Problemfyldt FP4

Den 4. frie træning til dette års Le Mans blev kørt fredag formiddag, og det blev en ekstrem rodet omgang, når man tænker på, at holdene allerede havde 10 timers træning i går, og det var sidste træning for alle bilerne, inden morgendagens Warm Up på blot 15 minutter.

Der var dog nogle positive historier i feltet, siden i går. IDEC Sport #17 har fået bygget to helt nye biler op, efter gårsdagens dobbelte uheld for holdet. De har dog måtte kalde en erstatning ind for Dwight Merriman, som ikke er fit til at køre løbet.

Red River Sport Ferrari #62 var stadig under genopbygning i garagen, efter gårsdagens uheld, lige før midnat. Dermed har holdet kun Warm Up i morgen til at tjekke, om bilen kører normalt.

Der blev dog ikke meget træning for Dempsey-Proton Racing Porsche #99, hvor Lucas Legeret satte bilen i gruset i første chikane. Heldigvis var det kun i gruset, og ikke i autoværnet, men han kunne ikke køre videre.

Det gav en Slow Zone, for at få den bil fjernet.

ByKolles Racing Team #4
Photo: JJ Media

Et kvarter senere, var den gal igen.  Her havde Jan Magnussen fået JMW Motorsport Ferrari #66 kørt fast i gruset i 2. chikane. Meget ukarakteristisk fejl fra den erfarende dansker. Det gav ligeledes en Slow Zone, hvor bilerne skal ned på 80 km/t, i et givet område af banen. Da først Magnussen var løftet ud af gruset, kunne han køre stille og roligt tilbage til pitten.

Eurointernational #11 klippede autoværnet på vej ned mod Tertre Rouge, og rev derved nogle af reklamebannerne ned. Der skete dog kun minimal skade på bilen.

Der måtte en Full Course Yellow til, da der lå en kantpæl og rullede rundt ude på banen. Det kunne sikkert have været klaret med en Slow Zone, men så fik løbsledelsen mulighed for at prøve FCY funktionen af.

Racing Team Nederland #29 havde en tur gennem gruset, men her kunne man nøjes med en lokal gul flagzone, inden Frits van Eerd var fri af gruset igen.

Proton-Dempsey Racing Porsche #99
Photo: JJ Media

ByKolles Racing Team #4 fortsatte med at have problemer. Bilen havde et uheld i gårsdagens FP3, hvor de mistede snuden på bilen. De kørte ikke mere efter det, og under FP4, havde bilen problemer med overhovedet at komme ud af pitten. Så blev den skubbet tilbage til garagen, arbejdet lidt på, kom så på banen, hvorefter det samme gentog sig næste gang, at de skulle ud på banen.

Inter Europol Competition #34 havde et Rallycross øjeblik, på vej mod Tertre Rouge, men undgik heldigvis autoværnet.

Men de 60 minutter blev afviklet uden røde flag, hvor Rebellion Racing #1 med Gustavo Menezes, Norman Nato og Bruno Senna var hurtigst, foran Toyota Gazoo Racing #7 med Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi og Mike Conway, og Rebellion Racing #3 med Louis Deletraz, Romain Dumas og Nathanael Berthon på P3.

Racing Team Nederland #29
Photo: JJ Media

I LMP2 var United Autosports #22 med Paul Di Resta, Filipe Albuquerque og Phil Hanson hurtigst, foran G-Drive Racing #26 med Mikkel Jensen, Roman Rusinov og Jean-Eric Vergne på P2, foran JOTA #38 med Anthony Davidson, Antonio Felix da Costa og Roberto Gonzalez.

High Class Racing #33 med Mark Patterson, Kenta Yamashita og Anders Fjordbach var 9. hurtigste bil i LMP2.

Porsche #92 med Laurens Vanthoor, Kevin Estre og Michael Christensen var hurtigst i GTE Pro, foran AF Corse Ferrari #71 med Sam Bird, Miguel Molina og Davide Rigon, mens søsterbilen #51 med James Calado, Alessandro Pier Guidi og Daniel Serra var treer.

AMR #95 med Richard Westbrook, Marco Sørensen og Nicki Thiim sluttede på 7. pladsen.

AF Corse Ferrari #71
Photo: JJ Media

Team Project 1 Porsche #56 var hurtigst i GTE Am, med Matteo Cairoli, Egidio Perfetti og Larry ten Voorte bag rattet, mens Luzich Racing Ferrari #61 fortsatte det høje tempo fra i går, med Francesco Piovanetti, Ozz Negri Jr, Come Ledogar, og med TF Sport Aston Martin #90 med Charlie Eastwood, Salih Yoluc og Jonny Adam på P3.

AF Corse Ferrari #83 med Francois Perrodo, Emmanuel Collard og Nicklas Nielsen var 4. hurtigst, mens JMW Motorsport Ferrari #66 med Maxwell Root, Richard Heistand og Jan Magnussen var 11’er. Iron Lynx Ferrari #85 med Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner satte 17. hurtigste tid af alle.

23 af bilerne skal snart i aktion igen, da der køres Hyperpole 11.30 lokal fransk tid, som afgør top 6 placeringerne i alle kategorierne.

Relaterede nyheder