Alpine skifter op i LMP1

Alpine har store ambitioner for motorsports året 2021.

Ikke nok med at de omdøber Renault F1 holdet til Alpine, så skifter deres sportsvognsprogram også gear.

Holdet har i de seneste år deltaget i LMP2 kategorien, med en ORECA 07 omdøbt til Alpine A470, og inden da en ORECA 03 under A450 navnet.

De holder fast i ORECA forbindelsen, da de stiller op i LMP1 kategorien i 2021 med Rebellion R13 modellen, som ORECA har udviklet og bygget. Den får en Alpine betegnelse, som endnu ikke er offentliggjort.

Rebellion Racing selv skal ikke bruge bilerne mere, da de lukker deres program ned efter denne sæson i FIA World Endurance Championship.

Alpine bliver det første mærke, som har bekræftet at de kommer med en “gammel” LMP1 racer, som skal kæmpe mod de nye Hypercars fra Toyota, Glickenhaus og ByKolles i den kommende sæson. Derfor skal ACO også i gang med at udregne en BOP, så de to biltyper kan kæmpe på lige vilkår. Indtil videre er Toyota de eneste som kommer med hybrid i bilerne, mens det er rene forbrændingsmotorer hos de to andre.

Graphics: Alpine Cars

Alpine vandt Le Mans generelt i 1978 med Jean-Pierre Jaussaud og Didier Pironi, og deres helt store mål er at vinde løbet generelt igen. Indtil videre har de vundet løbet tre gange i LMP2 kategorien, så de håber på at kunne snuppe den helt store pokal, i løbet af de kommende sæsoner. Især når Peugeot vender tilbage til Le Mans ræs i 2022, da der er en stor kamp mellem Renault gruppen, som Alpine er en del af, og så PSA gruppen med blandt andet Peugeot inde i folden.

Der er endnu ikke sat navne på kørerne, men det bliver fortsat Signatech, som skal drive holdet.

Signatech Alpine Elf holdet er aktuelt 6’er i FIA WEC LMP2 stillingen, og led et stort knæk ved seneste afdeling på Spa Francorchamps, da Thomas Laurent kørte af banen med lidt over en time tilbage. Heldigvis skete der ikke noget med ham, men mekanikerne har været på overarbejde siden, for at få bilen køreklar til 24 timers løbet i Le Mans denne weekend.

Relaterede nyheder