Lørdagsløb med afbrydelse

Sæsonens 5. ADAC GT Masters løb blev kørt på Hockenheimring i strålende solskin.

Rutronik Racing Audi #8 med Dennis Marschall og Carrie Schreiner havde Pole Position, foran Michael Ammermüller og Christian Engelhart i SSR Performance Mercedes #92, mens Precote Herbert Motorsport Porsche #99 med Sven Müller og Robert Renauer startede P3.

Mesterskabsførende Toksport WRT Mercedes #22 med Maro Engel og Luca Stolz skulle starte løbet tilbage fra 8. position.

T3-HRT-Motorsport Bentley #72 havde et spin i Sving 1, efter kontakt med Aust Motorsport Audi #3, og undgik med nød og næppe at ramme betonmuren. Til gengæld måtte Audi’en med Nikolaj Rogivue pitte med skader på bilen.

Hockenheimring Race 1 start
Photo: Gruppe C Photography

Team ISR Audi #33 fik ikke drejet ind i Motodrom sektionen, og måtte en tur igennem gruset.

Schubert Motorsport BMW #9 fik udbremset sig selv i Hårnålen, og faldt derfor tilbage bagerst i feltet.

Schubert Motorsport BMW #10 og Callaway Competition Corvette #77 havde noget kontakt i Motodrom sektionen. Først var Henric Skoog i #10 selv ude i gruset, og tabte derved placeringen til Marcus Pommer. Svenskeren ville lige markere igen i næste sving, og bankede ind i bagenden på Corvette raceren.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 spandt af banen, ved indgangen af Motodrom, efter lidt kontakt med MRS GT-Racing BMW #14, men endte med at sidde fast i gruset, så der måtte Safety Car på banen, for at bjerge Clemens Schmids bil.

Team WRT Audi #30 ramte betonmuren, på start-mål langsiden, da Rolf Ineichen blev overrasket over bilerne foran ham, tog farten af på grund af SC skiltene. Dermed var de ude af løbet.

T3-HRT-Motorsport Bentley #72
Photo: Gruppe C Photography

Løbet endte med at blive rødflaget, da dommerne mente at det ville tage for lang løbstid, at bjerge begge biler. Det blev heller ikke bedre af at trækstroppen på #30 sprang, da banens marshals forsøgte at trække bilen væk. I stedet måtte de løfte den væk.

Det tog næsten 20 minutter, inden løbet kunne genoptages.

Selvom Rutronik Racing Audi #8 fik den bedste start, lykkedes det SSR Performance Porsche #92 at trække sig forbi i slipstrømmen, ned mod Hårnålen.

MRS GT-Racing BMW #14 fik en Drive-through, for påkørslen tidligere i løbet.

Dagen blev kun værre for Henric Skoog i Schubert Motorsport BMW #10, da han tabte 3 placeringer på to sving. Svenskeren havde allerede fået en advarsel fra dommerne, for kontakten tidligere i løbet, men han havde stadig store problemer med at holde bilen på banen.

Callaway Competition Corvette #77 måtte desværre parkeres i pitten, efter kontakten tidligere i løbet.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82
Photo: Gruppe C Photography

Pitvinduet åbnede efter 25 minutters ræs, som sædvanligt, hvor T3-HRT Motorsport Audi #71 var eneste bil, som kvajede sig omkring minimums-pitstop tiden. Det var dog marginalt, da uret sagde 0,0, men fintællingen altså sagde lidt kortere tid. Dermed ville de få en Drive-through straf, hvilket var super ærgerligt, for holdet.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 kom ud af pitten, få meter foran Rutronik Racing Audi #31. Det fik Kelvin van der Linde til at angribe med det samme, hvor de to biler var side om side flere gange, inden Sydafrikaneren endelig kom forbi Sven Müller.

Precote Herberth Motorsport Porsche #7 fik en Drive-through straf, da de havde krydset over den hvide linje, ved pitudkørslen.

Efter pitstoppene, var SSR Performance Porsche #92 i front af løbet, foran Rutronik Racing Audi #31, som var den helt store vinder af pitstop runden, mens Rutronik Racing Audi #8 var treer.

Der var kontakt mellem GRT Grasser Racing Team Lambo #63 med Franck Perera og KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 med Simona De Silvestro. Franskmanden ville utroligt gerne forbi schweizeren, og det forsøgte han med en ikke speciel gentleman agtig vis. Heldigvis kunne begge biler fortsætte på 4. og 5. pladsen.

SSR Performance Porsche #92
Photo: Gruppe C Photography

Der var lidt Audi intern kamp, da Team ISR Audi #33 og EFP Car Collection by TECE Audi #11 bankede skærme i Motodrom sektionen.

Schreiner i Rutronik Racing Audi #8 fik det svært, da der kom et helt tog bagfra, og ville overhale den unge tysker. Først kom Simona De Silvestro forbi, hvilket banede vejen for Steijn Schothorst i GRT Grasser Racing Team Lambo #82, og kort tid efter også Perera i GRT Grasser Racing Team Lambo #63. Hendes held var dog at Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, Precote Herbert Motorsport Porsche #99, MANN-FILTER Team HTP-Winward Mercedes #47 og KNAUS – Team HTP-Winward Mercedes #48 gik i infight med hinanden, men til sidst måtte hun alligevel afgive pladsen.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 og MANN-FILTER Team HTP-Winward Mercedes #47 var ikke færdig med at bytte lak, og kørte og skiftede placeringer optil flere gange per omgang.

SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller og Christian Engelhart vandt løbet, foran Rutronik Racing Audi #31 med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde, mens GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 med Tim Zimmermann og Steijn Schothorst sluttede treer.

Dagens resultat gjorde også at Toksport WRT Mercedes #22 mistede føringen i mesterskabet, da de sluttede helt nede på 18. pladsen. Føringen er nu overtaget af SSR Performance Porsche #92.

I morgen køres weekendens andet ADAC GT Masters løb på Hockenheimring.

Relaterede nyheder