremsningen til Sving 9.

En halv time inde i løbet, begyndte regnen af falde igen. Det fik DKR Engineering #3 til som de første at pitte efter regndæk. Det skulle dog begyndte at regne meget, meget hurtigt, for at disse regndæk ikke blot ville brænde af.

Regndæk var dog ikke det som skulle til, for at #3 kunne køre lige ud hele tiden Jean Gloriaux. Franskmanden havde et spin på hans første omgang ud af pitten.

Rinaldi Racing #55
Photo: JJ Media

Team Virage #12 havde et spin på vej ud på Mistral Straight, men kyssede kun dækmuren let. MV2S Racing #27 spandt rundt på egen hånd, på den våde asfalt.

Den førende Graff #26 måtte også tage en tur ud over afkørselsarealet, da regnen begyndte at falde hårdere og hårdere over banen.

Rinaldi Racing #66 og IDEC Sport #75 havde kørt for hurtigt i pitten, så de fik en Drive-through hver.

Racing Experience #11 og Cool Racing #37 var også en tur af banen, mens Iron Lynx Ferrari #8 også ville prøve at se om der var mere greb i afkørselsarealet end på banen – det var der ikke.

Racing Experience #11 stoppede ude på banen, da bilen bare stille og roligt gik i stå.

Nielsen Racing #7 blev skovlet af banen af United Autosports #23, da sidstnævnte ikke fik bilen stoppet i tide. Kort tid efter klarede Nielsen Racing #10 et spin på egen hånd.

DKR Engineering #3 havde et spin mere på egen hånd, og faldt dermed længere og længere tilbage i feltet.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

50 minutter inde i løbet kom der Full Course Yellow, da der lå lidt vragdele spredt rundt på banen, som løbsledelsen gerne ville have væk.

Det faldt sammen med pitstop vinduet for LMP3 bilerne åbnede, hvilket fik mange til at udføre deres kørerskifte, og sætte deres mere erfarende kører i bilen.

Efter 5 minutters oprydning, blev der givet grønt flag igen.

Den førende Graff #26 nåede dog ikke i pit inden løbet var givet frit igen, så de mistede en masse tid i pitten, og faldt tilbage på 3. pladsen men næsten 50 sekunder fra den nye førende, Cool Racing #37.

United Autosports #23 fik en Drive-through for kontakten med Nielsen Racing #7 tidligere i løbet.

Der var kontakt mellem den førende Cool Racing #37 og Rinaldi Racing #66, hvor #37 ramte modstanden på baghjørnet. Det gjorde at #66 fik en punktering, som så kørte og dryssede vragdele ned af langsiden, på vej tilbage til pitten. Dommerne kiggede lidt på sagen, men ville ikke gøre noget ved det.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 hade taget føringen i GT3, da både Iron Lynx Ferrari #8 og Kessel Racing Ferrari #74, skulle holde lidt esktra sekunder i pitten, grundet deres succes i de tidligere afdelinger.

Nielsen Racing #10
Photo: JJ Media

Rinaldi Racing #66 spandt rundt på egen hånd ved udgangen af Sving 8, men ramte heldigvis ikke noget.

Efter de mere professionelle og erfarende kørere var kommet bag rattet på bilerne, faldt der lidt ro over sagerne, selvom der stadig kom mere og mere spray fra bilerne.

Nicklas Nielsen i Iron Lynx Ferrari #8 havde fået lukket hullet på til Kessel Racing Ferrari #74 på andenpladsen med David Perel bag rattet. Netop de to biler havde lidt historie på Spa, hvor de stødte sammen få minutter før målflaget.

Motorsport98 #98 fik med nød og næppe udbremset DKR Engineering #3 ind i Sving 9, men det var meget tæt på at Dino Lunardi var kommet for langt ud i afkørselsområdet. #3 havde dog svære forhold, da vinduesviskeren ikke virkede.

