Johnson underskriver Indycar aftale

Den 7 dobbelte NASCAR mester Jimmie Johnson, har underskrevet en aftale, så han skal køre NTT IndyCar Series i de næste to sæsoner.

Johnson annoncerede inden 2020 sæsonen, at det ville blive hans sidste i NASCAR, og et sidste forsøg på at vinde titel nummer 8 glippede desværre, da han ikke kom med i The Chase, hvor titlen skal afgøres.

Tidligere på sommeren skulle han have testet for Arrow McLaren Schmidt Peterson med Chevrolet motor, men den test blev aflyst grundet COVID-19 situationen og dertil hørende testforbud for alle hold. Det var dog så vigtigt for serien, at han fik denne test, så i stedet fik han lov til at teste for Chip Ganassi Racing, som har en Honda motor – lidt utraditionelt for en Chevrolet kører, som sjovt nok kørte i en helt neutral køredragt den dag…

Jimmie Johnson
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Johnson skal indtil videre kun køre på alle de normale racerbaner, og gadebanerne, mens han springer over ovalerne. Det vil dog være overraskende, hvis han ikke som minimum stiller op til Indianapolis 500, da han tidligere i karrieren har vundet Brickyard 400, som er NASCAR’s løb på selvsamme oval. Men det kan også være at det er en personlig beslutning, at han ikke ønsker at køre på ovaler mere, med den fare som hører til de hurtige baner, selvom bilerne har fået Aeroscreen på til denne sæson.

Nu starter sponsorjagten for den 44-årige racerkører, så CGR kan stille med noget af et all-star hold. De har jo i forvejen Scott Dixon med 5, måske snart 6, Indycar titler.

Det bliver med stor sansynlighed en 4. Chip Ganassi Racing bil, da Dixon, Felix Rosenqvist og Marcus Ericsson alle sammen tilsyneladende sidder solidt i deres sæder.

Relaterede nyheder