FIA WEC 2021 foreløbig kalender offentliggjort

FIA World Endurance Championship har annonceret den foreløbige kalender for 2021 sæsonen.

Med baggrund i COVID-19 situationen, og dertilhørende økonomiske udfordringer for virksomheder verden rundt, kommer kalenderen i FIA WEC Sæson 9 til at bestå af 6 løbsweekender.

Sæsonen starter den 13.-14. marts på Sebring International Raceway, med to dages test, inden sæsonens første løb køres 19 . marts. Det bliver 1000 miles igen, ligesom det var i 2019, og skulle have været i 2020.

Den 1. maj skal der køres 6 timers løbet på Spa Francorchamps, inden 24 timers løbet i Le Mans kommer som 3. løb, den 12.-13. juni.

18. Juli bliver den kørt 6 timers løb på Monza i Italien, inden serien tager til Fuji, for at køre den 26. september – igen 6 timer.

Sæsonfinalen køres i Bahrain den 20. november, hvor der køres 6 timers ræs i ørkenstaten.

Det bliver på det kraftigste understreget, at det er en foreløbig kalender, som afhænger af verdenssundheden i de kommende måneder.

Det er en kalender, hvor der er pillet rigtig mange timer, og ikke mindst rejsekilometer af kalenderen i forhold til den oprindelige 2019/20 kalender. Shanghai, Silverstone og Brasilien er pillet af. Brasilien blev så erstattet af COTA grundet økonomiske vanskeligheder hos arrangørerne i Brasilien.

Britiske fans vel helt sikkert være skuffet over at miste deres løb, men det er også en omkostning for de Europæiske hold, at rejse over kanalen. Dertil kommer det potentielle administrative bøvl for holdene, hvis de skal rejse ind i Storbritanien efter Brexit, hvilket også kan have været en medfaktor.

Hele den foreløbige kalender kan ses her:

FIA WEC Schedule 2021

Relaterede nyheder