Kessel Racing Ferrari #74 var lige ved at ryge af i Sving 8, da David Perel rørte curben ved udgangen af svinget, og han måtte arbejde hurtigt på rattet, for ikke at ryge af.

Der startede en kamp om føringen i LMP3, hvor Cool Racing #37 var få meter foran holdkammeraterne i #69. Teamejer Nicolas Lapierre gav de to biler lov til at kæmpe, så længe at de bare ikke ramte hinanden.

Nielsen Racing #7 havde et solospin, da Colin Noble fik hjulene ud på en af de våde curbs.

United Autosports #24 havde et spin på vej ud på Mistral Straight, men undgik autoværnet med nød og næppe.

Føringen af løbet skiftede med 22 minutter tilbage, da Cool Racing #37 fik udbremset sig selv, på vej ind i Sving 9, så holdkammerat #69 kunne smutte forbi.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2
Photo: JJ Media

Der var kontakt mellem Iron Lynx #77 og CD Sport #5 i opløbssvinget, for #5 lige nøjagtig fik prikket til Ferrari raceren, så begge biler spandt rundt.

Nielsen Racing #10 var også en lille hurtig tur af banen, men undgik de helt store problemer. MV2S Racing #27 var kortvarigt af banen, men igen, ingen problemer med at fortsætte.

Kessel Racing Ferrari #50 sluttede løbet af med at få en Drive-through straf, for di at de havde lavet en fejl under deres pitstop. MV2S Racing #27 fik en 2 sekunders Stop & Go straf, fordi at deres pitstop havde været for kort.

CD Sport #5 fik ligeledes en Drive-through, for kontakten med Iron Lynx Ferrari #77.

Rinaldi Racing #55 med Daniel Keilwitz bag rattet, var en tur af banen i Sving 12, da tyskeren tabte bilen und acceleration.

Det var tydeligt at regnen blev kraftigere, da både Kessel Racing Ferrari #74 og Iron Lynx Ferrari #8 havde store problemer med at holde bilen på banen. Faktisk var Nielsen i #8 en lille tur af banen i Sving 1, men ikke noget alvorligt.

Dagen for MV2S Racing #27 blev kun værre, da de ligeledes spandt i Sving 12.

Kort tid efter havde United Autosports #24 ikke blot et 360 graders spin, med hele 1080 grader, inden Andy Meyrick pegede i den rigtig retning igen.

På sidste omgang spandt CD Sport #5 af banen, og ramte dækmuren, men kunne trods alt krydse målstregen.

Cool Racing #69
Photo: JJ Media

Det kunne Motorsport98 #98 dog ikke, selvom Dino Lunardi forsøgte at skubbe bilen hen til målstregen, men måtte opgive da det ikke kun var ulovligt, men også fordi at det fysisk var op ad bakke.

Efter 2 timers mere eller mindre vådt ræs, krydsede Cool Racing #69 med Matt Bell og Maurice Smith målstregen først, foran holdkammeraterne i #37 med Edouard Cauhaupe og Nicolas Maulini, mens Graff #26 med Matthias Kaiser og Rory Penttinen.

CD Sport #5 med danske Michael Jensen og Nick Adcock sluttede på 17. pladsen blandt LMP3 bilerne.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Julien Andlauer og Nicolas Leutwiler vandt GT3 kategorien, foran Kessel Racing Ferrari #74 med David Perel og Michael Broniszewski, mens Nicklas Nielsen og Rino Mastronardi sluttede treer i Iron Lynx Ferrari #8.

LMP3 stillingen har DKR Engineering #3 på førstepladsen, marginalt foran Cool Racing #37, mens Cool Racing #69 med dagens sejr i rykket op på 3. pladsen.

I GT3 mesterskabet er Iron Lynx #8 fortsat i suveræn føring, foran Kessel Racing #67 og Kessel Racing #74.

Nu kan Michelin Le Mans Cup holdene gå i gang med at forberede sig på Road To Le Mans eventen, som er 2 løb, der køres som support til 24 timers løbet på Le Mans om 3 uger.

Relaterede nyheder